Ne znam, previše se juri. Recimo ova scena s pjevanjem, u igri prije toga imamo par sati srca u grlu i kakice u gaćama jer nas maltretiraju zombiji po Seattleu ruševinama, pa ovo dođe ne samo kao emotivna scena, već i predah nama. Ovdje je taj efekt izgubljen.
Zadnje dvije epizode ne dopuštaju scenama da prodišu do kraja, dijalozi koji su izmijenjeni iz igre su skraćeni, a većinom je zamjena slabija od originala. Nedostaje vremena epizodama, pa mi je još čudnija odluka da sezona ima samo 7 epizoda.
"Fight" u podzemnoj mi je isto bio izveden bezveze, prvo ništa nisu ni pokazali osim potjere, a totalno su izostavili da smo recimo mi nahuškali zombije na vojnike bacanjem boca prema njima, jel tako teško bilo snimit to? Odma bi se i produbila dodatno karakterizacija likova, Ellie i Dina su pametne i promišljate cure! Pa bi kasnije i jači bio osjećaj nemoći i neslaganja kad Ellie potpuno preuzme želja za osvetom i ode u tamu.
A promjena na kraju kod ulaska u kazalište i trenutka kad joj Dina veli da je trudna pa mi je baš loša i 100 puta gluplje izvedeno nego u igri. Tamo Ellie popizdi, kaže joj da je sad teret i pokupi se. Taj razgovor ima direktan utjecaj na njihova ponašanja do kraja, uključujući kad se i Jesse pojavi.
Znao sam da će Part II biti granično nemoguće prenijeti na seriju, ne samo jer je bio toliko dobar već jer je sama struktura bila takva da se jednostavno ne može izgenerirat isti efekt.
A odabir imat samo 7ep će izgleda biti samom sebi uklizavanje kod već ogromno teškog posla. Day 1 s Ellie se prošao sad u 20ak minuta u seriji.