Odigrao sam igru dva puta (krajem 2014. i sad krajem 2022.), žena nije nikad odigrala igru i zapravo joj je serija prvi susret s Last of Us serijom. Iz tog razloga nam je interesantno komentirati svaku epizodu jer je gledamo s različitih pozicija, odnosno njoj je sve first time experience dok ja stalno radim usporedbe s igrom. Prve dvije epizode bile su mi dobre, njoj su bile onako, dosadnjikave i čak se nije toliko navukla na seriju. No ova epizoda nam je bila vrh i najkavlitetnija od sve tri prikazane. Inače, oboje nismo konzervativni te nismo gledali epizodu iz aspekta da su njih dvoje gej. Odnos između Billa i Franka, od prvog susreta do samog kraja odlično je odrađen i ne bih to nazvao fillerom već najbolje odrađenim dijelom serijala u ove tri epizode. Ono što mi zasad još uvijek nekako fali je kvalitetnija gradnja odnosa između Ellie i Joela no pretpostavljam da će se i to razvitii u budućim epizodama.
Svako odskakanje od priče u odnosu na igru i otkrivanje detalja kojih u igri nema (ili je drugačiji u odnosu na igru) mi se sviđa i zasad mi priča serije bolje sjeda od priče u igri (barem ovi izmjenjeni dijelovi).