Osobno sam imao ozbiljnu ponudu prodati FFA, zaraditi nešto i profesionalno uređivati portal za pristojnu plaću. Nekome će zvučat patetično, ali osim što me do onda dobrano pustila zagrijanost za gaming novinarstvom i bilo kakvim novinarstvom, ni taj investitor niti bilo koji drugi ranije ili kasnije nije mogao garantirati da će u slučaju propasti projekta ostaviti forum ili dopustit da ga ja/mi držimo na životu, a to mi je bio praktički jedini uvjet.
Sad ne znam što je s Rebootom, možda je čak nešto tehnički i riješi se do sutra, ali to gašenje zajednica je nažalost pattern koji potvrđuje pravilo. U nekom trenutku kad tad sve propadne, a forum tko jebe, on obično postane pravni izazov, logistički u smislu održavanja, potom i financijski iako to nije neka velika lova u pitanju, a onda je najlakše samo ugasiti.
Ja posljednjih mjeseci nisam nešto naročito aktivan, posrijedi su neki privatni razlozi, a i dopizdilo mi dadiljat neke ovdje, ali iskreno nikad ne bi mogao dopustit takvu neku sudbinu onom što mi je osobno posljednja oaza neke društvenosti na internetu. Facebook mi to sigurno nije, Reddit je ok, ali je sad već prevelika korporacija, pa (mi) tako ostaje ovaj i neki drugi forumi.
Yakuza je super opisao odnose među svim tim mrežama. S tim da je na obzoru velika cenzura interneta, pa mi je tim više stalo zadržat ovakvo nešto. Osobno čak smatram da će uslijed retardacija koje izvode s tom tobože privatnošću nastupiti veliki povratak klasičnim forumima.