yakuza_stinger teško sobzirom da jedan PC zamjeni sve konzole na tržištu i imaš kao plus pc naslove brz plaćanja pretplata za online igranje, uz čekanje sony ekskluziva. Kad se ne bi kupovalo cijena bi bila niža, ali i ovako se sve proda. Imaju ljudi računicu.

yakuza_stinger

Koliko znam maloprodajna preporučena cifra za 3070ti je 700 eure.

Znači 1700 kn skuplje i nije puno obzirom da dobiš strojčinu od grafičke koja većinu vrti 4K 60 i više.
Elden Ring uzimate ko nešto relevantno a igra izgleda ko 2 generacije stara k tome je trenutno broken na PC-u.

Vostalom niti nema razlike između PS5 i PC verzije, samo PS5 ima bolji frame pacing.

Ako cijene padnu mogao bi PC biti isplativiji od PS5, ako nič drugo barem su komponente dostupne.

PS5 se popeo na 5500-6000 kn.

pravednik PC je odavno isplatiji od konzola, osim u prvoj godini izlaska konzole, uvijek se mogao složiti PC koji ih pojede, crpyto majnanje je to poremetilo.

Heat

Zato je best imati PS5 i PC.

PS5 za njihove igre, PC za Xbox, PC, Switch i sve ostalo.
      Win win.

chono Pa ne znam,na XSX nisam primjetio neke dropove.Igram na Perfromance modu.Očito VRR radi dobro svoj posao.Na Quality modu,e to je več druga priča.Tu je baš teški fps drop.

Recimo taj odnos cijene i usporedba konzola sa PC-em su zapravo jako jako glupi.
      PC je sasvim drugi svijet gdje gaming nije primarna zadaća i ti zapravo igre "emuliraš" preko direct X i drivera.

Cijena?
      Za dobar PC treba 12 000-15 000kn.

Za PS5 plus Oled ili dobar LCD 12 000-15000 kn.

Zaključak? Gaming je skup hobi i nadasve nije nužan za život te je faktor cijene uopće glupo spominjati u diskusijama.

Osim ako ne kupiš konzolu da bi igrao na Grundig TV-u od 1500 kn.🙄 Radi buđeta.

seizure91 Tu je otprilike, iako ne znam kakve veze ima s ovim što sam napisao.