Evo utukao sam 60h so far, baš mezim. Igra mi je lično 10/10. Ne trebate mi pisati "vidjećeš kad dođeš do ovog ili onog chaptera, tad ide nizbrdo", it won't work on me ;D
Uglavnom stigao doooo Ch8, navjeća mana je što imam dnevno samo 2h za igranje i što najefektivnije sate dajem poslodavcu 😃
Ali for real, igra je ispolirana tip top. Nijedan bug mi se nije desio, everything just works. Naravno, može se zalomiti neučitana tekstura tu i tamo, ali to je ono kao da kažem "vidiš, ovo drvo je malo naherito ulijevo,", a iza čitava šuma. Toliko raznovrsnosti lokacija nisam odavno vidio u nekoj igri.
A likovi… damn, ovako se osjećam svaki put kada igram i moram izabrati main party:
Combat i synergy napadi su takav gušt za raditi, jedva čekam na hardu opet sa fully levelanim likovima i materia statsima praviti kombinacije.
Šta su uspjeli napraviti unutar 4 godine je wowza. Čitao sam da je Kitase (ili Hamaguchi, nisam siguran) izjavio kako je jedan od najvećih razloga za tako brz production igre zaslužan developer retention, koji je bio oko 85-90%, što kao developer apsolutno mogu razumjeti. Također odluka da ne prelaze na UE5 što apsolutno podržavam.
Jedina mana je što je ovo ekskluziva i što bih volio da što više ljudi ima priliku uživati u ovom naslovu.