Upravo odgledao 2 epizodu i to dva puta zaredom da podebljam i bolje mi sjednu djelovi epizode. Što znači da mi je bilo zabavno i dobro.
Prvi početni dio sa 2003 g. mi je bio nepotreban, to su trebali utrpati nekako u 1 epizodu zbog toga imam filing da bi svaku epizodu mogli započinjat sa nekom radnjom od prije i u tom smjeru ide moja zamjerka na kraću minutažu 2 epizode. Avantura sa Joel, Ellie i Tess su u fokusu i ono vrijeme koje je spiskano sa 2003 trebalo je ići sa veselim troje amigosa.
Još dvije opaske koje ne ocjenjujem kao loše i samo ih debatiram.
-Prva je ta što sam primjetio još u prvoj epizodi a to je stupanj zaraze kada kordiceps naraste u tako kratkom vremenu u čovjekovom tijelu koji nije baš preuzet iz igre. Ponavljam nije loše to ali nije tako u igri a to se može vidjeti kod one starice obitelji Adler iz 1 ep. koja u kratkom vremenu dobiva viši stupanj zaraze a poznato je iz igre da zaraza počinje nešto laganije poput jače gripe a inkubacija je dulja.
Dakle zaraza u igri koja izaziva agresiju kod ljudi te postanu baš kao pravi zombiji u napadu na zdrave poznatiji kao runnersi ali ok; zbog toga je taj dio svrstavam u izmjene naspram igre, nešto poput iznenađenja tipa znamo igru ali seriju baš i nećemo moći unaprijed kako i zašto.
-Druga je ta što su u seriji klikeri fizički povezani i osjete jedan drugog što je plus i doprinosi napetijoj radnji a kako bi tek bilo da je tako bilo u igri, brrrrr.
Zaključak: drugu epizodu bih ocjenio 4.5/5 dok mi je prva bila 4/5.
I za kraj ono na kraju epizode. mislim da nije bio Druckmann, samo mu nalikuje jako i dobro je što Tess nije stradala na isti naćin kako je u igri.