Kako bi prema vama izgledao idealan oglasnik za gaming related (i šire) sadržaje?

Predlažu se nekakve liste pouzdanih članova, no to je isto podložno manipulacijama, a i iziskuje poveći trud oko moderacije.

Dali bi bili spremni za malo agresivniju verifikaciju članova, pa ako želite staviti svoje oglase na FFA, administraciji bi morali dostaviti svoje osobne podatke?

Predlažite što bi vi željeli, kako vidite kvalitetan i siguran oglasnik.

Mislim da nekakve rigoroznije stvari nisu (trenutno) potrebne.
Nije toliko velik oglasnik, manja smo zajednica te smo i manje podlozni prevarama i ostalim stvarima.
Mislim da je ovo trenutno ok...

Kako bi prema vama izgledao idealan oglasnik za gaming related (i šire) sadržaje?

Predlažu se nekakve liste pouzdanih članova, no to je isto podložno manipulacijama, a i iziskuje poveći trud oko moderacije.

Dali bi bili spremni za malo agresivniju verifikaciju članova, pa ako želite staviti svoje oglase na FFA, administraciji bi morali dostaviti svoje osobne podatke?

Predlažite što bi vi željeli, kako vidite kvalitetan i siguran oglasnik.
Mislim da nikome tko je ovdje s dobrim namjerama nece biti problem dati svoje osobne podatke. Po meni je to u redu.

Po meni b/s ni netreba u gaming dijelu foruma, promet mu je ionako nikakav. Dovoljan je onaj u libraryu gdje je pouzdana ekipa... Zna se da tamo netreba nikakva briga osim brisanje topika :)

Manipulacije su svakako moguce, osobno bih predlozio da kada se daje plusic ili minus da se uz to prilozi hyperlin ili link od teme u kojoj se transakcija vrsila. Tako se tocno moze vidjeti tko je kupio, gdje je kupio i zasto je kupio bez "laznih" plusica ili sto god.

Mislim da je dovoljno imati listu pouzdanih/nepouzdanih članova. Kako je netko rekao, manipulacije su moguće ali su i vrlo rijetke. Lista se pokazala kao dobar pokazatelj na nekim drugim forumima.

Može, makar mi otvorena lista pouzdanosti dođe na isto (čak i bolje).

Ne ne, nikakvi plusevi i oibi, vjerujem samo onome ko ima tisućutristodvajstsedam postova.

Nema veze kaj ga znam 10 godina i kaj ima 100 pluseva, ak nema tisućutristodvajstsedam postova, on je nepouzdan.

Broj postova (tisućutristodvajstsedam) kao jedino mjerilo

Da ne ispada da provociram (makar provociram) i da poštivam tag teme, nemam niš protiv nekih dodatnih kontrola, makar, kak je već i rečeno, mislim da za library nije potrebno.

A "redovni" B/S ipak nije na razini  Reboota (njegove prethodne verzije, da nebi bilo zabune).

Uglavnom, što god radite, meni ne smeta.

Osim ak me ograničite brojem postova... : :

Ja sam za sistematski pregled. Sva govna nek se salju FFA administraciji. :

EDIT : sad vidim serious oznaku.

Mozda da se uopce ne racunaju digitalne kupnje i prodaje,samo fizicke i da se obavezno napise zbog cega clanu tom i tom dajes plus.nekako strozije to slozit!
Jucer sam ja bas to spominjao ako vam treba netko za to vodit mogu se ponudit ali mi treba jos ljudi,jer iskreno kad dodje ljeto ja jednostavno ne postojim zbog posla!

Po meni je ovako kako je sasvim u redu.

Manipulacije su svakako moguce, osobno bih predlozio da kada se daje plusic ili minus da se uz to prilozi hyperlin ili link od teme u kojoj se transakcija vrsila. Tako se tocno moze vidjeti tko je kupio, gdje je kupio i zasto je kupio bez "laznih" plusica ili sto god.
Podržavam ovo, naprotiv, jako dobra ideja. Nešto slično sam i predlagao uz (ukoliko je moguće) implementacije Feedback sustava u forum.

Za početak preimenovati temu u "Kako poboljšati FFA Oglasnik" ili nešto slično kako bi mogli tu i tamo s vremenom bacit koju pametnu ideju :)

Forum je ionako samo "kontakt mjesto" dok sve ostalo ovisi o ljudima. Ako te netko misli zahebat on će to napravit bilo to putem FFA, Njuškala ili Plavog Oglasnika...nema garancije. Po meni je lista pouzdanih članova više manje dovoljna i funkcionalna i putem nje dobiješ makar nekakvu vrstu orijentacije o korisnicima. Uostalom, koriste je i forumi s puno većom aktivnošću od FFA.

Da se još samo dotaknem B&S pravila...

