A ne znam… pogledal sam prve 3 epizode prve sezone i nemrem se baš složit sa tolikom pljuvačnicom i hejtom na seriju.
Da se razumijemo, LotR trilogija je nešto najbolje ikad snimljeno te je i dan danas moj čvrsti broj 1 na listi najboljih filmova ikada, i ova serija za 10 života neće dostići tu razinu koju je Jackson postavio, ali smatram da nije ni blizu toliko smeće kako bi se dalo zaključiti po svemu ispisanom.
Nisam nešto previše upoznat sa loreom izvan knjiga trilogije (čitao i istraživao nekad, ali ne mogu se smatrat nekim zadrtim fanom), mogu shvatit da nekima smeta odstupanje od knjiga / lorea (kao što sam ja znao pizdit na GoT) i mogu shvatit da je LotR ime postavilo preveliki teret na ovu seriju i njene autore te se (po nekima) nisu dovoljno dobro snašli u svemu tome.
Moja glavna zamjerka je što mi zasad nema taj neki "epic" feel koji ima maltene svaka scena u originalnoj trilogiji. Soundtrack je dobar, da, ali ne izazove mi one trnce po rukama koju će izazvat praktički svaka skladba iz Lotr-a.
Lokacije su predivne i apsolutno maestralno prikazane, al opet mi glazba ne podigne njihov prikaz na tu neku epic razinu koju bih očekival od nečeg što sadrži LotR u imenu.
Za casting ne znam što bih reko. Koliko ima dobrih odabira glumaca (Halbrand, Durin, Elendil), toliko ima i onih koji mi djeluju totalno promašeno.
Naravno, to se najviše odnosi na Galadriel. 20% vremena je oke, a ostatak tako bolesno neuvjerljiva i bezlična da bih rado da ju se recasta.
Većina radnje / story arcova mi je zasad oke i relativno zanimljiva. Čuo sam i gorih dijaloga u serijama, vidio i goru glumu i gori fight i cgi (makar, ne znam koji je kurac bio ovaj warg u zadnjoj epizodi… mops na drogama).
Naravno, šteta je što ovo nije na razini kao što su bili filmovi, al meni kao "običnom" gledatelju je solidno. Čim odgledam epizodu u komadu, znači da me drži i da je ok. U svakom slučaju nastavljam dalje.
Guranje diversitya je bezvezno i nepotrebno. Ne umanjuje mi konačan sud o seriji, ali crni vilenjaci, crni patuljci i crni Harfooti su baš tipično guranje niz grlo i "popunjavanje kvote jednakosti".