Valentino

Može bit, prije su rokovi bili duži.

A da jednostavno sastavite novi ugovor ako su sve strane još žive i voljne?

Ah, ništa, vidim da je stari vlasnik umro.

Možda nasljednik te nekretnine želi potpisat novi ugovor?

Pazi,svaki novi ugovor podrazumijeva plaćanja poreza.

Valentino laže, čuvaji oni to jer moraju po zakonu ali im se ne da kopat po papirima. Inače su javni bilježnici paraziti ovog društva a država im je to omogučila i prave se kao da su neki zakon.

Kikiller nasljednik je prodao sve to u kompletu ali su imali problem sa prijepisom jer taj plac je skinut sa vlasnika pa on to nije bio u mogucnosti prodat u poreznoj stoji samo crtica kao ima vlasnik al se ne zna tko je jer pametni tata nije oso i prijavio nekretninu ni odvojio cesticu

Valentino

Mora imat vlasnika, odi na katastar.hr i tamo provjeri tko je vlasnik pa se probaj dogovorit oko prijepisa s tom osobom.

Ako je vlasnik država onda ćeš preko državnog odvjetništva riješit sve.

Ali prije svega bih ti savjetovao opet da si uzmeš odvjetnika da ti to riješi. Čak sam čin kojim tražiš upis sebe kao vlasnika nekretnine pred gruntovnicom zna biti sjeban jer oni ne priznaju pogreške u dokumentu itd.

@TITANXIS

Imaš pravo, nisu svi bilježnici isti, ima ih fleksibilnih a ima onih koji ti neće dat da otvoriš vrata ako ne platiš prvo.

I da, arhiva postoji sigurno duže od 3 godine. Ja kad sam radio kod j.b. samo smo trpali u arhivu jer je bilo prostora, nije se ništa uništavalo. Baš radi takvih stvari gdje ti neki prastari dokument može spasiti hrpu para.

Valentino Kako dokazat vlasnistvo

Valentino prijavljeno,kopiju ugovora su zagubili vlasnik placa je umro

Upravo sa ugovorom o kupnji, koji nema. Da je stvar gora, nisu ni papire sredili kako treba od početka. E sad, bez urednih papira ili dokaza o kupovini, jako teško.

Jer onda bi ja mogla ušetat nekome u stan u zagrebu i reć: ovo sam ja kupila prije 12 godina, nemam dokaza o vlasništvu, ali je moje, vjerujte mi na riječ.

Ugl, mogu platit odvjetnika i za jedno 5-10 godina možda uspije prepisat na njih. Ali lako je moguće da neće uspjet, jer nemaju nikakav dokaz da je to njihovo.

Jedan brzi edit: govorim 5-10 godina jer je meni trebalo 7 da prepišu jedno zemljište 1/1, a imala sam darovni ugovor, vlasnički list, upisano na poreznu ali nije bilo na katastar. Platila sam dosta da mi se to sredi ali je sređeno.

Jesi siguran da ti je taj odvjetnik cist?Cini mi se da je on dosta toga zajebao!

A sto se tice javnih biljeznika

Giphy - Shooting Pew Pew GIF by BrownSugarApp

Problem je sto je odraden samo kupoprodajan ugovor i ovjeren kod javnog biljeznika nista dalje nije odradeno

Valentino Meni je nepojmljivo da odvjetnik nije zadržao jednu kopiju.

Jedna kopija vama, njemu i onda dalje ustanove gruntovna, porezna, itd…