Pročitaj na portalu
Članak

Je li poskupljenje PS5 opravdano?

Posljednjih nekoliko godina iznimno je negativno po svjetsku ekonomiju. Zatvaranja su uzrokovala poremećaje u svjetskim lancima opskrbe i proizvodnje, vlade i svjetske banke tiskale su previše novca što je uzrokovali inflaciju, a ruska invazija na Ukrajinu iznjedrila je energetsku krizu.

Dobro, a hoce li sad vec skoro nakon 2 godine od izlaska izdati neku igru za taj ps5 ili ce i dalje po 550 eur prodavat ps4 emulator?

Svako poskupljenje je opravdano pa tak i PS5. Što se više kupuje i troši tada nastaje s vremenom do zasićenja tržišta, ponestaje resursa, dolazi i do inflacije. Kupnjom i trošenjem hranimo nezasitno čudovište. To su uvidjeli gazde i stoga žele uvesti štednju kao nekada. Štednja nije glupst ili neka patnja, stoga navalite!

Nije toliko problem povečanje cijene od ugrubo 50 eura koliko to što naši uvoznici traže 6000kn za konzolu, a vjerovatno uskoro i 7000kn.

Ja bi pitao sony vrlo jednostavno gdje kupiti ps5 za 549 eura u Hrvatskoj?

I jasno je da u USA nema povečanja cijene kada se žele boriti sa xboxom.

Što god Sony napravi ja ne dovodim u pitanje.

Ne mogu znati koliki su im troskovi pa ne mogu suditi da li je opravdano ili ne ali svakako je to jedna jako jako losa vijest.

Ma PS5 je najmanji problem. €50 više za konzolu koju ću igrati godinama i nije puno. Više me muče po nekoliko eura poskupljenja osnovnih namirnica koje kupujemo svako par dana.

pravednik

Kolega,redovno je.5.999kn.A bude i po 6.299kn.Sve ovisi koje igre uvale.Ja sam platio 5.999kn sa 3 igre (Horizon,GT 7 i ono neželjeno smeće od igre).Oni koji su prednaručili PS5 za launch su najbolje prošli.Također tu i tamo je Mall na Jankomiru preko veze prodavak PS5 po retail cjenama.Al pošto ZG nije Hrvatska,nije bilo sreće za ostale.

Nije da odobravam cijenu, sestrična je kupila za 8 kad je bila nestašica jer je bio poklon, ali gledam nove mobitele, cijena od 6-9 tisuća kuna ovisi o modelu. Samo kažem, nemojte me ubit.

Zna Sony da će ljudi platiti i 1000 eura ako treba.

je kad inflacija jede place a place ne rastu (bar meni).

A ak ce bit nestasica opet bu skalperi za 15k prodavali

Nema igri jer nema igri 🥲

Naravno da ima, TLOU prvi dio remastiran po sedmi oputa za 80 eura.

Izgleda da 76% čitatelja ne živi u realnom svijetu. Kada se dižu cijene plina za 450%, kada struja poskupljuje tri puta, kada sve osnovne namirnice poskupljuju, realno je za očekivati da će poskupiti i konzole jer nakon dvije godine nitko ne želi raditi s gubitkom. Kada je sony lansirao konzolu amer je plaćao galon goriva 1.5 dolara a sada ga plaća , kako gdje, oko 4.5 dolara. Stoga, na jednosatvno pitanje odgovor je još jednostavniji. Je li PS5 opravdano poskupio? Naravno. To što se nama to ne sviđa nije bitno, bitnije je što većina ljudi na ovim prostorima uskoro neće moći plaćati niti struju niti plin pa će im biti svejedno koliko je PS5 poskupio. Šira slika puno je gora.

Nije opravdano kada ruše rekorde prodaje i to nakon što su digli cijene igara na 80€. Ovo je samo perverzna opsesija korporacija da održe beskonačni rast, nešto što je nemoguće.

Opravdano je svako poskupljenje, jer ne vidim nikoga na ulici da se buni. 🙂

Što znači Hrvatima je dobro, a HDZ i SDP su naš spas.

Znaš da je postalo gusto kad i sam Sony postaje skalpel 🤷‍♂️😂