Nisam još dovršio najnoviju epizodu, no znam što meni osobno "šteka". Ovo je jako dobra serija, no nije na razini Game of Thronesa jer si ne daje vrijeme da s likovima učini ono što je radio Game of Thrones. I ono što je @Tuhy dijelio, da su određeni događaji svedeni na nekoliko odlomaka jer je riječ o kronologiji Targaryena itekako daje perspektivu toga zašto se ovako brzo prolazi kroz događaje.
Mislim da su tu bila moguća dva pristupa.
Prvi je taj da se uzeo dio iz kronologije i rastegnuo na tri sezone. Primjerice, upravo ove spletke Viserysa i njegove bliže obitelji. Uz jako puno suradnje s GRRM-om, možda bi i uspjeli u svom naumu i dobili bismo seriju koja svojom politikom i svojim dijalogom apsolutno rastura. No razum kaže da to ne bi bilo tako jer je najkvalitetniji dio GoT-a bio upravo onaj koji je kao podlogu imao knjigu i njene dijaloge. Stoga su otišli drugim pristupom, jednim koji je bržeg tempa i zbog toga gubi na potencijalnoj emocionalnoj povezanosti s likovima, no zato ima lajtmotive Game of Thronesa da bude prepoznatljivo i zanimljivo.
Osobno bih preferirao prvi pristup. Onaj sporiji, detaljniji. Međutim, bojim se da ne bi bio dovoljno kvalitetan da opravda nekorištenje ovog drugog pristupa.
Možda najveća greška je korištenje toliko istih stvari iz Game of Thronesa, poput dijela glazbe, a pogotovo glavne teme. Trebali su se udaljiti od Game of Thronesa i jasno naznačiti da je ovo serija koja je svoj zaseban event. Ovako je veća šansa da ljudi imaju očekivanja novog Game of Thronesa.
Kako god da bilo, gleda se i dalje jer je kvalitetno snimljeno i pogotovo odglumljeno.