foggy Isti programi koje navodis rade bolje, stabilnije i brze na Linux masinama i na Mac-u. Chrome radi bolje na Linuxu, na poslu osjetno brze i nema sanse da se vracamo na windowse za neke potrebe koje imamo.
Takav odgovor sam tražio. Ali mi nisi odgovorio da li bi ti kao dugogodišnji korisnik chroma isti potpuno zamijenio safarijem ili se neke stavke ipak u njemu ne mogu dobro odraditi? Tj ima li situacija da koristite i jedan i drugi browser? Ima li npr kod njega konzola gdje mogu tipa vidjet kod web stranice kao što ima chrome? Dešava li se da se npr na safariju neki web ne prikazuje dobro a na chromu da?
foggy Imas puno Mac toolova poput screen recordiga i video playera koji rade out of the box, a sad tu trazit neku revoluciju je glupost.
Ne tražim revoluciju, već pitam dal su to alati koji npr odmah vidi naše titlove brz dodatnih podešavanja, dal čitaju sve moguće formate tj ima sve kodeke? Prebuild media player na winsima npr ne podržava brdo toga.
foggy Ti se pitas kriva pitanja, i ako gledas namjenski i cijenovno onda je lako naci odgovor - Mac je Linux masina sa optimiziranim sustavom, windows je virusno tlo koje microsoft nikad nece zakrpat kak spada.
Kolega je ranije napisao da je jedna od stavaka zašto se kupuje mac, odnosni macbook u ovom slučaju kvaliteta izrade. Meni osobno to ne znači baš previše. I prijenosna računala od 500e su mi ok, jer pazim na računalo i ne prenosim ga konstantno,zapravo prenosim rijetko. A da sam primjetio da radi npr aluminijskog kučišta osjetim neki veći benefit u radu i ne. Više mi je bitniji rad touchpada i kvaliteta tipkovnice što je kod maca sigurno na višoj razini.
foggy Za kucnu uporabu i koristenje upitnih third party apikacija windows
Taj dio me malo kopka, jer razmišljam ako ignoriram windows based računalo a danas-sutra mi dođe netko sa potrebom da moram pokrenut nekakav third party exe file imam problem.
Također vidim da macbookovi imaju samo tip-c portove? Kaj smo s klasičnim usb-om? Dal ih barem vidi kod korištenja nekakvih adaptera?
foggy Also - igre se igraju na konzoli, ne na laptopima
Igre se igraju već dulje vrijeme na mobitelima a kako neće na prijenosnim računalima. Kužim tvoj point, ali eto ako mi dođe potreba odigrat lol, gw2,cs i slično kakva je situacija s time? Dakle koja je razlika u igrama naprama windowsa? Imaju li ti čipovi dovoljno jake grafe za npr neki laganiji wow i više detalje ili ne?
Pa npr mogu li staviti na macbook steam i igrati sve sa svoje liste igara? Dakle ne pitam za najnovije triple A igre već starije nezahtjevne naslove.