Prvi max payne je imao jednu od najboljih priča u to vrijeme, vrlo mračno prezentirana kao strip...atmosfera najbliža prvom silent hillu...slow motion napucavanje i oružje u obje ruke je za mene bio win. Igru sam prošao u jednom danu koliko me uzela.
Dvojka kao nastavak iako se je bas i ne sjecam je sama po sebi morala biti dobra jer smo svi očekivali nastavak.. i ako se dobro sjecam gameplay i storytelling je ostao tu negdje...gameplay također.
Trojka meni također odlična...iako jako iskače od prva dva dijela ponajviše zbog primjene lokacije. Ali grafika, gameplay i sama ispoliranost igre je bila top. Tome i danas svjedoči da je igraju nove generacije i nakon 10 godina i fakat nije jako ostarila.
E sad ovo sto vi pricate kome je koji dio bolji je teško reci čisto iz razloga jer kod izlaska jedinice tako ispričana priča i takav gameplay su bili nešto novo i naravno da se nama starijima to urezalo u pamčenje. Danas mladi možda krenu s trojkom i kad probaju jedinicu im je smiješno.
Nebi rekao čak ni da je do nostalgije...jer tipa eto jedan NFS 3 je u svoje vrijeme bio najbolja arkadna vožnja...odličan vozni model, odlične staze,odlična glazba...ma sve...a danas ima boljih igara doslovno na mobitelima koje je napravila ekipica u garaži (karikiram ali kužite poantu).
Da se mene pita ja bi igre stavljao u kategorije po godinama...jer se nešto napravljeno prije 15 godina teško može mjeriti danas s obzirom koliko se sve radi kompleksnije ali to je opet neka druga tema.