Fenix Prestar ja za bilo kakav jal, boli me kifla što je još jedan u nizu državni prosperitetnih preporoditelja koji trebaju poticaje. Ne vjerujem u bajke odavno, a najmanje onima koji se pozivaju na rodoljublje i HR proizvode i firme. Toga sam sit odavno. Ja sam za max 10 godina u penziji, tak da ću konačno samo cuclati proračun i na mojim poreznim leđima se neće vise orati, sve ima svoj kraj pa tako i to.

Giphy - Party Dancing GIF by Florida Georgia Line

Tuhy A ono, pošalji mu inspekciju, jbte… 🙄

Poslo sam tebi u Sanctu inspekciju neki dan 😆

Tuhy Privuko je hrpu jakih ulagača

Je, HDZ.

Inače kad pričate o Rimcu…njegov otac Ivan je za ono što se zna:

- suđenje za tvrtku Slavonija DI zamagljeno 333 milijuna kuna

-tvrtka rim i zov 87 milijuna

-drzavu uslio oštetiti za još 58 milijuna državne zemlje

-kupio dionice hajduka za 11 milijuna od tuđih para

Lik je bio u više zatvora…Njemačka i Švicarska ga više puta tražila i preko interpola.

I to su iznosi samo kod nas u Hrvatskoj…sam dragi Bog zna koliko još toga ima izvana…

Što se Mate-a tiče…maturalni rad bmw kockicu kao električni automobil…dokazano da je ukrao sa nekog stranog foruma skice…

I šta treba dalje komentirat? Da ima viziju i da je sposoban platiti najbolje injženera koje može platiti novac?

I to nema veze s jalom…u svakoj normalnoj državi pa bi se ovo sjeklo u korjenu.

Još bi to sve koliko toliko bilo ok da mu taj isti otac nije u nadzornom odboru. To je čisto pranje love.

Ono sto me najvise smeta je sto dosta ljudi Muska stuje kao nekakvo nepogresivo bozanstvo. Lik je sposoban (i uspjesan) to nitko ne moze osporiti ali je isto i prodavac magle, stvorio je nekakav mit o sebi kao da se probio od nicega imajuci ogromne studentske kredite i radeci svakakve poslove dok je studirao u Kanadi. To sto je iz bezobrazno bogate bjelacke obitelji iz Juzne Afrike nekako i nije islo uz takav narativ. Meni osobno nikad nece biti isti uspjeh kad netko stvarno od nule krene i stvori nesto s uspjehom nekoga tko je imao ogroman poguranac oca ratnog profitera ili oca vlasnika rudnika u Zambiji.

Naravno da uspjeh nije zagarantiran ni kad imas novac ali ogromni startni kapital ipak olaksava stvari.

Ja se u cijeloj ovog priči slažem s Muskovim postupkom. Twitter, pa i općenito cijela Silicijska Dolina je nakupila hrpu beskorisnog taloga. I treba to počistiti.

Procurila je nedavno snimka senior deva iz Twittera. Priča kako rade cca 4 sata tjedno i kako im je mentalno zdravlje najbitnije, pa često uzmu plaćeno bolovanje na račun firme. Nekad odu na nekoliko dana, a nekad na nekoliko mjeseci.

Priča se da bi ukupno 85% zaposlenika moglo napustiti Twitter, pa opet sve normalno funkcionira. Nisam siguran što je točno radilo 7000 ljudi. To je ogromno ljudstvo za nešto što se ne mijenja već godinama.

weky Možda propuštam znakove sarkazma, jer se ovaj post se čini ko trolanje.

Tvrtka je bila javno izlistana, poslovala je u plusu, radnici su imali maksimalne beneficije. I sve to je zapravo loše? Tko je bio oštećen?

A trebalo bi se mijenjati kaj točno, i zašto, i radi koga?

Sad će poslovati još bolje.

weky kao sto sam napisao, POC timovi… Firma je nakupila radnika post IPO akvizicijama i nastavila pumpanje vrijednosti. Sto su oni radili? Pa vjerojatno nekolicina ovo sto si napisao, ostali su bili van produkcije, dakle i bez njih bi core business funkcionirao

9 dana kasnije

Čini se da Elon Musk ne želi plaćati Appleu 30% fee za Blue pretplatu, Apple je zaprijetio da će maknuti aplikaciju sa Storea. Navodno je Apple također stopirao kompletno oglašavanje na toj društvenoj mreži.

