Pročitaj na portalu
Članak

Kakav je vaš stav o Max Payneu 3 s 10-godišnjim odmakom?

Prije točno 10 godina izašao je Rockstarov Max Payne. U trojci je Max Payne rađen prema drugom glumcu, inicijalno je najavljena i promjena glasovnog glumca, što nikako nije sjelo fanovima kultnih prethodnika. Fanovima nije sjeo ni vedriji setting u Brazilu, nestao je i onaj noir efekt, tada se po forumima pozivalo na bojkot… A zatim je izašao i pokupio dosta visoke ocjene, ali fanovi ga nisu probavili. Kakav je vaš stav o Max Payneu 3 s 10-godišnjim odmakom?

Bolja igra od dvojke. Svakako dobra igra.

I dalje mehanicki najbolji TPS shooter na trzistu, Bas sam ga nedavno replayo na PC-u i jebacki se drzi. Noir dionice su jebacke ali i sve novo u brazilu je top notch. Maxov voice acting ubija a i opcenito jako je dobro igra napisana. Sa pricom su realno napravili najbolje sta se moglo s ozbirom sto se sve izdogadjalo nakon remedyjevih naslova. Big scope prica nije nista mindblowing, al moment to moment je super pacing i full zanimljivo. Kolko god da bi htio MP4 Maxova prica bi bila jako teska za nastavit da ima smisla, stoga me ni ne cudi da ce Remedy radit remake nego novi nastavak.

Mali ispravak, glasovni glumac je isti u sva tri, stas se od dvojke nije mijenjal, a misljenja sam da i nakon 10 godina je ova igra najbolji tps ikad napravljen i najbolji Max Payne nastavak.

Jedinica i dalje najbolji Max Payne, ostalo su dojmovi ekipe kojima je trojka prva max payne igra.

Ne, prvi Max Payne mi je bil prvi Max Payne, tak da nemoj pricat napamet, igram igre vjerojatno duze od tebe, a prvi dio je po svemu outdatean od trojke, osim price, gameplayem mu se ne moze priblizit, ali to je ona stara, uuu prvi dio je klasik pa normalno da je najbolji.

renda prvo, tek sada sam se obratio tebi, drugo, trojka osim tehnicke nadmoci u nicemu nije bolja igra.
      Jedinica napucana sharpnessom i visokom rezolucijom, jos moze proci i danas. Atmosfera, prica, lokacije, sve na strani jedinice.
      Kao sto ti pises za sebe, tako ja iznosim svoje.

"Ostalo su dojmovi ekipe kojima je trojka prva max payne igra" , opet suptilno baitas i pravis se grbav, ajde nemoj, molim te.

renda de prestani napadat ljude i biti bahat. Vec su krenuli komentari po fejsu mlade ekipe kojima je trojka prvi ili jedini max payne. Sta odmah skaces i optuzujes po forumu. Znam dobro sto sam i zasto napisao. Ti mi nisi ni u podsvijesti bio u trenu pisania posta niti sam se tebi obratio.
        Veco i ostala ekipica po fejsu ce sada pisati remek djelo, a jedinicu nisu ni takli.

Solidna pucačina, ali mi ne sjeda kao Max Payne naslov. Dojam mi je da je Dan Houser imao ideju za igru smještenu u Brazil, netko mu rekao da ga priča podsjeća na Max Payne pa su odlučili zakeljiti lik i ime na igru.

Napravili su nastavak a ne Max 1.1. Da su napravili Max 1.1 onda bi se druga polovica bunila kak sam sapunaju a ne uvode nikakve novosti. Ljudi nikada sa ničime neće biti u konsenzusu u potpunosti.

chono pa onda na fejsu ostavi taj komentar, a ne na forumu di je sve starija ekipa koja je sigurno odigrala sve nastavke, kakav si odgovor ocekival s takvim arogantnim postom, ne kuzim te.
          i nisam te niti napal niti bil bahat.
          i ovo prestani napadati ljude po forumu?? Kaj, opet pokusavas odvuc fokus sa sebe, polako se vraca stari chono👍

Igrao sam komplet trilogiju, no veliki je problem što su prva dva dijela bila za stariju publiku sa dosta ozbiljnim temama tako da sigurno nisu svakom legli. Trica mi je osobno bila najdraža jer je ujedno bila i najmodernija sa najvećim production value.

Drugi dio je bio čisti prosjek, a fajt na kraju teški meh.

renda covjece, nisam ti se ni obratio! Ti mene napadas i sada ja moram paziti sto pisem? Wtf dude!? Smiri se, preagresivan si.
            Pisem ovdje, ne po fejsu, jer na fejsu ce se uhvatiti 20 djece. Ovo je bio generalni post, ne usmjeren na Rendu niti bilo kojeg clana foruma.
            Nema "starog" chone, ali ti bi se mogao promjeniti malo, jer se kacis sa svima.

U pol 10 ujutro ja moram razmišljat da počnem dijelit upozorenja ili birsat postove dok dolazim k sebi. Učinitem i uslugu i zaustavite se na vrijeme molim.

Nedavno ponovo odigrao sve tri igre i prilično sam siguran da mi je 3 najdraži u serijalu. Sadrži daleko najviše akcije, ali tim bolje kad se radi o tako kvalitetnom TPS-u. Interesantne lokacije i izmjenjivanje vremenskih perioda su također veliki plusevi. Jedinica mi i dalje ostaje draga igra, doduše, i to se sigurno neće promijeniti, ali mi je zato dvojka tek prolazna i ne bih je možda ni igrao opet.

Jedinicu i dvojku sam nesto malo igrao u vremenu kad sam bio gusar i nisam ih koliko znam nikad zavrsio tako da se jako veselim remake-u. Nemam neko sjecanje na te igre iskreno stoga za mene MP3 all the way, meni jedna od drazih igara uopce. Znam da ne bi imao smisla neki nastavak ali ipak bih volio da vidimo Rockstarov Max Payne 4 jednog dana.

Posve subjektivno, trojku nisam mogao ni završiti. Doduše, moguće i da zato što mi je mrsko igrati se na PC-u, a tamo sam ju igrao. Prva dva su mi ostala u super sjećanju.

TBH, PC i je najbolja platforma za igrati MP serijal. M&K je ipak najbolji combo za igre s puno pucanja, a dodajmo tome i da je tehnički i vremenom izlaska prva dva nastavka najviše i ciljao na tu publiku.

Što se stava tiče, genijalna trilogija, treći dio kao da je jučer izašao po pitanju svega, vrh produkcija. Ostali nastavci nisu bili ništa manje značajni svojevremeno, prvi MP će za dobar dio nas starijih imati i najveću sentimentalnu vrijednost. Baš je bila bomba od igre i ništa ni približno dobro tada nije bilo dostupno u tom žanru.