Vidim da je navala za ovo 🙃
Uglavnom, odvozio jučer / danas ujutro nekoliko utrka pa par komentara u formi pluseva i minusa:
+ vozni model -> meni totalno savršenstvo. Baš se jebeno osjeti težina auta (a da nije opet kako imam osjećaj da vozim šlepera ili suprotno, da klizim po cesti) i super su dočarali npr. kočenje kod ovih početnih modela dok fakat trebaš paziti na tajming usporavanja. Odlazak s asfalta se itekako osjeti, s time da i potpis na protivničkom autu te bez beda može izbaciti iz ravnoteže. U prijevodu, treba za konkurentno utrkivanje jako paziti na idealnu putanju, pravovremena usporavanja te u širokom luku izbjegavati kolozije s protivničkim vozačima. Nije da npr. u GT-u to nije isto slučaj, no finese kod ovoga mi bolje leže.
+ ostale sitnice u racing igri -> najava utrke s fino dočaranom TV kamerom, vožnja 3 practice kruga prije utrka da dobiješ što bolje vrijeme i upoznaš stazu, pregled start linije (opet kao na TV prijenosu) da se malo podigne atmosfera prije starta, mogućnost da si namjestiš start position pa ako npr startaš iz zadnjeg reda, ako pobjediš u utrci, dobiješ bonus zaradu i još svašta nešto.
+ samo utrkivanje - dobro mi se čine balansirane težine. Naime, da bi bio u top 3 fakat moraš dobro voziti (nije da kao u GT-u napucam snagu autu pa prođem kroz utrku kao nož kroz maslac), a nije opet preteško da bi čovjek rekao kako AI vozi savršeno (štoviše, znaju izletiti sa staze, napraviti kaos ispred na asfaltu i sl.). Težina se može još dosta dobro skalirati (na practice run vidiš ako si prespor ili ne), kao i pomagala tijekom vožnje
+- uveli su nekakav sustav nadograđivanja automobila tako da skupljaš levele sa svakim autom i onda temeljem njih ako ih imaš dovoljno, možeš nadograditi auto do neke razine. S time da se za auto može otključati neki dio, no ako nemaš dovoljno visok level za nadogradnju, ne možeš ga dodati. Dosta je na internetu vidim negodovanja oko toga, meni više ide na živce danas što svaku igru pretvaraju u neko skupljanje levela oko nečega, makar ovdje barem ne možeš kao u GT-u (ako imaš dovoljno para), napucati auto s racing komponentama do kraja pa ajmo u championship.
- jedini minus ide na tehnički dio igre (PC verziju koju igram) - vidi se da igri fali još poliranja. Pola postavki ne radi kako treba, igra ima dosta stutteringa i dosta je zahtjevna za uzvrat na vizuale kakve nudi. Npr, Forza Horizon 5 izgleda meni dosta bolje, a radi upola bolje od ovoga. Uz high / ultra detalje i RT efekte uz DLSS na quality, taman uspijevam održavati framerate blago iznad 60. Forza Horizon 5 za usporedbu radi na 120+ FPS-a na istoj konfi (odnosno na zakucanih 144 dok uključim frame generation). Općenito mi npr. GT7 što se tiče texture worka izgleda dosta bolje, kao i po pitanju osvjetljenja (vjerojatno je do toga što sam do sada vozio samo utrke po danu na sunčanom vremenu koje su koliko vidim na internetu vizualno nekako najviše meh).
Sve u svemu zadovoljan, super dođe Game Pass da isprobam ovako igru bez da iskeširam odmah 70 EUR. Ubacim naknadno još par screenshotova.