Evo, pogledao sam i ja Dear Billy i stvarno je riječ o izvrsnoj epizodi. Sekvenca u kući sredinom epizode i kasnije završnica su stvarno toliko dobro snimljeni da te drže na rubu stolca.
Međutim.
Čitava radnja s Rusima je za mene potpuni promašaj. Dobro je snimljeno, u četvrtoj sezoni i ok napisano, ali potpuno nepotrebno i nešto što se vuče od treće sezone u kojoj su i uveli tu apsurdnu radnju. Već sam spominjao da mi je treća sezona bila potpuni promašaj. Opet, kvalitetno snimljeno i čak kvalitetno napisano da je riječ o nekoj zasebnoj seriji, ali tonom nimalo ne odgovara prethodnim sezonama i gubi se osjećaj konzistentnosti. Odnos Murraya i Joyce je i dalje u istom tonu kao u trećoj sezoni, kao da su akcijski junaci, a ne ljudi. To me stvarno jako smeta.
Hopper je nonšalantno ubijao Ruse, likovi su bacali jeftine fore, ozbiljni i traumatični događaji su tretirani kao nešto što se svaki dan dešava, a nekao nešto što utječe na ljudsku, a pogotovo dječju psihu. Jednostavno previše drukčije od prve dvije sezone.
Četvrta sezona za sada radi puno dobrih stvari i definitivno je bolja, kako po pisanju tako i po snimanju, a po pitanju glume je možda i najbolja (Sadie Sink rastura). Veselim se ostalim epizodama.
I da, najbolja stvar ove sezone? Jako malo Erice. To je valjda najiritantniji lik kojeg sam ikada vidio na ekranu.