doctorfreak a daj mogla ih je sa zmajem zapaliti i game over.
Scena jest efektna, al je upravo zbog ovog gore nelogična. Jedan tihi "Dracarys" bi stavil točku na sve. Nema te scene u knjizi.
Jesi lud jbte, ne bih ti ni privat reko, kamoli ovak javno 😀, živog bi me spalili.
Jedna stvar vezana direktno za knjigu se sigurno dešava u zadnjoj epizodi, to gore i spominjem kao nešto što će vjerojatno svima bit prebrutalno za odgledat. Al da bi išo spojlat išta, nema jebene šanse. Uvjeren sam da će i čitače iznenadit sa dosta toga.
U vezi daljnje radnje, vjerojatno će pratit knjigu što se tiče glavnih događaja, ali s obzirom da je sama knjiga pisana kao kronika događaja nekoliko različitih ljudi, nemaju svi ista saznanja o nekim događajima, neke stvari se nagađaju, pa čak i iskrivljuju.
Pa, s obzirom na to, scenaristi vjerojatno imaju poprilično otvorene ruke što se izmjena tiče. Ili mogu prihvatit jednu verziju događaja a zanemarit drugu (odlučit se za onu koja će gledateljima bit zanimljivija) , te nadodat neke stvari po potrebi radi efektivnosti ili drame (kao ovo sa Rhaenys, recimo).
Ima još manjih i većih promjena, a s obzirom da se već dogodilo u predzadnjoj epizodi, mogu spomenut i još nešto… jedna od većih izmjena je da je u knjizi Laenor mrtav, a ovdje pobjegne sa svojim "frendom" nakon što insceniraju njegovu smrt.
Iskreno bih i htio da bude izmjena jer mi neke stvari nisu sjele. Zadnji dio knjige mi nikako nije na razini kao dijelovi koji tek slijede u drugoj sezoni.
Mislim, ja bi na sav glas pričo o tome kaj će bit u zadnjoj, al budemo pričali za tjedan dana
🧐😎