Očekujem samo više igara za Box i bolju integraciju Box-PC, možda i pokoju DX12 novost. Sa većinom toga u tekstu se nažalost ne slažem

Sa čim se ne slažeš točno? Chono7

Pa praktički sa cijelim tekstom, osim sa onim dijelom za Hololens i eksluzive (i da treba više igara općenito, ne samo eksluziva)

A evo gledam opet i ne znam koji je to dio loš ili razlog da se netko ne slaze sa tekstom.
Što oko rebrandinga? Oko onoga što je PS3 učinio? Ili Xbox Slim? Emulacija? 3rd party dealovi? Multiplat mučenje? Istina ziva.
Indie također...spomenut je 360 simbolično i to u pozitivno smislu...
Njihovi devovi skoro i ne postoje osim 3-4 deva koji rade ili su radili na XOne...pogledaj pa ćeš se uvjeriti.
Sve ostalo 2nd party.
Ovo je gore realnost, tako da ne vidim koji je to dio koji ti ne odgovara ili bi stvarao problem?
Daj malo točnije, ako nije problem?

Pa praktički sa cijelim tekstom, osim sa onim dijelom za Hololens i eksluzive (i da treba više igara općenito, ne samo eksluziva)
Hhahaha! : Vid ko se ne slaže. Pa nisi li rekao da je MS napravio "kvantitativno" više? Mislim, ke će im više igara.

Još da je itko argumentirano prokomentirao članak od kada jr izašao pa bi rekao, ali ništa.
Oh well.

ovo predviđanje rebrandinga?

mislim, odakle ovo?

na čemu baziraš takvo razmišljanje? izgledu konzole (inače, meni dizajn uopće nije tako loš)? neobjavljenim rezultatima prodaje?

i kad pročitam naslov, što očekivati od Microsofta u 2016., ne očekujem u tekstu usporedbe s konkurencijom ili kako je to konkurencija bolje napravila. jesi li tako nešto pisao u tekstu o PlayStationu?

nakon što netko pročita tekst, pomislio bi da je konzola na samrti. možda i nije baš tako crno?

Ako nisi točno pročitao ili nisi shvatio pojam rebrandinga i na što se misli u tekstu:
"Rebranding is a marketing strategy in which a new name, term, symbol, design, or combination thereof is created for an established brand with the intention of developing a new, differentiated identity in the minds of consumers, investors, competitors, and other stakeholders. Often, this involves radical changes to a brand's logo, name, legal names, image, marketing strategy, and advertising themes. Such changes typically aim to reposition the brand/company, occasionally to distance itself from negative connotations of the previous branding, or to move the brand upmarket"

Na to se misli...a najveća usporedba ide sa PS3 u tom području i onim što je PS3 napravio 2009. kada su predstavili Slim PS3, pojeftinili ga, promjenili sve vezano uz prijašnju negativu, predstavili hrpu igara te se jedva oporavili.
Xbox Slim se spominje samo kao nešto što bi bilo logično nakon 2.5 godine te bi pomoglo u mjenjaju imidza jer ekipa pamti sve.

i kad pročitam naslov, što očekivati od Microsofta u 2016., ne očekujem u tekstu usporedbe s konkurencijom ili kako je to konkurencija bolje napravila. jesi li tako nešto pisao u tekstu o PlayStationu?
S kime bi trebao usporedivati PS4 što se tiče konzola?
Pa bi ovo isto napisao i što onda? Hoću li sa WiiU usporediti?
Za PS4 su napisani problemi i manjak mogućnosti na PSN-u, remasteri, fail Vite, manjak eksluziva u 2 godine...??
Isto tako piše da je konkurencija napravila besplatnu X360 emulaciju, a Sony naplaćuje PS2 emulaciju, W10 povezivost, nekoliko skroz novih eksluziva...zbilja samrt? Ne bi rekao.

Za PS4 su napisani problemi i manjak mogućnosti na PSN-u, remasteri, fail Vite, manjak eksluziva u 2 godine...??
Potpuno netočno. Ja sam se na to bunio, pa su mi rekli da sam zatucan.

nekoliko skroz novih eksluziva
A to se PS-u 4 ne broji, a Xboneu se broji. Jel, Nexus?

PS2MASTER
Ako sam Sony kaze da su bili slabiji sa eksluzivama...onda su bili slabiji. Sry, ali istina.

