Evo probati ću odgovoriti na sve koliko stignem - imam valjda 100 sastanaka ovih dana...
Tzereen Ali dobivanje svih potrebnih dozvola, papira i priključaka je užas. A nakon toga je užasan napor konstantni motriti, svađati se i požurivati majstore koji će redom svi (ali baš svi) nešto zajebati, bilo namjerno, bilo nenamjerno.
Ja se referiram na Kutinu, jer mislim da ću tamo završiti. Dobiti dozvolu za priključke košta, ali nije neka nauka. Bitno je da sve postoji na adresi, a onda je samo pitanje novaca, vremenski koliko sam se raspitao nije neka nauka.
Računam da su plin, struja, voda, te kanalizacija cca 10k eura, ali možda je i manje. U Kutini sad provode apsolutno svim prčijama kanalizaciju, a ima i neka caka s vodom za 400kn da se priključi ista. Računam, plin je najskuplji za priključit, pa njega mogu i preskočit u startu. A što se majstora tiče - zato i montažnu uzimamo, jer sve dobiješ u paketu. Nema tu neke nauke koliko sam čuo (mislim, uvijek ima, ali nije sad to u omjeru kojeg Tze navodi).
chono foggy ja sam pri kraju procesa, mogu ti pomoci oko svega. Isao sam sa Domprojektom, jer su bili jeftiniji od Domusa, te imaju daleko vise posla, referenci i hrpu kuca izgradenih u Istri.
E super, ja sam nekako najviše Domus Plus gledao, imam i Ponudu od kolege kad su njemu gradili, 400k kuna za 120 kvadrata prizemnice, 2019.godina. Siguran sam da je to naraslo podosta sada kao što i navodiš (naravno, sve ovisi koje materijale biraš itd, ali o tome tek treba krenuti u detalje, to je topic za sebe uf 🙂 )
Obje firme su naše i dugo postoje? Domprojekt isto naravno djeluje na području RH gdje god da jesi? Imaš neke okvirne cijene njihovih predefiniranih modela? Jel pametno ići na opciju prizemlje + kat? Čujem da zvučna izolacija može biti lošija u tom slučaju, makar to meni ne igra previše problema. Gledamo da ima kat i balkon, da mogu ležat ko ameba na njemu.
chono Napisi samo ako vec imas svoj teren, je li urbaniziran, imas li prikljucke na njemu?
Ovako, znači po Kutini su većinom sve građevinske zone gdje gledam. Našao sam jedno poljoprivredno, međutim, isto to je u žutoj građevinskoj zoni i kao takvo ne treba ići na prenamjenu u građevinsko - potrebno je da imam nacrte za izgradnju kuće od arhitekta naravno (što će meni bit Domusi ili netko treći), te nacrte nosim u ured za urbanizaciju (ili tijelo zaduženo za papire ovog predmena, a tamo znam glavnu voditeljicu koja mi je susjeda haha), oni mi izdaju građevinsku dozvolu i dozvolu za gradnju - cca 1000kn plus minus. To sam već sve ispitao, provjerio itd. tu nemam nejasnoća, imam koga pitat pa je lakše.
Parcela je 20x65 (1300 kvadrata) i jedino me brine malo ta širina uz cestu, jer dublja je više nego šira, ali ako tutnem kuću koja nije kocka, onda nemam nikakvih problema. Koliko kuća mora ići od rubova zemljišta? Mislim da je 4 kod ceste, a barem metar s drugih strana (da naravno nisam na milimetar susjedu jer to nije dozvoljeno zakonski).
chono @foggy evo me, pitaj sto god te zanima, ja cu ti pokusati odgovoriti i pomoci.
Za početak ovo gore, katnica ili ne?
Temelji, koliko košta temelj da se napravi? Bacio sam 10k eura na papir.
Koja firma i zašto, osim što su napravili više montažnih. Garancija. Materijali, koje materijale koriste jedni, koje drugi (ima svega po netu, najviše me zanima kvaliteta materijala, što tu paziti itd).
Rohbau ili ključ u ruke? Cijena, razlika? Imam dosta rodbine koja si je doma sve slagala, od pločica do provođenja struje i svega. No, barem da u montažnu dođe sve u zidove od tih cijeli i kablova pa da se dalje može lako, jer ne želim ulazit u zidove naknadno.
oxi Evo novim susjedima dolazi montažna kuća danas 😀
Joooj da sam bar u toj fazi i ja 😃