Quality vs Performance na konzolama
FPS FPS FPS...to je to
A ja se baš potrudio da ovo bude preočita zajebancija.
Ok, neki smajlić bi dobro sjeo, al dajte se opustite.
Sve je dobro.
Drago mi je da konačno 60 fpsa postaje standard i nadam se da će iduću generaciju Fidelity mod ići na 60, a Performance i na 120 fpsa.
wooddiebone Potrudi se drugi put bolje, jer po enti put, svjesno ili nesvjesno, podižeš tenzije na forumu. Nije da te nisam osobno privatno upozorio i objasnio ako ne shvaćaš. A tu su i službeni warninzi, tako da shvati ovo kao posljednje upozorenje pred hlađenje.
A što se tiče teme i sam radije igram sve u 60 FPS-a na PS5. U Unchartedu mi je super bilo i u 30 FPS-a jer je broj sličica bio stabilan, ali u takvim akcijskim igrama naposlijetku ni ne primijetim eventualne grafičke manjkavosti na 60 FPS-a.
Nekako isto naginjem Wekyjevom razmišljanju da bi developeri trebali naginjat prema 60 uvijek, a posebno first party u akcijskim avanturama.
Žalosno šta i sa ovom generacijom konzola trebaju uopće ti quality/performance modovi.
A konzole se nisu pošteno nit zagrijale još sa igrama a da nisu cross/gen.
- Uređivano
Gledajte, dovoljno govori činjenica da kada upališ igru na konzoli koja ima performance i quality mode, po defaultu je uključen performance mode tj. 60 fps-a. Valjda to sugerira što se developerima svidjelo i što je najbolji izbor za igrača.
Tako da, meni je super što imamo izbor. Prije 10-15 godina bi ubili za ovo.
- Uređivano
Ne spominjete jednu bitnu stvar, quality na novoj generaciji hardvera uz pomoć patcha može lako ponovno postati 60 fps mode, ili kao u Sekiru ili RE2 isto vrijedi i za omraženi varijabilni framerate koji opet može postati lockan. Sve ima svoje razloge, iako generalno gotovo svi biramo fluidniju igru u odnosu na nešto ljepšu i oštriju.
Btw. Ne znam je li do mene, anketa mi ne radi.
Sve je to super, ali jesmo li se uistinu mnogo odmakli od prošlih generacija konzola?
Možemo li reći da smo novom generacijom konzola
napravili ogroman skok unaprijed u odnosu prošlu generaciju?
Moje mišljenje je da jesmo, ali da su razlike minorne, te da je ta razlika MORALA biti mnogo osjetnija.
Ma konzole su genijalne u kontekstu uloženo / dobiveno, posebice što se sada većina igara fino igra u 60 fps-a. Nadam se ipak da će 30 fps-a otići s ovom generacijom u povijest jer uz DLSS / FSR ne bi trebao biti problem bilo koju igru dovesti do idealnih 60 fps-a.
Skoro pa uvijek quality mode biram...naprotiv, smatram da je 60, a posebno 120fpsa daleko bolje kad je igrivost u pitanju od 30 fpsa kod nekih zanrova, ali ja sam potpuno zadovoljan sa 30 ako je frejmpacing dobar, a u nekim igrama mi cak niti nepase 60 fpsa, God of War recimo! Nego sto se tice woodieve izjave..jbt, jel si ti svjestan da 99%igri na NESu je bilo islo u 60fpsa?!
[deleted]
Nije baš realno za očekivat da u današnje vrijeme za 500€ igraš 4k60, možda kad i ako izađe sljedeća međugeneracija do tada mislim da ćemo se morat zadovoljit s tim da biramo između native 4k ili 60fps što je opet skok u odnosu na prošlu generaciju konzola.
jednog dana možda i vidimo 4K60 RT na ps6 pro
Ma developeri samo žele reci da superiorni ps5 hardware može gurati i ljepšu grafiku sa kompromisom da je broj sličica u sekundi manji od 60
Odnosno kad ti netko dođe u goste, a taj netko ne igra igre moraš potkrijepiti zašto si za komad plastike i silikona iskeširao nekoliko tisuća kuna...pa ti sav ponosan pokažeš quality mode.
Kad gosti otiđu naravno da prebaciš na performance mode.
Logično.
- Uređivano
Sada skokovi idu brzo i garantiram ti da ćeš iduću generaciju imati 4K nativni i 60 lock kao minimum. To će biti performance mode.
Quality 8K 30.
Dakle, to je to i razlike biti ni neće.
4k je dovoljan za panele do 75" a sumnjam da će itko kupovati veći TV.
Meni je 65-75 zlatna sredina.
I sa idućom generacijom neće biti potrebe za PC vs. konzole jer idemo prema dobu da razlika bude sve manja.
PC će standardno nabijati rezoluciju i frame rate ovisno o jačini.
Tome svjedočimo sada, minus ray tracing.
Detalji, sjene, LOD, praktički u igranju teško za skužiti.
Uvijek govorim da razlike ima, samo ako ju tražiš.
Nismo više u PS2-X360 dobu kada bi imali 2 različite verzije istog naslova.
Raziel jednostavan odgovor, ne razlika nece vise biti tolika da kazes, e ovo je generacijski skok. Vizualno je li.
Mislim, primjetit ces razlike, ali one nece biti kao sa PS2 na PS3.
Zato ce i ovaj crossgen zivjeti tako dugo, jer je moguc, jer ps4 pro jos moze drzati korak. Vidjet cemo sto ce donijeti prvi pravi PS5 naslov.
@Fenix treba spomenuti i onih 30fpsa recimo Rockstara i CDPRa ili ostalih manje kvalitetnih studija. Kod Rockstara 30fpsa je glatko, drugaciji feel pod prstima i pred ocima, nema onog usporavanja, trzanja i stutteringa. Meni je to ok
- Uređivano
Na PS4 Pro biram fidelity mode jer je puno ljepši, ako je igra u stabilnih 30. Primjer je Shadow of Tomb Raider i HZD. U The Last of Us birao sam performance recimo, jer igra opet izgleda bolje nego na PS3 a lakše se igra. Na PS5 je sigurno manja vizualna razlika između modova pa je logično da ljudi preferiraju 60 fps.
Jako bih volio kada bi postao standard ovo što dolazi s GT7. Bez obzira u kojem modu igrali, neka nam daju da je Photo Mode uvijek u najboljim mogućim postavkama.
Dok mi je motion Blur na default, u donjem lijevom i desnom kutu mi je slika zamagljena.
Na low nestane