Što se ove druge rečenice tiče obje konzole imaju ove godine nekoliko novih IP-ova samo što MS radi više sa 2nd Party devovima, a Sony sa 1st party.
Više novih IP-ova je predstavio Sony doduše.
Pročitaj oba teksta ponovno...

Ja sam pročitao oba teksta i dobio sljedeće:

1) Xbox i Micorosft imaju ogroman posao za obaviti u 2016. godini... No mogu li smanjiti razliku za dominantnim PlayStationom 4?

2) Zadatak ove godine za šefa Xbox divizije, Phila Spencera, kao i Micorosfta je da naprave (ili barem pokušaju dio toga) ono što je Sony napravio 2009. s PlayStationom 3.

3) Realno, Xbox One je u teškoj situaciji i u ogromnom zaostatku za PS4 čak i Sjevernoj Americi gdje je zadnjih 10 godina Xbox bio dominantan.

4) To je bolje u istom razdoblju od Xboxa 360, ali i duplo lošije od PlayStationa 4 koji se prodao (ne isporučen!) u skoro 36 milijuna komada prema novim podacima.

5) To je zasigurno alarm za Microsoft i Xbox i zahtijeva već spomenuti totalni rebranding konzole, inače je „game over“ za Xbox One što se tiče hvatanja koraka za trenutno dominantnim PS4.

6) Konzola je također nešto tiša od PS4, ako se gleda direktna usporedba, ali ima i veliko napajanje izvan konzole što puno manji PS4 nema, već je unutar konzole.

7) Iz svih tih razloga Xbox se prošlu generaciju nije trebao truditi jer je PlayStation 3 u startu imao vrlo loš launch, tešku arhitekturu i bio je vrlo skup.

8) Fenomen koji je eksplodirao prije 3 godine se nastavlja te postaje jedan od glavnih obilježja današnjeg gaminga, a na tom području među konzolama bolji posao ipak radi Sony sa PS4.

9) Xbox One muku muči na ovom dijelu iz nekoliko razloga, a jedan od njih je i nešto inferiorniji hardver zbog kojeg dobije igre koje u dosta slučajeva imaju nešto nižu rezoluciju ili performanse od PlayStationa 4, ali dosta stvari se može „ispeglati“ raznim dealovima koje Sony ipak ugrabi prije Phila Spencera.

10) Xboxu u prilog ide i činjenica da Sony naplaćuje emulaciju PS2 igara na PS4, kao i mala vjerojatnost da će PS4 dobiti emulaciju PS3 igara zbog kompliciranije arhitekture PS3.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Deset rečenica direktne usporedbe i gotovo ukupni tekst se svodi na ovo, a ne na naša očekivanja od Xboxa u 2016. godini.

Dok s druge strane u PS očekivanjima, gdje je puno veći i opširniji tekst imamo ovo:

1) Ako ste kupili PS4 nakon što ste bili vlasnik Xboxa 360, bilo bi dobro da, u slučaju da imate višak novca, odigrate klasike sa PS3.

2) Najzvučnija najava prošle godine je bio Sonyjev deal s Activisionovim Call of Dutyem koji je raskrstio s Microsoftom i Xboxom te je sada PS4 taj koji prvi dobiva DLC-eve, mape kao i sam marketing koji se vrti oko PlayStationa.

Ovo su po meni glavni problemi ovog članka i po mom mišljenju naslov bi trebao biti "Način na koji bi Xbox trebao postati PlayStation".

PS2MASTER
Ako sam Sony kaze da su bili slabiji sa eksluzivama...onda su bili slabiji. Sry, ali istina.

