Tuhy
Imaš opciju field of view u postavkama.
Dosta pomogne na maks.
Imaš i opciju nišanjenja pomoću motion sensora u kontroleru. Ako imaš precizne a mirne ruke super funkcionira, jednom prošao demo na taj način.
Treba istaknuti taktički dio igre tj. princip developera. Kad se Ganadosi približe Leon promijeni stav tj. držanje pištolja. Poput Sam Fishera u Splinter Cellu. Držanje baterije, sporije vađenje noža, zvuk kada vraća nož, klik kada vadi pištolj iz futrole, nekad ga nabije. Kretanje lika jeste teže ali nikako clumpsy ili trzavo. Leon je cijeli modeliran i ima fiziku tijela, odjeće i opreme. Ganadosi isto, pogoci su mesnati i zvučni. Nišanjenje teže nego u RE2 i RE3 gdje je Jill pogađala poput komandosa.
Zvuk pištolja odzvanja i ima onaj boom, odnosno eksploziju opaljenja, pogotovo sa slušalicama, gotovo kao uživo 85%, uz Modern Warfare 1, 2 i TLOU Part 2 nešto najbolje do sada. Sačmarica također odlično pogođena, nadam se da će ostala oružja pratiti kvalitetu.
Svi ti sitni detalji inače nebitni za ovakav tip igre jako doprinose ukupnom dojmu. Vidi se volja i trud developera a to danas viđamo samo u Sony ekskluzivama(da se ne uvrijedite ali tako je).
Imam i zamjerke. Nebrem otkriti model motorke 😁 kojom barata doktor Salvador ali reko bi stara Stihlovka. U tom slučaju su fulali zvuk.
Znam da će određeni seratori od recenzenata i igrača pronaći mane koje u ostalim igrama prolaze ispod radara kao standard zadnjih par godina. Imamo takve primjere poput spomenute žalbe na upravljanje likom na netu i yt komentarima. Sere se i po grafici koja je pretamna navodno, ono wtf, na momente djeluje fotorealistično, atmosfera probija iz ekrana doslovno a sama igra se odlično vrti uz hrpu postavki.