• Gaming Vijesti
  • CD Projekt optužio testere za katastrofalni Cyberpunk, oni mu odgovorili

Fico ne govorimo sad o tome je li igra vrijedi 30eura ili zaslužuje li ocjenu 80/100.

Pričamo da se CDPR i dalje nije promijenio. Umjesto da prihvate krivicu i rade na igri bez ikakvih novih lažnih obećanja, oni su kroz cijeli ovaj period već nekoliko puta prekršili svoja obećanja i rokove. Stalno krive nekog drugog umjesto sebe. Umjesto da kažu, sjebali smo, naučili smo, nećemo više davat lažna obećanja. Najmanje kaj možemo sad je ne davat nova obećanja i dat sve od sebe da se to više ne dogodi. Amen.

Kak vas nije sram sad krivit testere ponovo? Pa da mi sad napraviš Witcher 4 koji će biti 100/100, nema više šanse da kupim išta od tebe.

Tzereen Postoji razlog zašto obećanja postanu lažna i unutarnja analiza mora otkriti do čega je bio problem. Naravno da je dio krivice na CDPR-u, isto kao što je moguće da je dio i na QA firmi. Štoviše, pročitaj članak, zviždač je dao dokumentaciju unutarnje komunikacije, CDPR nije javno kritizirao Quantic Lab, već je procurilo 72 stranice detaljnog pregleda workflowa Quantic Laba na Cyberpunku u kojemu je menadžment Quantic Laba postavio dnevnu kvotu pronađenih bugova koju su testeri morali ispuniti.

Pa da mi sad napraviš Witcher 4 koji će biti 100/100, nema više šanse da kupim išta od tebe.

Ali da je Blizzard u pitanju, pare bi se dale i za Collector's Edition.

Ja nisam odustao od njih.

Nisu si smjeli ovo dozvolit, al još uvijek im je to tek strike one.

Ostavljam mogućnost da je jednostavno sve kaj je moglo poć po krivu pošlo, da je motivacija u timu bila nikakva i da ih je jednostavno posralo sve kaj je moglo. Trud je vidljiv, to i je najgore.

Ako izdaju odličnu igru, mislim da to treba pohvalit, a ne bojkotirat zbog jednog promašaja.

wooddiebone to najvise i boli, jer toliko toga prsti detaljima i vidi se trud, a neki questovi imaju naznake genijalnosti koju smo vidjeli u w3.

Mene vise smetaju lazna obecanja, izrezan sadrzaj i izrezana igra u svakom segmentu, nego tehnicki problemi.

Baš.

Igra je sad kad je kudikamo igriva, samo dobra.

Ako gledamo kakvo je igra postignuće za industriju, grafika mi odskače kao jedini element koji nije apsolutno razočaranje.

Čitavo vrijeme igranja samo mi je na pameti ono kaj je moglo bit, a ne ono kaj je. I neke od stvari su baš banalne.

Fico Ali da je Blizzard u pitanju, pare bi se dale i za Collector's Edition.

Blizzard nije napravio ovakvo nešto sa svojim proizvodima. Blizzard je imao zaposlenike koji su bili siledžije prema kolegicama.

A i ne kužim paralelu. Ako misliš da sam fanboy Blizzarda pa sam licemjeran, imam Witchera na steamu, na gogu i na plejki. Triple dipao. Plus imam one verzije DLC-ova koji imaju fizičke karte za Gwent.

Tzereen Blizzard nije napravio ovakvo nešto sa svojim proizvodima.

Uvijek ću se sjetit bivšeg kolege kojem je Warcraft III bila najdraža igra iz djetinjstva te kako se radovao Reforgedu.

wooddiebone ne samo da nije razocaranje, vec u pojedinim scenama izgleda nenormalno dobro. Najlude od svega sto se igru s pravom kritiziralo za tehnikalije, a jedina je ponudila zapravo next gen krajem 2020. a bogami i danas nema ljepseg open worlda.

