• Gaming Vijesti
  • The Last of Us Part II je ostvario dobar prodajni rezultat, nisu mu naškodile kontroverze

Ranzo Ja pitam, ne donosim nikakve zaključke. Članak nisam ja pisao, a samo me zanimalo što kategorizacija koju Chono navodi znači, a evo super si je objasnio - Prema tome što si napisao, ako je istina, onda se slažem s tobom i sa Chonom.

S obzirom da nastavci igara uvijek skoro flopaju i nikad se ne približe kvaliteti izvornog hita - nije tako loše, no da, moglo je i trebalo je biti bolje.

Ranzo Po meni brojka od 10mil prodanih kopija za tu igru je poraz.

To stoji, ovo je po svemu trebala biti najprodavanija PS ekskluziva ikad, ali nije. Tako da je 10 milijuna za jednu PS ekskluzivu impresivno, ali za nastavak možda i najbolje PS igre ikad, pa baš i nije impresivno.

Broj nije poražavajuć sam po sebi, 10 milijuna nečega prodati je jako puno, ali se slažem da je ovo poražavajuće s obzirom kako je igra prihvaćena od strane kritike. Izgleda da se gamerima ipak zamjerila s ovim kontroverzama. Ali prodaja nije stala, kad dođe na PC + NG verzija, stigne se dojam puno popraviti. Prilično sam siguran da su u Sonyu očekivali puno više od TLOU2 s obzirom na renome prve igre i budžet.

Previše kontroverzi, istina. Šteta što mnogi zbog toga nisu odigrali ovaj masterpiece, ali tko im kriv. Mislim, trebalo bi provjeriti koliko je ljudi igralo igru, dakle kupilo second hand, šeralo, piratiziralo... Ja sam u onih 10 milja prodanih, dobio sam ju novu na okladi.

@foggy kolega @Ranzo je izvrsno obrazlozio, nemam potrebe nista dodati.
Mogu samo staviti pojasnjenje uz primjer da primjerice izade Half Life 3 i nakon 2 godine ima ovakve prodajne rezultate sa boostanim prodanim primjercima kroz razne popuste, gledao bi na to kao dobar rezultat, nikako odlican ili impresivan.
Fama oko tlou2 je odradila svoje nakon launcha i steta za igru takvog kalibra i takve tehnicke izvedbe.

Naravno da su igri naškodile kontroverze.

10 milja je puno i pohvalno je za bilo koju igru, ali nije IMPRESIVNO, pogotovo ne za Naughty Dog.

Osobno me živo zanima vidjet user reviewse na Steamu i Meti kad igra izađe na PC. Sad su se strasti više manje slegle i većina reviewa će bit ljudi koji zapravo odigraju igru.

Najbizarnije od svega kaj se događalo na releasu TLOU2 je inzistiranje nekih ljudi da je Tsushima GOTY te godine.

Mislim, ok, Tsushima je fakat na mjestu igra i zabavio sam se igrajući, ali prema TLOU2 je to Farmville.

Malo je zbunjujuće jer u naslovu piše dobre rezultate što je točno i mislim da se svi s time možemo složiti, ali u tekstu piše impresivne, što baš i nije točno.
Budžet nastavka je barem duplo veći od originala, a s obzirom na trajanje razvoja i odgode, vjerojatno je i iznad toga, a broj prodanih primjeraka je dvostruko manji. To ne zvuči impresivno.

TLOU 1 mi je među najboljim gamer iskustvima...TLOU 2 budem ostavio za kraj prije nego ps4pro ode u kutiju da skuplja prašinu...s druge strane...GOW... Uncharted...nisu po mom guštu

Znači TLOU 2 je dokaz da,su gameri većinom zadrti konzervativci ograničenog svjetonazora

Ja sam libertijanac

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Last_of_Us#Sales

By August 2014, the game had sold eight million copies: seven million on PlayStation 3 and one million on PlayStation 4
By April 2018, the game sold 17 million copies across both consoles.

Fer će biti usporediti za 4-5 godina, pogotovo ako izađe remaster drugog dijela.

Ranzo

Sve si objasnio. Sjedi pet.

Koliko god nisam zadovoljan s pričom i kojim je dijelom otišla, ne mogu reći da nisam uživao igrajući jer mi je gameplay super kao i tehnološki dio. Dva puta sam je prešao a vjerojatno ću još jednom na PS5 sad kad je i patch vanka.

Već sam rekao da bi mi radnja part 2 bila sasvim okej da je ovo treći nastavak, te da nisam morao čekati 7 godina.