Giphy - Interest Reaction GIF

That’s funny, now pay 30% to use their platform.

20 dana kasnije

Ptica je oslobođena, no toliko nam dobro ide da ćemo bannati sve koji potiču druge na odlazak konkurenciji iz nekih razloga koji nemaju veze s xy u najmanju ruku čudnih odluka od kada mreža ima novog vlasnika. Zanima me nastavak ovog ultimativnog "free speech" iskustva.

Iskreno ja sam bas sretan ovom njegovom akvizicijom jer inace nikad ne bi dosao do contenta na YT koji debunka Elona. Mislim da bi mi proslo ispod radara svakako.

Rekao je da će raditi gluposti i griješiti u narednim mjesecima, ali ovo s cenzuriranjem mu je baš ogroman fail.

S druge strane, smatram da je sve posljedica pretjerane reakcije na svaki njegov potez. Cijela ta interakcija obje strane je doslovno ogledalo današnjeg društva i podjela u apsolutno svemu. Njegova ogromna greška u startu je što se i sam ideološki svrstao na tu jednu stranu. Tvrdi da nije, ali jest. A druga strana po običaju pretjeruje kada ga gura u totalnu krajnost tog političko/ideološkog spektra, što isto nije istina.

Ja sam se iskreno nadao da bi Twitter mogao postat ta neka društvena mreža na kojoj bi vladala neutralnost i sloboda govora u granicama legalnog i istinitog. Ali od toga ništa. Istovremeno vjerujem da neće propast, pa makar Twitter i postao ecochamber desničara (ili ostao ljevičarski kao što je bila do nedavno). To vrijedi za svaku današnju i buduću društvenu mrežu uopće.

Izgleda da su ovakvi specijalizirani forumu ipak budućnost, što nije da mi se ne sviđa.

Fenix A druga strana po običaju pretjeruje kada ga gura u totalnu krajnost tog političko/ideološkog spektra, što isto nije istina.

Da je tako, onda se Tesla ne bi u Kataru družio sa šeicima i Jaredom Kushnerom, čovjekom koji je u Trumpovoj administraciji zakidao medicinsku opremu demokratskim državama usred najžešćeg vala COVID-a.

Na kraju krajeva, doslovni progon novinara jer su se usudili postaviti pitanja je oličenje snažnije desne ideologije.

Siguran sam 120% da je riječ o tome da je uvjet da napokon dobije ulagače u Twitter taj da su rekli da mora odstupiti sa čela jer šteti brendu pa sada ispada da daje "glas narodu" ovom anketom.

Fico

To se i meni čini. Išao u Katar po investitore što je vjerojatno i dobio, ali će morati odstupiti s mjesta CEO-a. Ovakve ankete gdje tako važne odluke ostavlja ljudima da odluče su prebizarne da bi bile istinite.

Fico Siguran sam 120% da je riječ o tome da je uvjet da napokon dobije ulagače u Twitter taj da su rekli da mora odstupiti sa čela jer šteti brendu pa sada ispada da daje "glas narodu" ovom anketom.

Ovo baš ima smisla, istina. Možda stavi neko ljepše lice, ali i dalje će se razvijati prema njegovog viziji. Meni je zasmetalo to što je stavio društvene ideologije ispred tehničkog napretka platforme, ili je barem tako ispalo na kraju.

Fico Na kraju krajeva, doslovni progon novinara jer su se usudili postaviti pitanja je oličenje snažnije desne ideologije.

Slažem se donekle. Samo da stavimo stvari u kontekst – doslovni progon novinara je u ovom slučaju 6 vremenskih suspenzija jer su dijelili linkove koji otkrivaju njegovu poziciju aviona. Musk je odjednom zaključio da je to protiv uvjeta korištenja (nakon što je ranije to isto dopuštao), navodno jer mu je netko napao obitelj. Čitava ta situacija je oličenje gluposti, ajde, čak bi i progutao "snažniju desnu ideologiju", ali prozivat ga fašistom je neprimjereno, a pogotovo je neprimjereno povezivat ga s Hitlerom. Neprimjereno i za njega i za one koji su živjeli pod tom diktaturom/ideologijom. Olako se danas razbacujemo s pridjevima.