buz To što radite je klevetanje, nešto za što se može nekoga kazneno prijaviti.

Svaka čast. Ovime si sve rekao. Od nesigurnosti pa nadalje. Mene bi sram bilo ovo napisati na javnom forumu na kojem svojevoljno sudjelujem samo zato što me boli tuđe mišljenje.

Super mi je što nitko nije ni prdnuo oko Liet Kynes u Duneu. O liku koji je u knjigama bijelac, a u filmu crnkinja. Sve zbog toga jer niste čitali knjige pa niste ni skužili razliku. Ne bi ni u Scooby Doou, ali mora se dizati strka oko jebenog crtića.

Ne, ti si sve rekao s ovime, argumenti očito presušili.

Scooby Doo je svetinja, a svetinju se ne dira.

Fico Super mi je što nitko nije ni prdnuo oko Liet Kynes u Duneu. O liku koji je u knjigama bijelac, a u filmu crnkinja. Sve zbog toga jer niste čitali knjige pa niste ni skužili razliku.

To je iz istog koša kao woodijev argument da je She-Hulk A-list superhero ili neka random stvar iz Silmarilliona koja ne paše Amazonov Lotr. Koja odrasla osoba uopće čita te knjige i stripove? 🤷

ThomasAAnderson Možeš se ti stari smijati, ali takve stvari se mogu procesuirati i to se i radi, ne pratiš vijesti? Malo se drugačije sada gleda na komentare na internetu, nego prije 5 godina.

Tebi je možda smiješno, ali meni nije smiješno da me se naziva rasistom bez argumenata. Nit sam kakav govor mržnje prakticirao, ni bilo što takvo, objasnio sam što me muči, ali oni opet po istom.

buz Da bi nešto bila kleveta mora se reći nešto za što znaš da nije istina. Nitko ovdje ne zna da ti nisi rasist. Možda svaki dan bacaš drkicu na Adolfa. Možda svaki dan bacaš drkicu na leftwoke libtard ekipu. Tko zna? Nitko ovdje. To je ljepota slobodnog davanja mišljenja. Nije bez posljedica, ali nije ni kažnjivo zakonom.

Ako nađeš odvjetnika koji će ti kazat drugačije, namirisao je tvoju lovu.

Fico ali mora se dizati strka oko jebenog crtića.

Ne mora, ali tebe je očito zabolilo moje (i još poneko) mišljenje da je ovo mijenjanje originala (Velma tamnoputa Indijka, Daphnee Azijatkinja, Shaggy crnac) posve nepotrebno i da je glupost.

Vjerojatno neće utjecat na kvalitetu serije jer su za to puno više zaslužne druge stvari poput kvalitetnog scenarija, produkcije, voice overa, etc… al eto, smatram ovo jednom velikom glupošću i agresivnom guranju jednakosti niz grlo, a tim (po mome) samo postižu kontraefekt kod ljudi kojima je više puna kapa tih stvari.

Pa onda kao "argument" kontra svog mišljenja (koje nikog ne vrijeđa) dobim da su to, ustvari, moje "osobne prikrivene frustracije" (ko i kad se kaže da sam prikriveni homoseksualac kad spomenem da previše nepotrebno guraju homoseksualnost u filmove / serije).

Nije prvi put da me se u rukavicama ovdje proziva rasistom, homofobom il čim već i sad već lagano to prelazi neku dopuštenu granicu.

Treba se malo i ne praviti ćorav i priznati da se ovo ne radi slučajno i da danas postoje kvote koje se trebaju ispuniti da bi se udovoljilo tim određenim skupinama. Kad je nešto posve normalno i prirodno to se i prepozna u filmu/serije, ali kad je nešto isforsirano i kad ti se gura pred oči i to se također prepozna i negodovanja oko toga sigurno ne znači da sam rasist ili homofob.