Torgue iskreno, ovo nisam popratio što se događalo. Nekako mi je cijela igra i sranje oko nje prošlo ispod radara.

Jel bilo nešto slično kao CP?

Tzereen warcraft 3 ti je prosao ispod radara i ti se smatras Blizz fanom? Ccc

Da, jedan veliki fijasko od launcha. Sramota za kompaniju takve reputacije

chono ja sam Diablo fan. WoW nisam nikad zaigrao na dulje od mjesec i pol.

Warcraft 3 mi je u svoje vrijeme bio super. Warcraft 2 mi nije, jer sam tada preferirao Dune i C&C. Ne znam jel sam timeline pobrkao, ali do W3 mi Warcraft nije bio nešto napet. Za mene je RTS bio Dune, C&C, Red Alert i Age of Empires. E da, i Dark Reign.

Starcraft 1 me također nije kupio u svoje vrijeme, ali dvojka mi je bila odlična.

Tzereen Jako slično. Lažni traileri, nestabilna igra te nisi mogao igrati originalnu verziju Warcrafta III i ekspanzije (legalno, jel) jer su automatski updateali na Reforged.

Ok, fala svima na odgovorima.

Tzereen Blizzard nije napravio ovakvo nešto sa svojim proizvodima. Blizzard je imao zaposlenike koji su bili siledžije prema kolegicama.

Blizzard ima čitav fascikl metoda koje idu na štetu korisniku. Od kockarskih mikrotransakcija pa do cenzuriranja zbog kineskih tržišta, lažnih obećanja koje je već @Torgue spomenuo i napuštanja razvoja igara poput Overwatcha koji će sada dobiti F2P "dvojku", ilitiga isplativije im je raditi igre koje su krcate mikrotransakcijama. Da ne govorim da će uskoro možda imati i dosje s obzirom na višegodišnje seksualno uznemiravanje. Kritizirati i bojkotirati CDPR koji je do Cyberpunka imao izuzetno pozitivan utjecaj na kulturu nadoplate sadržaja, a svjesno financirati Blizzard koji radi upravo suprotno, jednostavno mi se čini da sam sebe kontriraš.

Ja ću isto reći da je to dosta neinformirani stav.

Blizz mi je definitivno dao više razloga da ih bojkotiram od CDPRa.
                      Blizz je toksična firma u srži koja jednostavno koristi sve moguće metode da izmuzu profit preko leđa fanova, dok je CDPR imao problem letenja preblizu suncu. Neki se možda neće složit, ali meni kad podvučem crtu ipak to ostaje kao utisak.
                      A to ipak mogu više tolerirat od same toksičnosti i korporativnog zla. Čak mogu i poštovati u nekim slučajevima npr. NMS.

Ok, vas dvoje ste tu najviše navalili zbog miktrotransakcija. Tak da paralela nije ista ni približno. To smo već prošli kroz zadnjih mjesec dana. Mene miktrotransakcije ne jebu ni pet posto. I nisu mi ni približno zlo kao lažna obećanja.

Ok, skroz sam smetnuo s uma da je bilo neko sranje s W3. Vjerojatno jer me taj remaster uopće nije zanimao. Prvi njihov proizvod koji nisam kupio.

U redu, ne diraju te, ne znači da nemaju već vidljiv utjecaj na industriju i buduće proizvode. Sve dok ne dođe tren kad će se nametnuti i na tvoj način igranja. CDPR će osjetiti posljedice, tim više jer je doslovno bilo tko mogao dobiti povrat novca, no Blizzard neće jer im ljudi slijepo daju pare.

bosscorelli Ovo ranije sam s vrha glave napisao pa sam pogledao.

Dodali su u EULA-u da je svaka custom mapa vlasništvo Blizzarda (da im se ne bi dogodilo opet DOTA).

Još sam zaboravio da nisi neko vrijeme ni mogao tražiti povrat novca za igru.

Za one koje više zanima, našao sam stranicu koja na fora način objašnjava sve što ne valja s Reforgedom: https://www.warcraft3refunded.com/