Znam da nije nešto ova igra omiljena na forumu, ali meni je bila fenomenalna iskreno, tako da ne vjerujem da će Kojima failati u mojim očima.
Jedva čekam, trailer je kao i uvijek vrhunski režiran i trnci na kvadrat. Atmosfera jebena, a Shinkawovi dizajnovi ubitačni.
Day 1 naravno, bez razmišljanja puno.

• FFA +1

Slažem se. Trailer izgleda brutalno.

Ima li već nekih teorija?

Ja se bojim išta i napisati, jer dežurni hejteri ulete s:

"Kojima izdrkavanje", "Kojima hack" "Simulator bullshita" "Go back to MGS Kojima" itd. i onda se izgubi svaka draž nekog špekulisanja i pisanja. Kao onaj članak od neki dan.
Ali eto, I will be here until shit like that, then I'm out.

Sjajna referenca Kojima, damn.

Jedna od teorija:

Ono što bi definitivno više trebalo biti to je "stick", odnosno borbe.

Also

Ja iskreno nadam se, ali ne vjerujem da će igra izaći prije kraja 2024, early 2025.

Kako je jedan lik na drugom forumu napisao:

DS1

late 2015 - deal negotiated, game greenlit
    2016 - production begins
    June 2016 - reveal + ~ 3 years
    Nov 2019 - ship

DS2

late 2021 - deal negotiated, game greenlit
    2022 - production begins
    Dec 2022 - reveal + ~ 3 years
    ~ Q3/4 2025 - ship

Jer između 2019 i 2021 KP je radio na Overdose (stadia game) i na reizdanjima DS Directors Cut (koji su bili fenomenalni btw., mislim da na steamu port ima 93% positive rating, a znamo kako su napeti tamo na Steamu igraci...).

Od nečega su morali jesti, tako da mislim da je s biznis strane ovo ispravno.

Uostalom, COVID je također tad najviše harao, tako da je po mojim očima Kojima ovo sve briljantno odradio. Uzeći u obzir da nema priče ikakve da je asshole prema radnicima + njemu bi najlakse bilo da je uzeo pare i prodao studio i rekao ajte bok bijačes, definitivno balsy move.

Želim mu sve najbolje stvarno.

Solid_Snake Ja se bojim išta i napisati, jer dežurni hejteri ulete s:

U ovoj temi neće nitko ulijetat, to ti obećavam

Solid_Snake ovo nekako i ja mislim da će DS2 bit više akcijski orijentiran i po gameplayju dosta drugačiji od mehanika koje se svode na dostavljanje paketa i povezivanje Dosta govori i to je da Death Stranding 2 samo radno ime i vjerojatno će se zvati drugačije.

Vjerojatno ćemo imati i novog glavnog lika, što je još jedan argument prema tome da DS2 bude više akcijski orijentirana igra, možda čak i linearnijeg pristupa.

Inače, je li ima negdje potvrđeno da je produkcija krenula tek ove godine?

Radujem se boljim mehanikama napucavanja i suljanja, ali isto tako zelim dostavljati pakete, balansirati i mikromenedzirati teret 😃

Fenix

Pa nema službeno potvrđeno, ali mislim da možemo manje više zaključiti prema timelinu evenata, recimo N. Reedus je rekao da su pregovaranja u toku za DS2, a to je bilo nekad u 8. mjesecu prošle godine.

https://br.ign.com/death-stranding-ps4/92573/feature/death-stranding-2-norman-reedus-indica-sequencia

Nakon toga, je izjavio da su počeli s DS2 nekad prije pola godine.

https://www.escapistmagazine.com/death-stranding-2-started-norman-reedus-kojima-productions/

Dakle možemo zaključiti da je igra u produkciji možda godinu dana maksimalno (ako samo sudimo na osnovu njegovih izjava). Vjerovatno su tad i sklopili deal s PlayStationom. Ali ima smisla, ako se uzme u obzir da opet nisu oni veliki studio, ali su iznimno iskusni s dobrim leaderom koji ima preko 30 godina iskustva iza sebe. Siguran sam da je Kojima radio na scenariju godinama, ali to ne možemo računati. Isto ja mislim tako je Neil D. outlineao TLOU2 priču još 2013., pa tek godinama kasnije došla u produkciju.

bosscorelli

Mislim da će ovo biti evolucija u svakom polju. Definitivno ne očekujem da izgubi identitet, ali sada su samo više iskusniji i uvijek je užas praviti novi IP, tako da očekujem za drugi da bude nešto kao Ragnarok za 2018. GoW.

Ne mogu se nagledati trailera. Odjednom najiscekivanija igra za mene!

Neke od teorija koja su meni pale na pamet su redom iz trailera:

Fragile i BB bjeze i bivaju ubijeni je gotovo sam siguran samo nocna mora koju ima Fragile.

Crveni likovi koji putuju po pustinji su ocito neka vrsta kulta koju stuje ili Higgsa ili Amelie, a reci cu kasnije zasto mislim da je Amelie. U kovcegu kojeg nose je preminulo tijelo Higgsa/Amelie.

Ocito ga pokusavaju uskrsnuti.

BB je stariji, ali nedovoljno da bi mogli reci da je proslo toliko vremena da je Sam kompletno posjedio. Razlog njegovom ubrzanom starenju se moze pripisati prevelikoj izlozenosti Timefallu.

Fragile ocito sada ima novu grupu i poziva Sama da krene sa njom. Onaj Metal Gear neodoljivo podsjeca na Rex-a.

Na kraju vidimo i cujemo nekoga tko podsjeca na Higgsa. Iza njega vidimo likove koji lice onima iz pustinje. Medjutim taj lik ima egzoskeleton koji podsjeca na Raiden-ov iz MGS2 te nosi Amelie-nu ogrlicu ako se malo bolje zagledate i mislim da je ovo ociti nod ka mgs2 ne samo sto se tice vizualnog dojma vec i nacin na koji je tada Kojima prevario sve misleci da igramo sa Solid Snake-om. Cinjenica da na kraju ne pokazu lice lika moze znaciti da se zapravo radi o Amelie, a sama ogrlica takodjer moze upucivati na to.

No svakako nije iskljuceno da se ipak radi o Higgsu, ili pak nekom trecem.

Imam jos nekoliko teorija, ali cine se puno klimavije, medjutim vec iduci trailer bi mogao postaviti jos vise pitanja, nego ce dati odgovora.

Bas me iznenadila ova najava, nisam ocekiva nastavak s obzirom na prethodnika. No pozdravljam, prethodnik je vjerojatno medju top 5 igri koje sam uopce dotaka. Bas sam ju nedavno platina i u svih 150h od kojih je vecina grind sam uziva. Toliko veliku i kompleksnu igru napravit koja je totalno bug free je za danasnje standarde cudo, a uz to da ti pricom navuce suze na oci. Jedva cekam.

I Horizon 2 likovi izgledaju vrhunski, ali ovo je level up u svakom smislu.

A morat ću to odigrati…