Ne moš ući nikako u igru danas
Lost Ark
Čisto da podijelim i pozitivno mišljenje o jednoj mehanici (a siguran sam da ovo već postoji kroz razne igre, no ja sam zapeo na Diablu 2, Torchlightu i Grim Dawnu) - Presetovi za skill tree. Kada skill point utucate u određene skillove, ne morate ih resetirati, instead samo u drugi preset drugačije rasporedite poene. Super mi je ovo, podržavam. Inače mi je uvijek tlaka reset radit i vraćat stvari kasnije.
Za servere se toplo nadam da će ih srediti, Amazon sam sebe zakopava s tim.
foggy u rusiji i koreji se valjda plaća ili se plaćalo za svaki reset ^^ znam jer su ljudi pisali baš o tome po redditu da se skill tree reset plaća i raste ovisno o levelu
@oxi evo baš sam poslušao ovo. ovo je rank1 igrač lost arka u KR koji nije swiper i radi apsolutno sav najnoviji kontekt. i njegovo mišljenje je da je moguće dignuti gear i očistit svaki raid i da je razlika između njega i nekoga koji swipea i baš 100% maxa gear razlika u 1%-1.5% dmga na kraju i da kill ne ovisi o tome. Najveći dmg dobiješ od engravingsa i ostalih stvari koji svaki igrač može priuštit lako. Čak priča kako napravit setup sa altovima da lagano farmaš materijale za upgrade geara. Na kraju se svodi na to koliko si skilled igrač. Čak i najveći whale shark ne može proći raid ako sjebe.
- Uređivano
Ne kužiš poantu. Ako netko može provuć karticu za 15 eura i to može bit u protuvrijednosti 200 sati igre, nisam fan.
- Uređivano
Meni su isto odbojne Pay2Win prakse.
Ne tvrdim da igra radi tog nije zabavna ili išta, naprotiv Lost Ark izgleda kao da se igra jako dobro i da ima tonu sadržaja, ali to ne znači da nije p2w.
Baš se sad povlače jako velike diskusije oko svačije definicije p2wa, ali za mene su stvari najjednostavnije moguće.
Ako neki igrač koji je isto vremena proveo u igri, odradio sve iste stvari, ima isti skill level, ali jači je od mene jer je nešto platio, igra je pay2win.
Ako su dva igrača na apsolutno istim razinama po svemu, ali jedan je trebao 6 mjeseci da to dostigne, a drugi je platio da to dostigne u dva dana, onda je igra pay2win.
Bilo koja igra u kojoj možeš pravim novcem kupit bilo kakvu prednost nad nekim, bilo to u obliku power levela ili ušteđenog vremena, je p2w igra.
Kao što rekoh, to ne čini igru samo po sebi lošom.
Osoba može uživat u igri svijesna da je ona p2w samo mislim da bi se ljudi trebali prestat lagat.
@oxi @wooddiebone osim što bacate random brojke jedino što u igri možeš "pay to winnat" su materijali za upgrade geara. 15 eura za 200 sati igre je fakat bezveze bačena brojka. Kad jednom digneš gear, i kasnije kraftaš legendary sav progress sa geara prebacuješ na drugi. Imaš mehanike kako skipat priču i dovesti alta na checkpointe kojeg si otključao preko npcau svom hideoutu. imaš story pass kojeg dobiješ za đabe ingame. Ništa za real cash. Jučer sam probao abyss dungeone, to su dungeoni kojeg napraviš jednom tjedno i zahtijevaju taktike. Boss doslovno treba 4 ljudi koji će u isto vrijeme kliknuti isti orb na 4 različite strane nakon svake faze ako ne instant wipe. Imat 1-2% bolji gear ti neće pomoći ako failaš. Ja sam isto tako mislio ah swajpaš karticu i bok, ali nije tako. Igra ima equipment, engravingse, gemove, kartice, i kamenje koje kraftaš, i samo jedno od tog mozes platit za "karticom". i sve to mozes napraviti tako da svakom altu staviš knowledge transfer i napraviš sa njima daily i weekly koji uopće ne zahtijeva puno vremena. Eto ja sam došao u taj grad Vern, nisam ni završio priču, odlučio sam se igrati sa chaos dungeonima i eto uskoro sam item level 420 a nisam ni efektivno znao što radim a ako pratiš priču automatski po priči dobiješ gear i materijale kasnije da gear digneš do 420. Par mojih frendova koji se nisu zajebavali kao ja već su blizu item level 1000 a nisu povukli niti jednom karticu. So yeah. Čak i da želiš ne možeš čim dodješ do upgradeable geara sve dignuti na "max" jer je doslovno nemoguće bez da riješiš kontent otključati neke stvari. Čak sam vidio da možeš kupit "subscription" sa ingame currencyem što je brutalno.
oxi Prodano! Dam im 30e odmah za 500 sati ako hoće! Samo da mi se @fensisuperstar ljuti jer mi panda ima sjajne mošnje!
