wooddiebone Ja ne bi. Postoji određeni standard za tržište i drage su volje uskočili na trend poskupljenja u vrijeme kada se igre prodaju bolje nego ikada i imaju širu publiku nego ikada. Zarađuju apsolutno masne pare i ne želim da igre kao hobi postanu nepristupačnije. Dapače, mislim da porast cijene više gura ljude prema Game Passu, a ne želim ni da svi pojure za pretplatničkim modelom jer bi to s vremenom došlo do ubijanja čak i digitalnih kopija igara.
doctorfreak Sve je to super, ali prođe im poskupljenje od 10€ sada pa će im proći i za par godina pa opet za par godina. U vrijeme kada inflacija raste, ljudima plaće pak ne rastu i nastaje sve veći razmjer između bogatih i siromašnih. Kroz nekoliko godina dođeš do toga da je 100€ standardna cijena. Popustiš im jednom i teško se možeš vratiti. Uzmi primjer plaćanja onlinea na konzolama. Prošlo je jednom, onda je bila druga prilika s PlayStationom i što se dogodilo? Prošlo im dvaput... Nešto toliko glupo i pohlepno i prošlo je jer su ljudi imali "samo želim igrati igru" stav.
Zato baš bojkotiram ovakve manevre, no ono ekstra što mogu napraviti je kukati i raspisati se o istima gdje god mogu, da i drugi vide. Ako samo jedna osoba iz toga promijeni mišljenje i shvati da je to bezobrazluk, ja ću biti najsretniji čovjek na svijetu.
Gdje su sad peticije na porast cijena ekskluziva?
Bit će drvlje i kamenje po meni, ali neka, no nema takvih prigovora jer PlayStation ima toliko zagrižene fanove da bi im se i govno moglo prodati, dokle god je Sony znak na njemu. I ne govorim da su svi takvi, prije nego što se krene u tom smjeru, ali je dovoljan broj ljudi takav da takve prakse prolaze.