Zero upao sam i ja u taj vagon, 36. godina na ledima. Pisem iz perspektive recentnijih dogadaja i sto se dogada od novijih kartica. Od Nvidije u novije vrijeme sam prosao 680, 770, 1080 i sad 3070. Uvijek sam se vrtio u high endu. Jedino sto je bilo skuplje je 680 za nekih 3milje kuna ako se dobro sjecam. 770 sam bio kupio jer sam poceo graditi novi pc. 1080 financirao prodajom 770 i uzeo bez pdva. 3070 uzeo na dan izlaska i prodajom 1080. Tako da za mene high end nikada nece biti skup, a vjerujem niti za mnoge ovdje, jer ne idemo mi bas u trgovine day one po nove serije.
4070 cu uzeti jedino ako prodaja i nadoplata bude u okviru 2000kn. Cisto jer mogu. Osim ako AMD ne izuje iz cipela 🤣 @fensisuperstar
I na kraju mi ispada da cu promjeniti cpu i mbo za 2500kn, grafu sam platio 2300kn i dolazim od troska od 4800kn i prakticki sam izrokao sve sto se nudilo na trzistu ukljucujuci ray tracing i sav novi tech. I gustao sam, stvarno jesam. Dok je bebac bio mali rokalo se dugo u noc, kompletiralo se 100% neke naslove za koje nikad ne bi rekao da hocu. Da ne duljim, kupujte pametno i sto vam treba, a ne sto pise na papiru.