Battle Royale je zapravo žanr multiplayera koji su svi čekali od kad god igraju igre. Netko od osamdesetih, netko devedesetih, netko kasnije. Battle Royale je ultimativna igračka za dečke. Krajnji doseg igraće industrije koji treba razvijati, usavršavati i na kraju, kad bude spreman, prebaciti u VR.
Svi smo se kao klinci igrali rata. Sad ko stari konji imamo ekipicu online, skupite se navečer i igrate se rata. Ludo se zabavljate pobjeđivali ili gubili. Uglavnom su to full retardirane taktike i ideje. "Eno ih tamo dolje, kraj onog drva koje izgleda ko kurac!" "Di dolje jebem te luda, ja sam dolje u garaži kuće koju lootamo.".
Battlefield kao serijal je godinama bio simpatična distrakcija dok smo čekali pravi Battle Royale. Sad je BR došao i Battlefield više nije potreban. Jer zapravo nikog nije briga za borbu sa stotinom igrača. Za to bezglavo jurišanje. Sveopći kaos bez ikakvog reda. Mene nije briga za 60 drugih suboraca, nek svi pocrkaju. Meni je odlično imati svoj mali fireteam, držimo se skupa, pazimo jedni na druge, zabavljamo se, tugujemo, psujemo, jebemo si sve po redu. Imamo našu malu pobjedu ili poraz. Battlefield je prošlo svršeno vrijeme, samo EA to odbija priznati.