Sophoslab Gameshop
Ali dajte se nemojte ciganiti. Pa kako vam se da. Kaj nije već ovih 599 dovoljno nisko?
- Uređivano
Fenix mislim da se žale za 300 kn jer je greškom bilo 300.
Edit:
Da, provjerio sam prethodne postove. Bilo je 380kn greškom. Zato su se sad raspisali oko tih 380 i odbijanja.
Edit2:
Nemojte se ljutiti ljudi, ali mislim da fakat nema smisla prigovarati na to. Ljudi su fulali. Znaš i sam da jesu. Sad se ić pozivati na inspekcije i ne znam kaj zbog toga…
[deleted]
Nije ciganjenje, nebitno koji iznos.
Da znaju poslovat pojeli bi tih jadnih 200 kn gubitka i jos mu poslali mali poklon u znak isprike zbog otkazivanja narudzbe, a ne srali kako ne mogu prodat ispod nabavne cijene.
- Uređivano
Nema dućana koji će ti poslati nešto sa krivo unesenom cijenom, niti postoji svemir u kojem je moralno prijavljivati takve stvari inspekciji.
Čudno mi je da nemaju takve stvari pokrivene u uvjetima poslovanja.
Kolko sam se takvih mailova napisao kad je neko iPhone stavio na web za 300kn… uvijek je bilo likova koji misle da je dućan to obavezan isporučit, al to nije slučaj.
Kad dobiješ 250 narudžbi za takav artikl onda nije baš lako dućanu to sam tak pojest.
Kauboj je uspio naručit, ali to je bio Collectors:
https://forum.ffa.hr/d/25572-sophoslab-gameshop/8
@kauboj koliko si dao za njega?
Firma mi radi na webshopu i baš sam prošli tjedan pričao sa pravnicom oko ovakvih slučajeva.
Ako je web napravljen na način da nakon vaše narudžbe istu mora potvrditi web administrator ima zakonski pravo vašu narudžbu odbiti/stornita šta god i nemate pravo žalbe. To treba biti i jaano navedeno u uvjetima.
Ako nema potvrde web administratora tu je pak drukčija priča. Možete se žaliti i postoji mogućnost dobivanja artikla po pogrešnoj cijeni, pogotovo ako nije u uvjetima navedeno da u bilo kojem trenutku mogu poništiti narudžu.
[deleted]
@Fetty mozes iz ovdje prijavit http://prijava.mingo.hr/CD/prijava.jsp ali bi prvo poslao mail trgovcu i rekao da ces prijavit u slucaju nepostivanja skopljenog ugovora ( koji je sklopljen cim si platio i dobio racun)
Znam za dosta situacija gdje je to prolazilo pa cak i u vlastitoj firmi.
e sad nemoj mislit da te ja nagovaram da ih prijavis, samo ti dajem opcije koje imas
[deleted]
doctorfreak da su mu odbili narudzbu odmah, sve bi bilo jasno ne bi imao nikakva prava, ali on je vec platio i dobio racun e tu je onda ova druga situacija.
[deleted] Pa napisao sam da je to drugi slučaj. Čim je automatski dobio račun znači da je narudžba prošla.
E sad siva je zona ako u uvjetima imaju navedeno da zbog moguce greske imaju pravo raskinuti ugovor odnosno narudžbu.
U vecini slucajeva se webovima ne isplati zezat sa inspekcijom i sudovima pa ispoštuju takve slučajeve.
Uvijek gledajte zakone nadležnih ustanova. U našem slučaju, najbolje je gledati EU zakone. Uvjeti poslovanja i trgovine koje postavi trgovac vrijede samo do one mjere do koje su u skladu s EU zakonima. Ako se nešto krši s EU zakonima, onda jednostavno ne vrijedi kao stavka u ugovoru.
Nisam ni najmanje upoznat sa zakonima ali pratim jednu stranicu za popuste gdje ljudi po cijeloj Njemackoj offline i online postaju akcije. Tako sam narucujuci gotovo po nerealnim cijenama dobio sigurno na desetke mejlova gdje se stornira narudzba jer je netko krivo unio cijenu i slicno. Obicno stvarno pise na samoj stranici da ukoliko dodje do greske u postavljanju cijene da imaju opciju stornirati narudzbu sto je cisto ok. Mislim nek radi svako sta hoce ali ja osobno ne bi nikome slao inspekciju zbog takvih stvari jer kao sto je netko ovdje rekao ljudski je grijesiti.
E sad, ako želiš to izgurati do kraja, odgovori da se ne slažeš s njihovim odgovorom i da želiš da isporuče artikl jer si ga normalno naručio po akcijskoj cijeni + napiši ako to ne učine da ćeš biti primoran prijaviti slučaj zaštiti potrošača. Za dalje javi što odgovore.
Ja osobno imam listu dućana koji su mi oke i koje neću prcati ako je neka očita greška, ali imam i listu đubretarskih dućana koji dižu cijene prije akcija i na to lupaju popuste, zajebavaju s reklamacijama, lažu o raspoloživosti i slično i njih ću izjebati pa makar se zatvorili.
Iz Mall-a sam izvukao Arctis 9 Wireless slušalice za 150 kn, a nedavno sam naručio i laptop od 12000 kn za 1400 kn, ali se za njega još uvijek navlačimo. Mall je jedan od tih dućana na kojem sam prije dvije godine pratio jedan tv kojem je cijena bila 5000 kn da bi dan prije BF-a porasla na 10000 kn, a na dan BF-a s 50% popusta tv je iznosio nevjerojatnih 5000 kn. Možete reći što god želite što se ja uvlačim u takve stvari s inspekcijom, ali ne razumijem kako itko može žaliti te prevarantske trgovine.
Brijac Mall koliko god prljavo igra sa cijenama nekih artikla mislim da je jedini u Hrvatskoj prodavao ps5 konzole po 3850kn nakon prvog vala. Jedini.
Tu im skidam kapu.
Netočno. Prodavala je i Sancta.