Publisher: IO Interactive
Developer: Square Enix
Datum izlaska: 20.11.2012.
Žanr: stealth, TPS, akcijska avantura
Platforme: PS3/X360/PC
https://www.youtube.com/watch?v=Wu1Aii7scBo
Hitman: Absolution is a stealth video game developed by IO Interactive and published by Square Enix. It is the fifth installment in the Hitman series, and runs on IO Interactive 's proprietary Glacier 2 game engine. Before release, the developers stated that Absolution would be easier to play and more accessible, while still retaining hardcore aspects of the franchise. The game was released on 20 November 2012 (which is in the 47th week of the year in reference to the protagonist, Agent 47) for Microsoft Windows, PlayStation 3, and Xbox 360. On 15 May 2014 Hitman: Absolution — Elite Edition was released for OS X by Feral Interactive; it contained all previously released downloadable content, including Hitman: Sniper Challenge, a "making of" documentary, and a 72-page artbook.
Hitman: Absolution was met with a polarized reception. Most positive comments were concerning the game's graphics, environments and locations, and the varied gameplay options. However, many critics disliked the game for not "feeling" like a Hitman game. As of March 2013, the game has sold over 3.6 million copies.
Hitman: Absolution
Igra koju sam uz BioShock kupio na ovom Christmas Saleu, tj. kupit ću je kroz par dana. Zanima me samo koliko je kvalitetan steath u usporedbi s npr. zadnjim Deus Ex-om i jel se može cijela igrat preći bez ubojstva (osim glavnih meta naravno)?
Imam je vec 2 god i nikad je nisam odigrao
Malo više akcijski orijentirana igra,ali i dalje je dobra Hitman igra. Bilo je par problema s malo preagresvinim AI-om u smislu da je Disguise bio potpuno beskoristan ali brijem da su s patchom popravili stvari. Definitvno iza Blood Money igre ali Absolution nipošto nije loša igra.
Igra koju sam uz BioShock kupio na ovom Christmas Saleu, tj. kupit ću je kroz par dana. Zanima me samo koliko je kvalitetan steath u usporedbi s npr. zadnjim Deus Ex-om i jel se može cijela igrat preći bez ubojstva (osim glavnih meta naravno)?Lošiji je stealth u usporedbi s DE. Zapravo je sistem prerušavanja često frustrirajuć i naporan. U dosta situacija spašava focus mode (ili kako se već zove u igri). Igra je dobra, posebno vizualno, ali DE je daleko bolji po pitanju mogućnosti izbora pristupa (osim valjda tijekom boss borbi). Da, mislim da je moguće preći cijelu igru bez da ubijaš sporedne mete, ali glavni cilj je biti neprimjećen. Što je samo po sebi dovoljno izazovno u ovoj igri, posebno na višim razinama težine, kad ćeš vjerojatno biti prisljen učiti napamet rute kretanja neprijatelja.
Ok, hvala na odgovorima, vjerujem da ce mi igra biti dobra.
Dobar, no ne i najbolji nastavak, bolji su mi Silent Assassin i Blood Money.
Krenuo igrat i to nakon što je godinama skupljala prašinu. Drage su mi stealth based igre, no unatoč tome, moram priznati da mi je ovo prvi Hitman od cijele franšize koji mi je došao pod ruke. Kako nisam trophy whore, neću ići sve prolazit i nije me tolko briga za bodove, odlučio sam (nakon prvih nekoliko levela) da ću nastaviti polako i stealthy, a ako me netko skuži, bang, bang, fireworks.
U svakom slučaju, što se tiče tihog i polaganog pristupa:
Ja sam ga evo od datuma izlaska do sada odgađao ali jucer konacno instalirao i pripremio.Gledao sam steam library i igre koje mi stoje neodigrane.Hitman je odnio pobjedu pored Bioshocka 2,Bioshock Infinitya,prva 2 Batmana,GTA IV.
Edit: imam i neki Hitman sniper challenge.Dali se neko iskusao u tome?
Cek nisi igrao GTA IV, Batmane i Infinite?!? Sve odlicne igre (GTA IV i Arkham City genijalne) tako da sto prije i njih odigraj.