Znači imamo lik iz crtića koji je indijskog podrijetla, kojeg će u rebootu glumiti glumica indijska podrijetla i zbog toga se prijeti tužbama na forumu? Ljudima, određenima, totalno ne specificiranima, treba pomoć.

Hoćemo ovo pretvoriti u generalnu temu nesposobnosti čitanja s razumijevanjem? Jer i meni prelazi dopuštenu granicu toga da se samo zna dići nos, uvrijediti i ne čitati što se piše.

Ja se jasno i glasno referiram na ovakve izljeve mudrosti i vrhunske argumentacije.

Brijac Ne znam ima li svaki taj servis neku kvotu tih isprdaka koju treba odraditi da ih nitko od tih poremećenih ratnika ne napada.

Fico Postoji nešto što se zove implicit bias i možete ga donekle i testirati na Harvardovim stranicama. Budimo iskreni, u čitavim ovim sranjima, bilo je i homofobnih i rasističkih ispada određenih forumaša. Ono što je češće bilo u pitanju je implicit bias koji pokazuje rasističke tendencije. To ne znači da je netko rasist, ali znači da ima određene predrasude koje imaju rasističke konotacije. Uzrok tome može biti svašta, od odgoja do obrazovanja pa sve do kulture, države ili nečeg malog poput kvarta u kojem se živi.

Naravno, ignorirat ćemo pozivanje na bilo što znanstveno ili istraživačko na forumu. Već sam na to naviknut. Lakše je uvrijediti se i prijetiti tužbama.

Tuhy Ne mora, ali tebe je očito zabolilo moje (i još poneko) mišljenje da je ovo mijenjanje originala (Velma tamnoputa Indijka, Daphnee Azijatkinja, Shaggy crnac) posve nepotrebno i da je glupost.

Onoga dana kada ćeš raditi na Scooby Doou, moći ćeš prema vlastitoj viziji, u dogovoru s producentima, glumcima i ostalim kadrom koji sudjeluje u izradi i implementaciji te vizije odrediti što je potrebno, a što je nepotrebno.

Apsurdno je da netko vidi crtić o klincima detektivima i prva pomisao bude negativna reakcija na boju kože nekog lika.

Brijac Treba se malo i ne praviti ćorav i priznati da se ovo ne radi slučajno i da danas postoje kvote koje se trebaju ispuniti da bi se udovoljilo tim određenim skupinama. Kad je nešto posve normalno i prirodno to se i prepozna u filmu/serije, ali kad je nešto isforsirano i kad ti se gura pred oči i to se također prepozna i negodovanja oko toga sigurno ne znači da sam rasist ili homofob.

Kvote postoje. Ne radi udovoljavanja, nego radi inkluzivnosti jer postoji puno faktora koji su dugoročno utjecali i još uvijek utječu na kvalitetu života, obrazovanja i poslovnih prilika za nebijelce. To se vidi po dijeljenju kvartova u američkim gradovima, po diskriminirajućoj organizaciji javnog prijevoza do obrazovnih ustanova, po svemu i svačemu. Naravno, za to se mora biti spreman staviti u perspektivu nekoga tko se nalazi u takvoj situaciji i pokušati ju razumijeti. Dok mogu razumijeti da je nekome tko je odrastao u Hrvatskoj to teže, gledajući na aspekt rasizma, nema nikakve šanse da je to nemoguće osim ako osoba svjesno ne želi razumijeti.

Opet oni o mijenjanju originala. Književno djelo i filmsko djelo ne moraju imati više od 1% sličnosti i mogu zvati se jednako, i to je sasvim OK. To se radi od pamtivijeka, jer je riječ o različitim komercijalnim djelima koji moguće ciljaju na različitu publiku, i financirani su od različitih ljudi, koji mogu interpretirati i izmijeniti sve što žele sukladno postignutim ugovorima.

Na publici je što će konzumirati, te je to i mjerilo idućeg komercijalnog, industrijskog projekta.

Ja mislin da je onda došlo vrime za crnog Tarzana.

