Performance. Uvijek performance. Mogu ja pričati koliko volim graphical fidelity i sve ostalo. Ali uz nove temporalne metode rezolucija i TAA metode, također upscaling HDTV-a i Konzola, sve je manje bitna ukupan broj pixela. Uvijek bih rađe birao 1440p ili 1800p/c(heckerboard) nego native 4K ako moram smanjiti FPS za duplo.
Više nismo u 2006 gdje TV-i nemaju Dedicated Upscaler, pa svaka rezolucija koja nije 1:1 izgleda kao vaseline. Output rezolucije je jedino bitan za PC RGB Monitore gdje slika uvijek mora biti 1:1 (Ili veća za Downscaling) jer monitori koriste Blinear Upscaling, AKA nemaju nikakve metode pretvaranja manje slike u veću bez gubitka kvalitete ili održavanja određene doze kvalitete.
60 FPS smo imali i u vrijeme DreamCasta, GameCubea i PS2. Te svaka igra može ići na 60 FPS ako se time želi izgubiti dodatni detalji. U većini slučaja bolji kompromis kod developera je smanjiti FPS na stabilnih 30, te iskoristiti ostali dio za micro i macro detalje.
Nemam ništa protiv 30 FPS-a, te sam igrao video igre poput Ocarine of Time/Majora's Mask na N64 u 17 FPS-a zbog PAL verzija.
Sve dok igre imaju odličan Motion Blur, Per Object Motion Blur, Chromatic Aberration i koriste to efektivno, čak i 30 FPS-a mogu izgldati "Smooth". Nismo više u GTA 3 eri gdje je motion blur toliko bljutav da mi se glava vrti od njega.
Najbolji primjer dobrog korištenja camera motion blura i per object motion blura sa puno sampleova je Gravity Rush 2.
Također moram naglasiti da postoji optimalna distanca sjedenja od monitora i HDTV-a i SDTV-a, zavisi koliko veliki su. Ako fixiraš oči na ekran na manje od pola metra, apsolutno ništa neće dobro izgledati, da i staviš 8K sa najboljim DPI-om. Iznimke su Handheld tipa Switch non-docked u nativnoj rezoluciji.