Edit: imam i neki Hitman sniper challenge.Dali se neko iskusao u tome?Ok je...nekih pola sata. To je više bonus za igru.
Ja sam ga evo od datuma izlaska do sada odgađao ali jucer konacno instalirao i pripremio.Gledao sam steam library i igre koje mi stoje neodigrane.Hitman je odnio pobjedu pored Bioshocka 2,Bioshock Infinitya,prva 2 Batmana,GTA IV.Preskoči ovog Hitmana, valjda najgori nastavak u serijalu.
Edit: imam i neki Hitman sniper challenge.Dali se neko iskusao u tome?
Skriptirano, radnja je klišej na klišeju jer se evo išlo raditi naravno filmsko iskustvo, stealth je jednostavno u banani (konceptualno dobro zamišljen, no žešći fejl u samoj igrivosti), različite opcije u gameplayu su jednostavno lažni izbor i svašta nešto.
Sve navedene igre jednostavno su kudikamo bolji izbor, s time da je GTA IV klasa za sebe.
Iako nije "true" sandbox hitman meni je igra bila fantasticna. Svakako odigraj (na vecim tezinama).
Veća težina == stražar s vidom sokola na 300m skuži da si lažni stražar i aktivira alarm.
Da, disguise nije najbolje rjesen, al meni je bilo bas gust igrat na vecim tezinama i sto vise zavrsavati cisto ghost u odijelu bez instincta. Bas se sjecam napetih scena koje su bile pure hitman uzivancija. Atmosfera je bila genijalna, likovi i prica zanimljivi. Bas su mi se svidjale linearne sekcije i "osobna" prica. Voice acting vrh. Hrpetina challengea i replay value odlican. Ono malo "true" sandbox levela u stilu proslih igara je jako dobro odradjeno, steta sta nema vise. Tehnicki i danas razvaljuje, cak u nekim elementima izgleda i bolje od nove igre. Tesko je igrat bilo koju stealth igru nakon MGSV gameplaya ali ovo je cisto solidno.
Kako kome pase igra, ja definitivno preporucam da odigra..pogotovo sad kad kupis za sicu igru..
Nekako je disguise bio zaštitni znak Hitmana i onda da postignu veća "realnost", totalno su ujebali s njime cijelu stvar. Ok, moglo se igrati kao klasični stealth, no korištenje covera te "focus" copy-pejstan iz drugih igara na linearnim dionicama nije ono što želim vidjeti u Hitmanu. Načelno nemam ništa protiv veće orijentacije na priču i filmsku prezentaciju, no ako s time ujebeš osnovni identitet igre, promašio si fudbal s game dizajnom. Možda je bila moja greška što sam očekivao klasični Hitman, no eto, bit će da igra nije imala na kutiji riječ "Hitman" pa sam se zajebo.
I pazi ironije - dok su se svi počeli okretati open-world dizajnu, oni su išli raditi linearnu igru. Kužim i razloge - onakve vizualne nisi mogao imati s otvorenim levelima na prošloj generaciji konzola, s time da su s pojednostavljenim gameplayom i filmskom prezentacijom htjeli serijal dovesti u AAA vode.
Pokušaj propao na kraju pa zato nadolazeći Hitman ima očito mnogo manji budžet i marketinšku kampanju, da ne spominjem kako su na kraju morali pretvoriti sve u epizodni format da projekt ima šanse za uspjeh. Square Enix se valjda bio opekao pa su rekli dosta. S Tomb Raiderom su se izvukli budući da je Microsoft preuzeo dobar dio financiranja igre.
Igra je 8/10. Meni su i noviji SC-ovi čisto solidni. Što se tiče MGS V, to je definitivno najbolji stealth naslov od navedenih.
Što se tiče SC-a, odigrao sam Blacklist, gg mi je bio što se tiče gameplaya.
Neću doduše Ubisoftu nikad oprostiti što su izbacili iz igre Ironsidea, odmah ocjena manje
Ima ova igra i mod gdje dizgajz dobro funkcionira.
Neću doduše Ubisoftu nikad oprostiti što su izbacili iz igre Ironsidea, odmah ocjena manjeOvo. Ironside je Fisher. Točka.