Ili crni Danko Bananko Bananaman

Tuhy večina "woke" ekipe jesu neki introverti koji sad svima u lice guraju koliko su napredni, što ne mora biti i dobro za ljude koje "zastupaju", već je jednostavno ispoljavanje vlastitih frustracija na okolinu u kojoj sad svatko ima pravo glasa i "mora" biti saslušan, jer ako i nije onda je "ugrožen". To ti je posljedica tzv "progresivnih reformi", koje su pomodne, naoko ispravne i napredne, ali samo kratko vrijeme ili nikako. Jung lijepo piše o tome, Nietzsce čak i ranije u "Zaratzrusti" u par priča.

A da kompanije dobivaju porezne olakšice na konto raznolikosti u filmovima i serijama, to je istina. Ako se malo potrudiš i uzmeš si vremena primjećivati takve stvari, vidjet ćeš da će čak i u nebitnim scenama u serijama tipa House of dragons, proći kroz kadar netko tko nije bijele boje kože i zadržati se toliko tek da bude uočljiv. Nije, ne flat earth consiracy theory, nego jednostavno uvjeti porezne olakšice.

A ovo interpretiranje starih, omiljenih materijala u novom ruhu, jer "everybody gets one" je tužno. I Tesla je rekao "Nije mi žao što mi kradu ideje, nego što nemaju svoje.", tako da jebiga. Promašili ceo fudbal.

A woke pokret će se i kao Metoo odbiti od glavu ljudima, ali ne ovima koji tuku u bubanj na svaki kurac. Nego ljudima kojima stvarno treba pružiti ruku potpore i razumijevanja, a ne majmunima koji su se digli jutros i odlučili biti panseksualni krugovi, koji su borci za prava crnačke populacije, svih rasa i rodova. Dok su ujedno bijeli k'o sir i jedina muda koja im smetaju su ona koja im se nisu spustila, jer bi onda možda imali i hrabrosti boriti se za ono što stvarno žele u životu, a ne čekati da im padne sa neba i u trenu kad vide da to ne ide biti frustriran i zazivati nepravdu. 1st world problems, rekli bi neki.

Mene da to toliko iritira jednostavno ne bi gledao. Količina kmečanja je veća nego u vrtiću.

Kaiserus btw kad smo kod takozvanog rasizma čisto filozofski:

Rase se vrlo razlikuju među sobom, kao, uostalom, i narodi i pojedinci. Ne zastupam rasizam u šovinističkom smislu, tj. da bih neku rasu smatrao manje vrijednom ili nižom.

No, na kraju krajeva, zašto bi se tipa žene raznih rasa zajednički natjecale za izbor najljepše? Pa različiti su kriteriji ljepote u Africi, Aziji ili među bjelcima. Zašto se sve, pa i to, mora ujednačiti? Zašto bi svi trebali biti jednaki? Treba njegovati razlike, koje nam je Bog dao. Zašto bi čitavo čovječanstvo  trebalo živjeti po istim pravilima i na isti način? Humano je svakome dati svoje. To je pravda. A ideologija apstraktne jednakosti guši te spontano i prirodno nastale razlike i one završavaju u teroru. Osim toga, kad već spominjemo razne sajmove ljepote, meni je to ponižavajuće. Čisti primjer da se "rasizam" može gledati iz više kuteva..

Mladen Schwartz

Protivim se podčinjavanju bilo koje rase ili etniciteta. Podržavam nacionalizam i smatram da svaki narod ima pravo na samoodređenje. Protivim se uvažanju jeftine neeuropske nebjelačke radne snage jer ako stavimo po strani rasne i ostale razlike to nikako ne koristi domaćem nativnom europskom i bijelom čovjeku. Nijemcima ne znači danas puno turska jeftina radna snaga kada im mijenja izgled zemlje etnički, rasno i kulturološki, da ne spominjem razne crnce i ostale "obojence" koji tamo ne pripadaju po bilo kojoj osnovi. To je kao da staviš bušmana u Japan.