Najvjerojatnije će izaći Part 3 ali da se mene pita ja bi htio novi IP.

Sterlok Nije li indikativno što izlazi remake prve igre prije nego remaster druge? Slične su situacije jer su jedna i druga izašle na samom kraju svojih generacija, prva je dobila remaster jako brzo, nakon godinu dana, a sad je i remake uskoro. TLOU2 još ništa konkretno.

WalwRafii i p7co

Stojim pri onome kaj sam reko. Neutemeljeno mišljenje da je igra previše woke.

S tim da ne pričam o subjektivnim stavovima koje svi imamo. Svakom od nas smeta nešto što onaj drugi ni ne primijeti. To je jasno ko noć. Nekom paše jedno, nekom nešto drugo. Nekom smeta određen tip humora kod komičara, dok se neko drugi guši od smijeha kod tog istog komičara.

S tim da taj "woke" tretman koji nas prati zaista bude pošast. Stvarno ima primjera gdje je to jako loše odrađeno. Ne djeluje prirodno kao dio radnje, već kao da je tu samo da "odradi" neki posao, da zadovolji formu i normu. I slažem se, zaista bude cringe sadržaja. I kod serija i kod filmova, a i kod svima nam omiljenih - video igara. Niko se nije u prošlom stoljeću bunio kad je Sigourney Weaver solo syebala Alien kraljicu ni kad je Linda Hamilton spašavala sina od Terminatora. Dapače, svi smo navijali za njih jer su filmovi bili kvalitetno napisani.

I onda opet dolazimo do TLoU II, u kojem ništa nije na silu. Ništa nije nametnuto i ništa nije neprirodno. Sve kaj je napisano djeluje prirodno i autentično te podložno razumijevanju i empatiji. Naravno, ne kod svih. Jer danas smo jako polarizirajuće društvo i imamo veliku potrebu biti unikatni. I onda neki ljudi nemaju dovoljno veliku empatiju uživjeti se i shvatiti razloge drugačije od svojih.

Tzereen Dodao bih samo da kukanje na woke pizdarije izgleda dolazi iz 3 minute scena gdje je to izraženo, dok u ostatku igre nisam primijetio da se to dešava. I dalje mi kukanje nije jasno u slučaju ove igre.

Imamo žensku koja izgleda kao Arnold u Terminatoru, dvije lezbe, malog/malu koji/koja želi biti drugog spola, trudnica s trbuhom do zuba ide u akciju u post-apokaliptičnom svijetu sa zombijima i no one bats an eye jer je ona strong and independent woman.. sve ovo u faking zombi apokalipsi, ozbiljno?

Brijac Imamo žensku koja izgleda kao Arnold u Terminatoru

Totalno nebitno. Bilo mi je lakše šaketat s njom nego s Eliie 🙂

Brijac dvije lezbe

Čiji je odnos takav u 2 scene i te 3 minute koje navodim.

Brijac malog/malu koji/koja želi biti drugog spola

Ni ne sjećam se toga (ćelava? Ma da, nebitno skros - pamtim odnos a ne taj dio, i pamtim kak je emotivno to sve ispalo u tom dijelu priče van tih želja )

Brijac trudnica s trbuhom do zuba ide u akciju u post-apokaliptičnom svijetu sa zombijima

Woke stuff?

I dalje me nisi uvjerio u woke stuff.

Dobro malo sam odgovarao i na post iznad gdje je navedeno da ništa nije neprirodno.

I da se razumijemo, meni to uopće nije najveći problem niti sam ikad tvrdio da jest. Priča mi je jednostavno smeće i zbog toga mi igra nije sjela. Ove sve gluposti koje sam naveo su nepotrebno u igri i smatram da to nema što raditi u video igrama.

Brijac Slažem se ja s tobom da je neprirodno za neke naše pojmove (iako s tim ne mislim da je to krivo, samo nismo navikli imat nabildane švarcenegere), no baš nikako mi to sve skupa nije promjenilo dojam o igri i priči koju su ispričali. Znači niti 1% mi se dojam nebi promjenio da su sve tu bili snažni muškarci i da Ellie ljubi tipove.

foggy no baš nikako mi to sve skupa nije promjenilo dojam o igri i priči koju si ispričali. Znači niti 1% mi se dojam nebi promjenio da su sve tu bili snažni muškarci i da Ellie ljubi tipove.

Ne bi ni meni promijenilo dojam o priči da toga svega nema. Priča bi mi i dalje bila bzvz.