Ja bi možda još u pravila dodao da je obavezno navesti cijenu onoga što prodaješ ili barem okvirnu cijenu dok bi oglase bez cijene brisao. Bilo bi dobro naglasiti i vrstu kontakta koju želite ( PM - Mail - Broj Mobitela ) kao i navesti način plaćanja koji želite ( Pouzećem, Uplatom na račun itd. ) te način preuzimanja artikla ( Primopredaja, Slanje poštom itd. ). Možda čak napravit kod po kojem bi se objavljivali oglasi.

Također ne vidim da u pravilima piše u kojim razmacima se smije bumpati oglas.

Komentiranje oglasa bi zabranio jer se izbjegava nepotrebno bumpanje i narušava se preglednost oglasa ( npr. "Hoćeš mijenjati" - "Imaš PM" - "Igra ne vrijedi toliko" itd. ). Ako netko već ima potrebu komentirati onda se takve stvari rješavaju preko PMa dok bi naravno bilo dopušteno upozoriti pokretača teme na nekakav propust prilikom objave oglasa ili ostatak ekipe na mogući pokušaj prevare.

Još bi zabranio postavljanje oglasa koji se sastoji samo od linka koji vodi na drugi oglasnik ( npr. Njuškalo ) te naslove kao što su npr. "P: Svašta" i sl. valjda nije problem navesti kratki opis što prodajete ( npr. P: PS4 Igre ili P: PS4 Konzolu s 5 Igara ).

Također ne vidim da u pravilima piše u kojim razmacima se smije bumpati oglas.

Komentiranje oglasa bi zabranio jer se izbjegava nepotrebno bumpanje i narušava se preglednost oglasa ( npr. "Hoćeš mijenjati" - "Imaš PM" - "Igra ne vrijedi toliko" itd. ). Ako netko već ima potrebu komentirati onda se takve stvari rješavaju preko PMa dok bi naravno bilo dopušteno upozoriti pokretača teme na nekakav propust prilikom objave oglasa ili ostatak ekipe na mogući pokušaj prevare.

Još bi zabranio postavljanje oglasa koji se sastoji samo od linka koji vodi na drugi oglasnik ( npr. Njuškalo ) te naslove kao što su npr. "P: Svašta" i sl. valjda nije problem navesti kratki opis što prodajete ( npr. P: PS4 Igre ili P: PS4 Konzolu s 5 Igara ).
Sve sto si naveo ti je opca kultura tako da to uopce niti ne treba navesti :)

U pravu si... Nagledao sam se svega do sad po forumskim oglasnicima, ovdje to do sad nisam baš primjetio al eto samo kažem...

Kao sto sam ti Fenix rekao kada smo igrali RS. Ova ideja bi definitivno mogla zazivjeti.

tocno je ovo sto je BlueHell rekao, trebala bi imati glavu i rep... znaci neki format:

NASLOV: (prefiks) Call of Duty BO III

TEKST (format npr):
NASLOV: Call of Duty Black Ops 3
KONZOLA: PS4
VERZIJA: digital/disk
OPIS: Digitalni full acc
STANJE: -
CIJENA kn
NAPOMENA: nema
ZAMJENE: da, za fallout 4

Lista pouzdanosti bi bila obavezna, svaku kupovinu odnosno oglas zavrsiti sa PRODANO tom i tom, i dodatno napisati u neki topic gdje bi se vodila lista pouzdanosti.

Bumpanje oglasa svakih 24+ sata

Na FB-u vodim par grupa i vjerujem da bi od tamo doslo njih cca 50-ak % kada bi culi za mjere sigurnosti. dosta je i njima prevara.

Mjere sigurnosti definitivno bi trebale biti osobni podaci sa osobne iskaznice kao i broj telefona, za maloljetnike bi trebali roditelji garantirati (to je neostvarivo po meni).

Baš sam htio skomentirati ovo sto je CRO_Ghost rekao.

Ne kužim se u forume ali da li postoji mogućnost programiranja forme kakvu je naveo Ghost,uz preinake ako je potrebno naravno. Pod formu mislim da kad korisnik stisne New Topic ili određeni gumb da mu se pojave već predviđene kućice za upis svih potrebnih informacija (ovo kaj je Ghost naveo). Tako bi dobili na standardizaciji i preglednosti svih oglasa. Uz to (ako bi se moglo dodati) da otvarač svog topica,znači svaki član može označiti oglas prodanim tj. zaključanim bez da mora kontaktirati administratora. I da članovi mogu komentirati samo u svojim topicima,i to isključivo zbog bumpanja. Kažem opet neznam da li je ovo sve moguće s tehničke perspektive,ali krajnji cilj je što veća automatizacija procesa = što manje utrošenog ljudskog vremena.

Ali naravno,ove sve stvari bi realno imale smisla ako bi bilo i korisnika,zasad dok je mala baza korisnika i jedna lista pouzdanosti koja isto može biti automatizirana ako je moguće bi bila dovoljna.

Lista pouzdanih članova je dovoljna, koristim je na drugim forumima te se pokazala kao dobra stvar.