• Offtopic
  • Chat GPT/Copilot/Gemini - AI diskusija

Fenix za takve stvari je super, ne osporavam, ovisi zapravo dosta i čime se baviš. No ljudi kakvi jesu u svojoj srži, umjesto da to koriste kao alat koji ti ubrzava procese oko određenih dijelova posla, vrlo brzo će početi prepuštati kompletan posao AI-u, bez da provjeravanju što je isti generirao zapravo. Već vidim da će u mojoj branši za low tier pakete AI preuzeti kompletan content generation (jer se trenutno valjda svakog tjedna izbaci jedno 100-ak AI text generation toolova) pa samo čekam dok to tražilice počnu deindeksirati kao spam content pa će se opet svi čuditi ko pura dreku. Skužit će se to i u kvaliteti programskog koda, odnosno, zabrinuo bih se da sam vlasnik stack overflowa 😃

Deadwalker

Ne treba brinut za sad, bilo koji kompleksniji kod koji pokuša proizvest je nefunkcionalan, a vjerujem da će i bit još neko vrijeme. Čovjeku je često teško shvatit šta korisnik želi pa kako ne bi bilo ai-u. Super je za generirat okvir koda, ali moraš ručno doradit, prilagodit i provjerit sve šta ti da.

Problem je što taj kod koji dobiješ nikako ne može emulirati raspravu koja te puno nauči i potencijalno uputi na drukčiji tok misli koji dobiješ u komentarima Stack Overflowa.

Mislim da me najviše brine zbog toga što sam netko tko voli detaljno provjeriti valjanost informacije koju tražim, a ovako naslijepo vjerujem da je ChatGPT odabrao najbolje rješenje.

Izgleda da su ga baš danas hakirali ili nešto. Ljudima su se prikazivali tuđi razgovori, sve s nekom propagantom ili tako nešto.

Odlično

Fenix sve s nekom propagantom

Jebeni ChatLGPT

5 dana kasnije

Meni je u ova dva tjedna koliko imam Plus skoro pa kompletno promijenilo način na koji koristim internet. Makar, nije to zbog Plusa, jer GPT4 je još uvijek dosta spor i broj odgovora je ograničen, a pluginove još nisam dobio, pa većinom koristim 3.5 koji nije toliko napredniji od 3 (ali je brži).

Mislim da je ovo što se tiče privatnosti izdrkavanje, ali slažem se da bi na neki način to sve trebalo iskontrolirati. Ali ne politički.

5 dana kasnije

Nije usko vezano uz chatGPT, ali je uz AI koji je sudjelovao u kreaciji ovog kratkog filma