Zazivanje rimejkova od starih uspješnica je ništa drugo već naša nostalgija ali neka ta lijepa sjećanja kod prvog igranja ostanu tamo negdje pozadi.
Ovaj rimejk kroz demo a i kroz malo virenja gameplaya na yt-u mi djeluje više kao Leonov povratak odnosno da se Leon vratio u tu selendru nakon 18 g i opet nešto tu istražuje. Ustvari više bih volio da je to nastavak RE nego rimejk.
Novim potencijalnim igračima će rimejk biti vjerojatno solidan a ovim trenutnim a i generaciju starijim gamerima na raspolaganju je bio RE4 solidan remaster u vizualnom smislu jer čim su ga izdali za PS4, znači dobro se još drži.
Stoga mogli su biti upoznati sa najboljom RE igrom da ih je interesirala. Nama PS1 generaciji nije imao tko reći od starijih gamera za RE franšizu osim što smo pročitali po raznim časopisima. Prvi uvjet je bio da si morao volit horore kao žanr i još k tome zombije kojima prve 3 RE igre obiluju i najlogičnije da si takvu igru i išao igrat i ne može se onda desit da je RE prošao nezamijećeno. O RE serijalu kao najboljoj horor franšizi se priča godinama tak da moraš zbilja biti irac
Razmišljao sam bih li nabavljao taj rimejk ili ne. Mislim si, pa slično sam već igral, znam kaj slijedi i neću toliko uživat kolio sam kod prvog igranja oriđiđija i mogu se samo divit grafici i uspoređivat sa originalom. Priča se da ima noviteta u priči ali mogu to opet vidjet na YT-u i na kraju sam odlučio da neću kupovat igru već ću je cijelu pogledat na YT-u.