• Gaming Vijesti
  • Unatoč preko 25 milijuna prodanih PS5 konzola, zarada PlayStationa se prepolovila

Crnipetarpogani to rade realno nasi ducani i webshopovi

Mislim i ja tak, da privuku kao kupce.

Tak su mene jednim djelom privukli za PS4 kad su ako je za gore navedeno istina stavili Uncharted kolekciju od tri igre ali doduše bila je i neka akcija, tj sniženje tada a ja happy.

TITANXIS Ne rade to da privuku kupce nego su iskoristili to što je bilo manje konzola pa su uvaljivali igre s konzolom jer su znali da će ljudi kupovati.

StarFox_N

da ali šta nije budle praksa još od doba ps3 ma i prije kad nije ništa manjkalo?

kad mi unutra stave neku igru koju bih igrao, iako mogu i naknadno je kupit ali lijepo se vidi, to je trik, ubrzaju mi takvi bundleovi kupnju konzole.

Crnipetarpogani Ista stvar je tu u spanjolskoj, ne mozes kupit golu konzolu nego samo bundle sa 3 ps4 igre za 800 eur. Xbox mozes kupit kad i kako hoces.

TITANXIS Da, ali PS5 bundleovi nisu dolazili po manjoj cijeni. 3 igre koje su ubacili su naplatili po punoj cijeni od 500 kn po komadu.

Bundleovi su jedna od najstarijih prodajnih fora - podigneš vrijednost već ionako tražene robe i zaradiš 3-4 dobre marže umjesto jedne. Konzola će se tako prodavati dokle god bude potražnje. S druge strane, Xbox se može kupiti pojedinačno budući da nije toliko tražena roba.

Što se tiče prodajnih rezultata, treba ih gledati iz konteksta svih mogućih tržišnih poremećaja. Još su uspjeli izvući dosta dobar rezultat, imajući u vidu da je cijeli tech sektor ovaj kvartal bio ispod očekivanja.

AMD CPU se seli na 5 nm kao i gpu te nvidia gpu tak da ostaje puno više 7 nm za konzole. Po meni bit će ih ko šalate…tak da će trgovci morati nekaj mijenjati u korist potrošača. Također pad profita može biti samo dobra stvar za korisnike….manja potražnja jednako borba za korisnika. Najpozitivnije od svega kaj su bili primorani preči na PC platformu.

Deadwalker Istina. Al evo, ja necu kupit ps5 zbog toga. Xbox hocu jer imam puno komfornije opcije.

Deadwalker Još su uspjeli izvući dosta dobar rezultat, imajući u vidu da je cijeli tech sektor ovaj kvartal bio ispod očekivanja.

Zato je i Apple prijavio rekordni Q3. Dobra roba uvijek ima svoje kupce.

Pad broja pretplatnika PS Plusa nista novo, tako im i treba, preskupa je ta *izdarija pa cak i Essential za nekog tko nije tryhard gamer. Samo ce i padati jos, ja vise ne mislim produzivati, istjece ovaj mjesec tako da i ja doprinosim brojki. Nema smisla kad su mjesecne igre za K, a od online gdje je player base ogroman tipa warzone ili fortnite ne treba pretplata. Da sruse cijenu na neku razumnu mozda bi i produzio.

darkfenix Cloud Saving je đabe kod Xbox od samih početaka.Ne treba nikakve pretplate.Sve se automatski sprema u "oblak'.

Meni nije jasno ako je SD generalni uvoznik kako je moguce da 10 ak malih kvartovskih ducana ima konzolu u prodaji po bezobrazno visokim" bundle cijenama" a ducani SD nemaju.

Pada mi na pamet i nepoštena trgovačka praksa ne vidim razumno objasnjenje ( kupio u kvartovskom nosim na popravak u SD znači nisu nabavili " nekim" drugim kanalima nego od SD).

Laf Sam si sebi odgovorio na pitanje prvom rečenicom. Sancta je dobavljač za Sony stvari u HR i sve ide preko njih. Ako Sancta prodaje bundleove tko god kupuje od njih mora imati istu cijenu ili veću radi marže.

Ma da ali sd nema u prodaji a ostali imaju kakva je to logika. Rekao bih necemo graditi loš imidž mi dat ćemo drugima i zaraditi masnu lovu od prodaje preskupih igara koje nitko ne želi kroz tuđe dućane.

Laf Pa SD nema jer je službeni dobavljač tj uvoznik. Dobiva konzole direkt od Sony-a i samim time imaju najmanju cijenu konzola (osim ako se netko drugi ne odluči prodavati ih u minus). Normalno da će ljudi kupovati tamo gdje je najjeftinije. Ja ti iz prve ruke mogu reći da je Sancta naš dobavljač u firmi i sve konzole i samim time bundle-ove dobivamo od njih. Sad, da li te bundle-ove dirigira sam Sony ili dućan ti ne mogu reći sigurno, no posto posvuda imaš jako slične kombinacije prije bih rekao da to Sony gura nego dućan kojem je u interesu zaraditi što veću dobit što brže.

prayer Nema ti to veze sa sony-em ti dobiš konzolu sony je stavio
                preporučenu cijenu 3000 odnosno 3850. Ti kao dućan možeš ubaciti igru, joystick pa
                čak i da kažem maskicu za mobitel i to onda u sustavu nije ista stavka nego je ps5+
                nešto i onda ti imaš pravo jebati s cijenom kako god želiš. E sad neki idu na to kao HT
                da te navuku na ugovor od 2 god pa na "poklon" dobiš tv, restorani, bircevi znaju imati

akciju kava + cedevita ili evo moja lokalna pizzerija ima piva + cocta ili pivo u tom i tom vremenom.
                Neki idu malo u minus jer znaju ak ti "nešto" poklone ti češ ostati i više potrošiti ( u slučaju birceva, restorana )
                HT te pak obvezao za iduće 2 godine, a naši dućani su dobili ps5 i samo c/p druge ako on može prodavati
                po 6500 mogu i ja. Sve je to samo biznis, jedino šta mi možemo promijeniti je nekupovati i tako ih prisiliti
                da promjene politiku poslovanja, očito je da ljudi kupuju konzole po takvim cijenama inače bi cijena odavno pala
                ( bez obzira na "nestašicu" ), a sony-u je očito pala prodaja jer je neke nova plus pretplata razočarala extra je još okej,
                premium je čista pušiona, i tu su ti sve popularniji call of duty, fortnite, apexi, itd… za koje ne treba pretplata da igraš online.

I takvoj ekipi niti ne treba više pretplata osobno imam jednog kolegu koji igra samo warzone mislim da unazad 3 godine
                nisam vidio da je igrao išta drugo osim toga. Meni osobno je također ps+ sranje i nemam nikakvog benifita kao korisnik od njega.
                hebe mi se za cloud save, "besplatne" igre, itd… zanima me isključivo multiplayer i u principu plaćam godišnje 350-450kn
                da bi igrao online. iskreno sam očekivao plan koji će sadržavati sve što i sadašnji essential ali bez "besplatnih" igara i po
                nekoj 50% nižoj cijeni, kad već moram plaćati da bi igrao online da bar bude neka mizerija, a ne cifra poštene AAA igre na popustu.

Sancta ima konzole u ponudi, samo što nije stavljeno na web.

Plaćanje u bilo kojoj poslovnici, preuzimanje na skladištu na Jankomiru il slanje na adresu jer ih nema baš direktno na stanju u dućanima.

Naravno, bundleovi s igrama.