alexy Opet, sve što je iz originalne Sedmice netaknuto je super jer ima smisla.
U ovoj igri je sve netaknuto s ozbirom na CC sa PSP-a. Prvi dio remake sedmice ima par promjena, koje ni samo ne znamo jel uopće vode negdje. Ne znam šta te sad tu brine a da je ostalo nepovezano toliko.
alexy Bilo šta sa riječima Project G, dreams and honour i LOVELESS je takva idiotarija, i to govorim nakon Remakea sa svojim meta-komentarima koji su nekako bolje sklepani od Gackt self-inserta. Ne postoji likovi van Zacka i Aerith, čak ni Cloud nema puno osim onoga šta vidimo u Nibelu tj. originalu i Gongaga memea. Angeal je komad kartona, Lazard ima tri rečenice, Cissnei ima dvije, fake Hojo služi samo da ga supermakonabildani Zack nikako uhvati, a umetanje Gackta u Nibelheim je krajnje uvredljivo. Bokte Kunsel ima više vremena na ekranu nego Cloud.
Ne bih se složio. Ideja heroja provedena kroz djelo i prikaz Zacka je genijalna. Cijela igra kad te provede kroz njegov razvoj i perspektivu je za mene i dalje nezaboravno iskustvo, a igra baš i prikazuje tko je on i zašto je Cloud takav kakav je. Cloud je najsporedniji lik igre, i treba biti kako i je. Angeal je ovdje uvijek bio samo ideja uzora Zacku, a na kraju krajeva svi oni dijele sličnu sudbinu, i ne znam zašto bi oni morali imati više screen-tajma, da oduzmu fokus sa Zacka i njegove pustolovine što igra i je?
Genesis je i meni uvijek bio bezveze, i ta njegova poezija je gadljiva. Meni je jedino žao što njega nema manje, a možda Angeala više. Cissnei je dio Before Crisisa, gdje ako se ne varam više saznaš o Turksima. Zašto bi ona imala ovdje veći utjecaj i zašto bi ovaj remaster to više forsirao?
alexy Baš zato što i jesam fan ovo se treba napisati. CC na PSP-u je bio tehničko čudo i ustupke si mogao oprostiti zbog prirode platforme.
Ja igru nikad nisam gledao ovim očima, bila mi je dobra zbog Zacka prvenstveno. Možda i Aerith. I Sephirotha. Kao akcijski JRPG nikad mi nije bila u nekoj top ponudi, nego baš zbog priče (a kada kažem priča, meni je to sveukupni dojam likova, glazbe, atmosfere - blend onog što stvori neko iskustvo).
Ali dao si igri 67, pa šta je to, Ghost of Tsushima 😃
alexy Baš zato što i jesam fan ovo se treba napisati.
Embrace your dreams, daj ne zajebavaj 🙂
Fanovi kukaju da ne žele promjene, evo dobili smo 1:1 remake koji je sredio malo neke stvari koliko je mogao, evo fana, posrao igru.