Nacionalsocijalizam je uzdaj se u se i u svoje kljuse, znači oslanjaš se na vlastite snage, vjeruješ u svoj narod, svoju rasu koja čini taj narod.

Rasizam je prisutan u svakodnevnom životu. Da nije tako onda nebi bilo granica među ljudima, ni rasa, etniciteta, naroda, nacija, svi bi bili jedna bezlična masa, upravo onda nebi bilo "različitosti" o kojoj lupetaju leftardi i libtardi i oni nameću svoje viđenje "multikulturalnosti" bijelim narodima dovlačenjem "različitosti" u bjelačke države čime ih "kulturno obogaćuju".

Nije bijelac ništa više ili manje podčinjavao druge i bijelci su bili stoljećima napadani od drugih rasa i naroda te u jednom vremenskom periodu robovi drugima.

Naravno da ne opravdavam zlodjela nacionalsocijalista zlodjelima engleskih kolonizatora, samo sam želio reći da priča nije crno-bijela, ali engleski kolonizatori imaju puno dulju povijest ugnjetavanja drugih naroda, ponižavali su Irce više nego crnce.

Nema ovo veze sa hegemonijom, bijelci i dalje drže primat u svim znanstvenim poljima, tako će i ostati, tamo gdje se traži inovativnost, dizajn, ostali slijede, kopiraju, ima iznimki, crnce u tom kontekstu nije vrijedno spominjati, to nije podcjenjivanje nego činjenica. U najjačim svjetskim IT kompanijama, npr. Microsoft, Google, Yahoo-u, Facebook, dominiraju bijelci i "Azijati" (mongoloidi), muškarci, najmanje ima žena, crnaca, mestika i ostalih.
            Općenito, u IT svijetu dominiraju muškarci, bijelci, za njima dolaze mongoloidi.To nije rezultat rasizma, seksizma nego toga da bijelce i mongoloide, muškarce privlače neka zanimanja više od žena i ostalih rasa. Ali ne treba zanemariti ni prosječno viši IQ kod bijelaca i mongoloida u odnosu na crnce. IQ je tabu tema o kojoj ljevičari i liberali ne vole raspravljati osim ako time misle ad hominem vrijeđati zatucane krezube desničare, klerofašiste, jer im se ruši njihova kula od karata kako su sve rase jednake. IQ je genetski određen, ne ovisi o obrazovanju, materijalnom statusu niti bilo kojem drugom društvenom čimbeniku.

Tko se ovome protivi je rasist, fašist, "naci"onalsocijalist, klerofašist, katoliban. I što onda ako jest? Njegovo pravo je biti fašist, nacionalsocijalist kao što je nečije pravo biti komunist.
            Možda su svi ljudi koji sada kada je voda došla do grla i glasa za desne stranke, i neke ekstremno desne, fašisti, rasisti, ali sranje do kojeg su nas doveli ljevičari, socijalisti, liberali, zeleni, košer desničari u Europi je prevršilo svaku mjeru. Svaki uljez ("azilant") uzima mjesto nativnom stanovniku. Zbog njega može nativni stanovnik ostati bez posla, zbog afirmativne akcije, uzima mu lebensraum. Neka uljez ostane u svojoj zemlji i pomogne svojim sunarodnjacima.
            Europa čak i da hoće, ne može primiti toliko imigranata koliko ih svake godine pokuša doći u Europu. Tome se mora stati na kraj jer u protivnom će biti nereda po cijeloj Europi.

Gdje si njega iskopao i ubacio u temu o filmovima i serijama…pa on je uvijek bio "zabavljač" koji je upotpunjavao program u noćnoj mori sa Lakijem i Bracom. Uostalom rođeni je Židov i onda koketira sa nacizmom i white power sranjima…ne znam tko je njega shvaćao ozbiljno.

Sterlok ubacio u temu o filmovima i serijama

specifično HBO ali da 😃 bacamo okladu da će netko nastaviti?