- Uređivano
doctorfreak stari moj to je moguće ali bez pravnih ujedinjenja jer sa ujedinjenjem je čista utopija.
zar mi ne možemo funkcionirat i bez dodatnih ujedinjenja i biti složni sa susjedima? ako ne možemo tada onda nećemo moć ni ujedinjenjem ako miliš na neku konfederaciju jer to je isto vrsta ujedinjenja.
ako napravimo zajednički tvornicu sa nekom državom nastat će proturječje kao kod dvojice braće kad se posvade oko imovine. to je moje, ja sam više uložio, ne nisi nego ja i to je dobar dio mojega vlasništva.
ful smo različiti kao ljudi.
hrvati nisu nikad bili osvajački narod, niti da budu gazde nad nekim drugim narodom i moguće je da hrvati izvuku kraći kraj. možemo se poštovat i razvijat i bez klasičnih paktova. čim ti ideš sa nekim u kompu, doći će kad tad do razilaženja i neslaganja oko nečega, teško je to ful. različitost i mentalitet nas razdvaja. zato sam donedavno bio fasciniran jugom za vrijeme tita i sa njim pogotovo kak je to bilo lijepo sve pod njegovom kontrolom i funkcioniralo. EDIT: ali bilo je podosta onih koji nisu voljeli titov režim. to se dešava samo jednom u povijesti, nema više tita i nikad neće moć novi doć.
i eu kao tvorevina nije bila prijeko potrebna, možda da se stvori konkurencija sad-u? čemu to političko-pravno ujedinjenje jer opet se stvara neki obruč oko naroda i zar to nije jedna vrsta komunizma sa maskom demokracije? sloboda svim narodima i suverenitet svakoj državi na ovom planetu i možemo biti složni i trgovački razmjenjivat sa susjedima i ostalim državama. kao što i sam kažeš: ja ti dam vodu a ti meni pšenicu, ja ti dam hranu a ti meni plin itd. i bez ujedinjenja molim.