Sljedeće stavljam sve u spoiler jer iznosim neke detalje iz 3 epizode i prve TLoU igre.
Baš razmišljam o nesretnom Billu. Dal možemo bit sigurni da je i Bill mrtav?
Nismo vidjeli kako je sebi sipal sastojke za duboki spavanac već samo Franku a pitao još Billa dal će bit dovoljno za spavanac a odgovara mu da i konja bi uspavao i dal je u preostalo vino u boci sipao, Bill mu potvrdno klima glavom.
Možemo mi pretpostaviti da je prije sipal i sebi te govoril istinu a što ako je lagal i bio u skladu sa svojim likom iz igre. Možda je tako i bilo da zavara Franka.
Moja pretpostavka je da je Bill živ. Susrest će se sa Joelom još jednom negdje. A zašto je tada sve oporučno ostavio Joelu? Htio je potražit sreću drugdje jer bi ga stari dom previše podsjećal na Franka. I da bude uvjerljivo Joelu da Billa nema više.
Još je u poruci preporučio da se ne ulazi u sobu zbog ružne scene trupala i zbog smrada a da je kojim slučajem Joel ušao, možda bi samo jedno truplo zatekao?
Bill je u igri bio zagonetan, mutan, tj sumnjiv i pomalo sebičan tip koji je proizvodil zamke za uljeze i užival u tome i bio ono baš borac i šampion u preživljavanju ali da je tako postao slab i mlak kako je u seriji perfidno prikazan, sklon samoubojstvu jednostavno mi ne odgovara i ne poklapa se sa likom iz igre. I još je jedan naš član primjetio da Bill nije bio toliko star u igri, možda tek par godina od Joela.
Ako je Bill ipak u raju i ako je toliko izmjenjena sudbina jednog lika onda bi mogla biti i Joelova.