Što se ove druge rečenice tiče obje konzole imaju ove godine nekoliko novih IP-ova samo što MS radi više sa 2nd Party devovima, a Sony sa 1st party.
Više novih IP-ova je predstavio Sony doduše.
Pročitaj oba teksta ponovno...
Nexus
To što je on rekao... Možda se iznenadiš. Sry, al pogledaj si ovo :

Znači ti se ne slazeš da bi MS trebao dostići konkurenciju na tim područjima?
1) To je uvod pobogu...kakva usporedba?
2) Yup...baš to. Trebaju rebranding. Opet nikakva usporedba nego smjernica.
3) Činjenica koja ima veze sa rebrandingom i razlogom za rebranding.
4) Ovo si dvaput napisao.
5) Vazna činjenica u dijelu teksta vezano za rebranding i njegovu vaznost...nikakva usporedba ili nešto što nema veze sa tim dijelom.
6) Rebranding...da. Koji je ovdje problem? Pa nije valjda da MS zeli izgubiti generaciju,a moze nadoknaditi zaostatak.
7) Da je konzola tiša i hladnija u trenutnom dizajnu od PS4 je loše za naglasiti? Dobro...
8) Vazna činjenica...to je isto ono što radi konkurencija i to moraju iskoristiti.
9) Da.
10) Usporedba...yup.
11) Činjenica.

Ne vidim problem moj chono...pa od 10 stavki 6 se nalazi i spominje u rebranding dijelu. Ne razumijem što je ovo loše?
Najprije se ne slazeš sa tekstom pa sada sa naslovom. Ne kuzim.

Ne slažem se sa tekstom, a naslov sam predložio s obzirom na vlastiti dojam teksta. Kažem, moje mišljenje i ništa osobno, samo opservacija. A vidim da nisam jedini.

Ma sve ok na to imaš pravo, ali mislim da nisam ništa loše napisao o XOne ili MS-u, a usporedbe da ih tako nazovemo su tu da pokazu ono što sigurno zele smanjiti/neutralizirati i ostalo.

Je li se PS3 trudio vecinu prosle gen.dostici X360 ili nekog dedu iz Spisic Bukovice ili nikog? Tj. cinjenica je da svi jesmo tvrdili i tvrdimo da se PS3 jeste trudio dostici X360 u kvaliteti i kvantiteti i isplativosti ponude (ne da postane x360, vec komparativno ali na svoj nacin isto) - dakle SVI smo tvrdili isto (bez isprdavanja s logikom izokrecuci to "da hejteri PS3 mu samo zele naturit da postane X360"), sto ukljucuje i vas kojima kad su uloge u ovoj gen.obrnute odjednom to vise nije logican pristup i tvrdite da to ima sasvim drugacije konotacije nego onda...

Zar vam prepucavanje u ime bilo koje korporacije muti razum da bi SVAKI uspjeh XBO da (na bilo koji nacin) smanji zaostatke za PS4 bile divota za sve konzolaske tabore od Nintenda na dalje... Jos zanimljivije da prva dva kriticara ne vole nikakve konzole niti najmanje pa sto onda ispada - da bi radije da PS4 ode (trenutnim!) putem konkurencije pa da su vece sanse da "zle konzole napokon prestanu postojati" ili da je cak sam MS brand njima dovoljan da se ovakvom analizom osjecaju pogodjenim???

Ili nesto trece, naravno, jer ne zelim vise nikome naturati da su moji dojmovi o njemu jedini relevantni, pa napisite svoje :)

Ali kakav god clanak bio prezentira neke od opcija kojima je cilj da XBO pocne vrsiti puno zesci pritisak na PS4 i da na kraju ostvari najmanje isti come back!

1. Ili to nije ono sto bi vi zeljeli da se dogodi, nego radije da se drze fige da sav konzolitis propadne? Pa tvrdite da XBO

...ne treba come back nego samo da nastavi kao do sada?

2. Želite razna poboljšanja ali PAMETNIJA od Nexusovih? Pa napišite IŠTA konkretno o svojim idejama/prijedlozima - gdje su vam?

Napišite ih ovdje ili u VLASTITOM ČLANKU... Dajte napišite svoj/e članke 8)

Pa da, upravo to! Dobro si napisao, Nexusova mišljenja. Je li AMD propao zbog Nvidie i Intela? Da li je nužno imati dva identična proizvoda na tržištu koja služe identičnoj svrsi? Da li AMD MORA slijediti Nvidiu ili Box kopirati PS da bude dostojna konkurencija? Na što se zapravo svodi cijeli ovaj članak? Na usporedbu u čemu je to Box slabiji naspram PSu? Po meni jedini zaključak je hardwareska nadmoć PSa naspram Boxa kao slabije konzole, ali opet konzole koja služi samo igranju. Zar nije to manje bitno kod igranja? Znači u 2016. godini Box mora postati PS da ne izgubi generaciju? (što god to značilo)