Kaiserus o tome pričam, korejske igre su napravljene tako zato što 70% ljudi koji igraju imaju ograničeno vrijeme koje imaju za igranje igre zbog načina života, i lakše im je platiti i biti u rangu nekoga tko igra igru cijeli dan. ne kažem da je to loše samo kažem da mi se ne sviđa ta praksa tu na zapadu, i automatski znam da neću igrati igru. osobno jel, tko hoće igrat nek igra.
fensisuperstar 15 eura za 200 sati igre je fakat bezveze bačena brojka
jest, zato jer i JE bezveze bačena brojka kao primjer, možda je 50 eura, pojma nemam, znala bi da namjeravat igrat.
oxi kao što rekoh, uzimaš svaku korejsku igru kao da je to to, istina je da čak i na KR serveru najveći prihod koji dobija firma dolazi od skinova. Nema toliko whalera.
oxi Točno. Ali i mehanika im je takva da kod većine moraš kužiti mehaniku borbe, ako ne igra te kazni, jer ne znaš. Osobno sam igrao pola godine onaj jedan martial arts- akcijski MMO, tako da to stoji. Plaćao sam mjesečni sub 100kn. Ali ja to podržavam. Ovo sam igrao 5 sati i borba mi je top, ali je pun generičkih sranja koja su tipična za istočnječke MMO-e i to mi se ne da. Sere mi se kad vidim da je waifu kocept uguran u igru i da se većina stvari odvija na principu točka A pa do točke B, XP od mobova je mizeran što ima smisla ako igraš DnD tip RPG-a i priča te povuče, jer su je napisali likovi koji pišu knjige (živio Baldurs i Dale i Nevrwinter). Uglavnom odo si kupiti Neverwinter 3, jebo roze pande.
Ne bacam bezveze brojke, samo kažem kakav pogled imam na to.
- Uređivano
wooddiebone imao sam i ja takvo mišljenje dok nisam vidio malo ingame kako to izgleda. Nisam rekao da moraš igrati te je ok imati mišljenje o nečemu, ali mislim da nije ok zaključit da je nešto tako bez da se pogleda situacija. Imaš boostere za hideout svoj koji ti ubrzavaju vrijeme, mozes ih kupovati ingame za currency isto. Problem je što je igra napravljena da ne mozes preskakati stvari samo karticom. Tako sam došao do situacije gdje mi je trebalo pirate coinsa jer mi je ostao jedan upgrade i mozes se jebati. Moraš questati i to je to. A kad sam to napravio jedan čitav dan nisam mogao kraftati ništa jer nisam udario level 10 sa hideoutom i opet đabe ti boosteri kad nemaš kako i kamo. Progress je za čitav server. Jedino što kupuješ za pare su materijali za upgrade geara, i to samo armor i weapon. acc i ringove i ostalo ne. i nećeš biti ništa pretjerano jači od lika koji će sam doći do svog geara. Tj, ne možeš platit toliko keša da te nitko ne može stići. eto. Kad udariš plafon sa gearom to je to. nema plus 10% dmga sa 50 eura. ili bacit cu 1000 eura i sad sam najjači na serveru. Nema toga.
- Uređivano
Da, al opet postižeš u puno kraćem vremenu nešto za što drugima treba jako dugo.
Predpostavljam da na global serverima nije baš takva situacija, al onaj rus o kojem je asmongold napravio video kaže da tamo trebaš dvije i pol godine grindati upgrade materialse da maxaš gear jednog lika.
I naravno da u međuvremenu izađe patch ili više njih koji sav taj gear naprave beskorisnim.
Kaj nije to apsurdno?
- Uređivano
wooddiebone 4-6 mjeseci sa jednim likom. nije 2 i pol godine. Igra je vani doslovno 2 godine. ako radiš daily sa altovima i weekly sa altovima to ti onda postane mjesec dana. a sa time da mozes catchup mehaniku napravit na altovima a sve što ti treba je 8 sati cooldowna. Yeah. Ali sa time da gold kojeg dobijas od questova mozes prebacivati u plave kristale sa kojima mozes kupovati sa storea materijale (one iste koje mozes kupovati i za real muney) onda smanjiš još više. Ako znaš što radiš možeš doći skoro max gear jako brzo. i sad poanta je da tih zadnih par upgrejdova košta baš PUN KURAC. ali doslovno riješavaš sav content i bez njega. Ako item ima ne znam 25 levela upgrejda ti dodjes do 22-23 i ne trebas više jer za tih 2-3 levela trebaš mjesec dana dailya a dobijes 1-2% global power. nema smisla.
a što se patcha tiče. gear NIJE beskoristan. Znači ako dođe novi gear ti imaš svoj gear i sav progress kojeg si napravio prebaciš na slijedeći armor set. Znači ako imaš ne znam +25 legendary tier 3 weapon i sad izlazi BIG DICK kojeg mozes upgrejdati na +30 recimo u ekspanziji ti ubacis 1 i drugi weapon i 100% prebacujes sav progress na taj big dick i postaje big dick+25. Ništa ne gubiš.
I onda imaš engravingse koje kad jednom upgrejdaš sa knjigama na max to je to. Doslovno to je to. Onda samo slažeš ringove sa bonusovima da dobiješ rank 3 i zdravo. I više od toga ne ide. Nema buy to win. a doslovno class engravingsi su jedni od najveći global dmg boostova. Kazem ti ovako kad gledaš to izgleda kao baš neki ridikjulus buy to win, ali taj buy to win ti je doslovno fokusiran ako zelis ubrzati proces sa 97-100% max geara. a kad vidis koliko powera ima taj gear prije i nakon upgrejda skuzis da si za te iste materijale mogao dovesti 4-5 alta na istu power razinu.
Jel igra ko ovo, jel vrijedi pokusat?
Sorcerer ovaj Geralt se gubi po drugim svjetovima gore od Zoroa iz One Piecea