Elton Muskić iz Teslića (BiH)
- Uređivano
weky Zašto je to uopće tvoja briga?
Zbog minimalno pedeset i osam miliona kn uloženog društvenog novca pa me zanima koliko je prodano i kad mogu očekivati povrat investicije.
"Koliko je god prošla godina za Matu Rimca bila uspješna u smislu ulaska novih investitora u njegovu kompaniju, najave novih projekata, početka gradnje velebnog kampusa u Kerestincu itd… s financijskim se rezultatima poslovanja baš i ne može mnogo hvaliti. Rimac automobili lani su imali pad prihoda za 1,7 posto, na 255,6 milijuna kuna, a uz to je, upravo zbog investicija u koje je tvrtka ušla, duboko zaronio u gubitak, koji je iznosio 540 milijuna kuna. I time je preuzeo vodeću poziciju na rang-listi lanjskih gubitaša."
- Uređivano
Sterlok Zbog minimalno pedeset i osam miliona kn uloženog društvenog novca pa me zanima koliko je prodano i kad mogu očekivati povrat investicije.
Svake godine dajemo milijarde kuna društvenog novca za poticaje u poljoprivredi, pa zašto ne pitaš poljoprivrednike gdje je tvojih 10 kila krumpira?
Poanta je da država daje gomilu novca za sve i svašta. I tebi će dati ako tražiš.
Za obično otvaranje obrta možeš dobiti 30k Eura nepovratno. Napravi djecu i država će ti dati novce. Doslovno se za svaki drek dobivaju novci.
Zašto onda ne bi dobio novce netko tko radi ozbiljan posao i tko je stavio Hrvatsku na svjetsku kartu? I kome bi se trebao opravdavati?
- Uređivano
weky Zašto onda ne bi dobio novce netko tko radi ozbiljan posao i tko je stavio Hrvatsku na svjetsku kartu? I kome bi se trebao opravdavati?
Pitao sam koliko je u tom ozbiljnom poslu prodano Nevera i kada će AI taxi voziti po Zagrebu?
Po njemu za za manje od dvije godine. Da li je krenula proizvodnja i testna faza? Pitam da znam, da se na vrijeme sklonim….
Treba javiti Porscheu da se obrate ubuduće FFA forumu kada rade procjene oko ulaganja u hrvatske tvrtke da ne promaše kao što su napravili s Rimcem.
Trebali su uložiti u ovo, to bi im ja rekao da su pitali.
Izumio je iGlove rukavicu i sad na ruci ima tipkovnicu | 24sata
weky Da smo normalna država trebao bi se opravdavati svakom građaninu zemlje koji mu je to financirao iz proračuna.
Isto kao što se moraju opravdati svi poljoprivrednici u kunu koji dobiju poticaje.
Sterlok Srećom pa te se ne pita.
Ako nastavit biti uspješan, Rimac će sve to višestruko vratiti u proračun i jednog dana ozbiljno utjecati u BDP-u države. Zapravo već jest, preko 30 milijuna eura poreza je dosad uplatio u proračun.
I tu se vraćam na onaj jal. Nemoj da te grize. Glupo je banalizirat tehnologije na kojima radi, izuzetno su kompleksne. Rokovi se probijaju u tech industriji, AI taksiji vjerojatno neće još godinama i nije on to obećao do tog i tog datuma da tebe Streloka zavara. Rokovi se postavljaju kao osnove razvojnog ciklusa, galvaniziraju se timovi inženjera i postavljaju se smjernice, nailazi se na probleme, nalaze se rješenja, probijaju se granice... Bit će kad bude. Sigurno ne drka kurac negdje na Bahamima.
Meni osobno je drago da se u Hrvatskoj radi na ozbiljnim tehnologijama, na umjetnoj inteligenciji rade najveći umovi i timovi ovog svijeta, i iako šanse za uspjeh nisu neke (i realno, stari se nakrao da bi ovaj imao startni kapital), uvijek ću navijati da uspije.
- Uređivano
Opće je poznato da mu je ćale ratni profiter i da je s tim parama pokrenuo tvrtku. Toliko je uspješan da od države traži pare za svaki projekt u koji krene, a te AI taxije neće napraviti nikad i da je imalo biznismen, a ne lopov, znao bi da tako nešto ne treba Zagrebu i da su se pare mogle uložiti u puno potrebnije stvari kao što su obnove bolnica ili škola, ali ne, morale su se pare okrenuti u kampu HDZ-a.
