buz Zato jer je uloženo dobiveno u mobilnim gpu-ovima zlo zla
Mac Apple vs Windows laptopi
doctorfreak A koje to prijenosno računalo vrijedi preko 10 soma?
Mek
- Uređivano
Znači, taj meG će me doći glave. Isuse, kak sam alergičan na to.
Nema nikakve logike u tome. Nabijem vas na Big Meg.
weky Ma joj daj to kurčenje da bez meka nemreš radit su puste priče i čisto kurčenje.
Naravno da ne vrijedi te novce.
doctorfreak po čemu molim te?
Mac je u laptopima milju od bilo čega s windowsima.
Po svim mogućim aspektima osim tipkovnice.
U životu mi više neće past na pamet uzet Windows laptop i bakčit se sa driverima i sranjima koja ne rade, web kamerama koje snimaju niz nozdrve i ekranima sa kutem gledaja 12°.
Macbook Air je idealan laptop za sve koji ne igraju igre na laptopu.
wooddiebone Macbook Air je idealan laptop za sve koji ne igraju igre na laptopu.
i imaju 2k eura viška za laptop na kojemu će surfat i napisat poneki dokument.
wooddiebone A šta to na windowsima ne možeš dovoljno dobro i brzo odraditi? Programiranje,dizajn,administraciju?
Nitko ne kaže da mac ne valja i daleko od toga da sam os nije fluidan,pogotovo kad se čovjek navikne, ali za večinu IT i administrativnih poslova klasičan pc ili laptop za 1000 eura je i više nego dovoljan.
Radio sam na jednom i drugom i jasno znam prednosti i mane, ali fakat iritiraju oni koji probaju mac, koriste ga neko vrijeme i onda sve ostalo ne valja. To je preseravanje.
doctorfreak Radio si na M1 Macu?
@wooddiebone preserans, sve navedeno. Radio sam na M1, karboncu i zbooku. Razlika? Win masine bolje za bilo kakvu sys administraciju i brze se radi. Osim toga apsolutno je svejedno na cemu radis kada svaki ozbiljniji env ima virtualke, tiering i samo se remotas kako bi radio na linuxu ili win…
Do radnika je, ne do stroja.
chono Do radnika je, ne do stroja.
osim kad je u pitanju kita onda je i do radnika i do stroja
Krivo sam rekao. Nije dovoljan za sve koji ne igraju igre. Za neku vrstu produktivnosti definitivno nije dobar ni Pro nego ti trebaju Windowsi.
Ali kao ultrabook za potrebe većine ljudi koji koriste laptop, Macbook nema konkurenciju. Nikako.
2K eura je izmišljotina. Ne košta ni upola tolko, a mete pod sa konkurencijom po onome kaj nudi.
chono Upravo to, a da ne govorimo o uštedi za tvrtke koje imaju više stotina djelatnika.
Macovi su prestiž a ne potreba.
wooddiebone ima, u vidu jeftinijeg proizvoda. Pricamo o ultrabooku, a ono sto treba takvom krajnjem korisniku dobijes u jeftinjim win masinama, koje je lakse managirat, hendlat i manji trosak za firmu. Edit dokumenta, browsing weba i koristenje nekih servisa nisu dovoljan razlog za kupovinu mac ultrabooka takvim korisnicima. Skupo je i nema smisla, preserans.
Ne volim Apple jer sam siromašan.
Isto je to kao i sa autima. Možeš kupit Daciu za vjerojatno 100% onog što ti treba u transportu, a možeš i Mečku ili Audi pa mahat imaginarnim kurcem. Mislim, šta ja znam..
yakuza_stinger nije isto za usporedbu. Jer te mac ultrabook nece dovesti do osjecaja tolike razlike kao kad sjednes u ladu za duze putovanje i neki gradski autic. Ako kupis Acer od 2500kn i mac ultrabook m1 onda mozemo pricati o tome. Win ultrabook i mac ultrabook istog ranga bas i ne.
chono a ne znam. Osobno nisam koristio Mac nikad jer nisam fan Applea, ali tko god je - uglavnom kažu da se preporode. Od stabilnosti, brzine izvođenja (vjerojatno dediciranih) programa, općenito zatvorenog ekosustava i povezivosti između Apple prozivoda. A to što Apple to naplati debelo - može im se