Otvorio sam temu da diskutiramo po Vašem mišljenju o najboljim/najutjecajnijim antagonistima u svijetu video igara.
Spojleri mogući, ali držite ih na minimalnom.
Osobno ja ću izdvojiti ove kao likove koji su me se dojmili svojim stavovima i ciljevima (redoslijed je random);
1.) Boss (The Joy) - Metal Gear Solid 3: Snake Eater
Boss, legendarna vojnikinja i poznata kao "Mother of U.S. special forces". Mentor i majčinska figura Naked Snake-u čija tragična sudbina i nakon gotovo 20 godina od izlaska Snake Eater-a čini ju ne samo jednom od najbolje zamišljenom ženskom liku u svijetu video igara, već i s najjačom osobnošču, predanošču i volji.
2.) Ardyn Izunia - Final Fantasy XV
Tragična sudbina koja je Ardynu oduzela prijestolje i natjerala ga na tisućljetnu mržnju, njegova želja za osvetom nad Noctisom i kraljevstvom Lucis je gotovo opravdana, te Ardyn nije samo jedan od antagonista koji želi uništiti svijet jer je zlikovac, već njegova prošlost, razlozi i tragična sudbina koja ga je pogodila su dovoljan razlog da igračima da za pravo kako je on dobro osmišljen negativac koji nije jednodimenzionalan i površan, već vrlo kvalitetno okarakteriziran i prezentiran odnosno smješten u igru.
3.) Conqueror - The Last Remnant
Enigmatična individua koja potječe iz daleke zemlje koju osvaja odakle mu i titula. Gotovo se ništa ne zna o njemu, pa čak niti ime, osim da traga za močnim Remnantima koje je sposoban kontrolirati (artefakti na kojima se bazira igra). Šturo okarakteriziran, ali vrlo dobro zamišljen, te njegova enigmatičnost, hladan karakter i sposobnost u borbi čine ga vrlo intrigantim antagonistom.
4.) Rafe Adler - Uncharted 4: A Thief's End
Netipičan antagonist koji ne želi zavladati svijetom ili ga uništiti, već se želi dokazati svijetu kako je sposoban da bogatstvo i prestiž koji je naslijedio od obitelji zavrjeđuje. Inteligentan, lukav, snalažljiv i duhovit, te vrlo vješt u mačevanju čine Rafe-a vrlo kvalitnim negativcem.