A ono, pošalji mu inspekciju, jbte…
Nemojmo se lagat i bit licemjerni, 98% vas (nas) bi tu lovu žešće trošilo na kurve, aute i high life općenito. Ne ulazim u to ko je koga pokro i u subvencije države, al 99% negative oko Rimca je tipično hrvatsko nepriznavanje ikakvog uspjeha i taj već spomenuti jal.
Privuko je hrpu jakih ulagača, jedan je od najpoznatijih brandova koji se može vezat uz Hrvatsku, zapošljava hrpu ljudi i očito radi jeben posao sa tim što ustvari radi. Sve vam smeta, u pičku materinu…
Pozivanje na jal u slučaju primjedbi na poslove upitne legalnosti mi vuče na onu "možda je krao, ali barem je dao". Zna se kako je financirao svoj posao i koliko god je lijepo za njega što je izgradio iz toga, pozivati se kako imamo stručnjake koji rade odličan posao je samo zatiranje činjenice da ovu državu boli kurac za stručnjake. Da imamo uređeniju državu, ona koja pravedno daje poticaje, bez političkih veza, onda bi imali puno više lijepih priča. Ovako pravi stručnjaci odlaze van i ostaju samo oni čiji roditelji imaju pare.
Možemo govoriti koliko god želimo da je nerealan rok za robo-taksije postavljen samo natječaja radi, ali taj je rok korišten kao glavna marketinška strategija unatoč tome što su i sami stručnjaci prozivali o nerealističnim ambicijama. Prodavanje magle koje će jednog dana se obiti o glavu u obliku radne kulture, jednom kada rokovi krenu stiskati. Kratkoročna popularnost dolazi pod cijenu dugoročno negativnih posljedica.
Fenix Prestar ja za bilo kakav jal, boli me kifla što je još jedan u nizu državni prosperitetnih preporoditelja koji trebaju poticaje. Ne vjerujem u bajke odavno, a najmanje onima koji se pozivaju na rodoljublje i HR proizvode i firme. Toga sam sit odavno. Ja sam za max 10 godina u penziji, tak da ću konačno samo cuclati proračun i na mojim poreznim leđima se neće vise orati, sve ima svoj kraj pa tako i to.
- Uređivano
Inače kad pričate o Rimcu…njegov otac Ivan je za ono što se zna:
- suđenje za tvrtku Slavonija DI zamagljeno 333 milijuna kuna
-tvrtka rim i zov 87 milijuna
-drzavu uslio oštetiti za još 58 milijuna državne zemlje
-kupio dionice hajduka za 11 milijuna od tuđih para
Lik je bio u više zatvora…Njemačka i Švicarska ga više puta tražila i preko interpola.
I to su iznosi samo kod nas u Hrvatskoj…sam dragi Bog zna koliko još toga ima izvana…
Što se Mate-a tiče…maturalni rad bmw kockicu kao električni automobil…dokazano da je ukrao sa nekog stranog foruma skice…
I šta treba dalje komentirat? Da ima viziju i da je sposoban platiti najbolje injženera koje može platiti novac?
I to nema veze s jalom…u svakoj normalnoj državi pa bi se ovo sjeklo u korjenu.
Još bi to sve koliko toliko bilo ok da mu taj isti otac nije u nadzornom odboru. To je čisto pranje love.
Ono sto me najvise smeta je sto dosta ljudi Muska stuje kao nekakvo nepogresivo bozanstvo. Lik je sposoban (i uspjesan) to nitko ne moze osporiti ali je isto i prodavac magle, stvorio je nekakav mit o sebi kao da se probio od nicega imajuci ogromne studentske kredite i radeci svakakve poslove dok je studirao u Kanadi. To sto je iz bezobrazno bogate bjelacke obitelji iz Juzne Afrike nekako i nije islo uz takav narativ. Meni osobno nikad nece biti isti uspjeh kad netko stvarno od nule krene i stvori nesto s uspjehom nekoga tko je imao ogroman poguranac oca ratnog profitera ili oca vlasnika rudnika u Zambiji.
Naravno da uspjeh nije zagarantiran ni kad imas novac ali ogromni startni kapital ipak olaksava stvari.