- Uređivano
House of the Dragon rasprave (spoiler)
Niko ništa za ovu epizodu??
Viserys mi je odličan lik. Genijalno glumi.
Malo mi je meh bila epizoda…
Ali da Paddy ubija
Navikao sam na sranja i incest u originalnom GoT-u. Ali nekako mi ovdje nije sjelo. Općenito mi nešto ne sjeda u seriji. Ne mogu još izdvojiti.
- Uređivano
Nisam još dovršio najnoviju epizodu, no znam što meni osobno "šteka". Ovo je jako dobra serija, no nije na razini Game of Thronesa jer si ne daje vrijeme da s likovima učini ono što je radio Game of Thrones. I ono što je @Tuhy dijelio, da su određeni događaji svedeni na nekoliko odlomaka jer je riječ o kronologiji Targaryena itekako daje perspektivu toga zašto se ovako brzo prolazi kroz događaje.
Mislim da su tu bila moguća dva pristupa.
Prvi je taj da se uzeo dio iz kronologije i rastegnuo na tri sezone. Primjerice, upravo ove spletke Viserysa i njegove bliže obitelji. Uz jako puno suradnje s GRRM-om, možda bi i uspjeli u svom naumu i dobili bismo seriju koja svojom politikom i svojim dijalogom apsolutno rastura. No razum kaže da to ne bi bilo tako jer je najkvalitetniji dio GoT-a bio upravo onaj koji je kao podlogu imao knjigu i njene dijaloge. Stoga su otišli drugim pristupom, jednim koji je bržeg tempa i zbog toga gubi na potencijalnoj emocionalnoj povezanosti s likovima, no zato ima lajtmotive Game of Thronesa da bude prepoznatljivo i zanimljivo.
Osobno bih preferirao prvi pristup. Onaj sporiji, detaljniji. Međutim, bojim se da ne bi bio dovoljno kvalitetan da opravda nekorištenje ovog drugog pristupa.
Možda najveća greška je korištenje toliko istih stvari iz Game of Thronesa, poput dijela glazbe, a pogotovo glavne teme. Trebali su se udaljiti od Game of Thronesa i jasno naznačiti da je ovo serija koja je svoj zaseban event. Ovako je veća šansa da ljudi imaju očekivanja novog Game of Thronesa.
Kako god da bilo, gleda se i dalje jer je kvalitetno snimljeno i pogotovo odglumljeno.
Tzereen Čak i ne. Čitava Daemon Rambo sekvenca mi se nije svidjela jer je kontra onoga što zapravo GoT svijet jest. Jednom u serijalu kad Jon Snow ih izbjegne na bojištu je kul, ali ovako ponoviti i da je riječ o najgorim streličarima ikada… To je neuvjerljivo. Moglo se to i bolje izvesti.
Ostatak mi je bio skroz u redu, samo što taj skok od dvije godine čini hladne odnose manje uvjerljivima jer dvije godine nije malo.
Ja sam zadovoljan sa epizodom. Rhaenyra (svaki put googlam ime da ne napišem krivo ) je meni najjači lik i dalje. Očekivao sam da će biti nešto sa Daemonom, ali i sa Cole-om. Baš da će bit sa oba dvoje u 10 minuta me iznenadilo.
Bilo mi je drago kad je onaj lima (prosac) riješio onog 'držim se visoko' idiota, ne znam jel to trebao bit kao šok, ali je ispalo žešći meh - iako mi je kao što sam naveo, drago.
Otišli su mi prilično off sa Rhaenyrinim likom ako ju gledam kroz prve 3 epizode pa usporedim s ovom.
Uopće nisu davali ikakve naznake dosad da bi bilo išta sa Daemonom, ovo je bilo daleko prebrzo. Ne vide se 3-4 godine, skoro pa su bili neprijatelji, odjednom ju frajer hoće pojebat. Prebrzo, jbmu…
Odjednom je i lažljivica i odjednom si je dobra sa Alicent… ono, jednostavno ne. Od malog badassa do male lažljive drolje.
A i počeli su jest govna što se tiče izmjena radnje naspram knjige s obzirom na ovo sa Coleom. Ne treba radi scene softcore jebačine mijenjat jedan temeljni dio radnje.
Prvo malo razočaranje sa serijom.
Smeta mi što se zmajevi vide na kapaljku. Ista stvar je bila sa strahovukovima u GOT-u. Bio bi gušt vidjeti masu zmajeva od jednom.
Također mi smetaju ti prebrzi skokovi u radnji. Znam da im je bio rizik snimati detaljnije zbog hejta nakon zadnje sezone.
Volio bi da prikažu zid ili tako neko popularno područje.
Inače, sve u svemu više nego zadovoljan sam za sad.
resident_evil Znam da im je bio rizik snimati detaljnije zbog hejta nakon zadnje sezone.
Ali upravo zato mi nije jasno da to rade ponovo. Glavni razlog hejtanja zadje dvije, a naročito zadnje sezone je zbrzana radnja, zbrzani likovi. Prije toga se sve lijepo nadugačko odigravalo. Svaka odluka i svaka promjena u karakteru je bila smislena i jasna. A onda je Daenerys u zadnjoj sezoni promijenila svoj karakter u par epizoda.
Baš sam razmišljao jučer i mislim da je upravo to razlog kaj mi ovo ne sjeda. Da, fantastično glume glavni glumci, ali su napisani loše. Rhaenyra je u par epizoda bila badass žena koja želi bit kraljica, pa skroz mudra i napredna i za svoje godine, pa kenjkava tinejdžerka koja se duri u kutu sobe, a sad na kraju lažljiva, incestuozna oportunistica. Ne. To se tak ne radi. Lik treba rasti.
Mene najvise smeta preskakanje vremena,gledam jucer epizodu i mislim si jesam li propustio jednu?
Serija je dobra ali meni je ovo 1-2 ocijene ispod GOT zasad.
Meni je i dalje super, može se prigovarati da je ovo meksička sapunica tko koga i zašto….ali meni paše brža radnja, nemam volje za još jednu seriju od osam sezona koja sve razvlači do dosade. Sve se može posložiti…cure su tim godinama nepredvidljive, buntovne i meni ovo nije niš čudno.
Baš sam se pitao nakon prve tri epizode gdje su perverzije koje su se pojavljivale u GoT-u i da mi je HoD nekako prepristojan. No nakon jučerašnje epizode mišljenje se promijenilo.
Što se tiče likova, zasad nemam nekih posebnih primjedbi. Čak mi je i Rhaenyra OK i mislim da je, za njene godine, lik pogođen. Česte promijene mišljenja, svaki dan bi nešto drugo, jedan dan je ozbiljna, drugi je dijete itd. I današnji klinci tih godina su isti, pubertet.
- Uređivano
Ovo nije GOT niti je knjiga pisana kao GOT.
Detalja po kojima mogu graditi male momente jednostavno nema.
Meni to odgovara pošto nema fillera i razvoj radnje daje dojam kao da je isplaniran za čitavu seriju, a ne samo prvu sezonu. Takvi time skipivi, a bit će ih još i to puno većih, su u ovom slučaju dobar znak, a ne loš.