Lično mi je kompletna ideja spašavanja Hoppera preglupa kao i sve scene popraćene sa Joyce i Murrayem. Najnepotrebniji i najisforsiraniji dio u seriji do sad.
S početka je i izgledalo obećavajuće i bilo je odlično zamišljeno sve do dijela kad imaju posljednji obrok pred borbu za demogorgonom.
Način na koji se ušetkavaju u baze tadašnje vojne sile Sovjetskog saveza i prave šege glede toga, su jako cringe. Pričaju o najstrožijem gulagu u tadašnjem sovjetskom savezu, a bez problema se jedna samohrana majka i random idiot koji zna ruski jezik ušetaju u bazu i naprave dar mar pred stotinama naoružanih Rusa.. Dodaj na to Đuričku koji je maksimalno izvukao ulogu idiota krijumčara, kako bi se dobilo na humorističnosti serije, ispalo je također jako cringe, skoro svaka scena s njim. Jedino što me dobro nasmijalo bilo je uspoređivanje dvije Katinke.
Sve ostalo mi je cakum pakum. Jedino mi je žao što su ubili Eddie-a, lika koji je bio najbolji prikaz tinejdžera 80ih, i kohezija koju je imao sa Dustinom i ostatkom ekipe je bila pun pogodak. Odličan glumac, i morali su ga ostaviti još jednu sezonu.