Dakle, ovdje pišimo o svim našim nadimcima na internetu koje smo imali kroz povijest internetarenja. Komentirajmo, smijmo se i zezajmo ostale kao prava zajednica. Kad su se ljudi počeli otvarati u temi Random o nama, zašto ne bismo imali još poneku koja se fokusira na članove?
Ovo bi moglo biti zanimljivo i zabavno.
Pa počnimo. Nažalost, otvorio sam temu pa se moram prvi blamirati.
Prvi "nickname" kojega se sjećam stvoren je negdje u osnovnoj školi. Iskreno, ne mogu se sjetiti razloga zašto sam ga uopće imao, jer ga nisam koristio nigdje.
Bio je to
"Ultim8 gamer". Nisam više siguran kako sam ga pisao, ali znam da je negdje bio broj, pa pretpostavljam da je to izgledalo ovako.
Ako ništa, bar je bio "leet". Što sam onda radio s njim? Pa ništa... Osim što sam na mobitelu uzeo sliku Dr. Eggmana i na nju nalijepio nick, te ju postavio kao wallpaper. Bilo je još par elitnih dizajnova, no to je bilo to što se tiče tog nicka.
YouTube accountova sam uvijek imao ko pljeve. Uvijek sam želio imati "cool" ime, a u isto vrijeme jednostavno i prepoznatljivo i do danas mi se gadi svako od njih, čak i imena koja sada koristim i na kojima imam neke video sadržaje.
Sjećam se kreiranja svog prvog accounta na tom websiteu. Bilo je to jako davno. Izgubio sam cijelu večer na tom input boxu za unos imena. Davio sam ukućane da mi pomognu pri odabiru, bio sam već lud od silnih warninga da se ime ne može koristiti. Što god bih zamislio, uvijek je netko u svijetu već koristio sličnu verziju toga.
I onda sam napokon probao unijeti
"WARIOTheWARMACHINE". I radilo je. Napokon mi je priznalo nickname! I tako je to postao moj prvi account na YouTubeu na kojem sam zapravo bio najjaktivniji što se tiče postanja vlastitog sadržaja. Ime je dakako, bilo potpuno random. Al' sam volio velika slova... I ovo trenutno ime to dokazuje.
https://www.youtube.com/user/WARIOtheWARMACHINE/featured
Ovo je link na kanal i to je jedini moj YT kanal koji ćete vidjeti u skorijoj budućnosti. Čak sam i zadovoljan nekim videima, osim što je kvaliteta očajna. Kad sam kod toga, moram još jednom spomenuti kako sam to vješto snimao. Stolac na stol, nekoliko knjiga na stolac i mobitel nagnut na knjige - taman da bude u razini TV-a i da ja mogu normalno držati kontroler dok snimam gameplay.
Imam još "zanimljivih" YouTube imena, no nekih se trenutno ne mogu sjetiti, a nove ne želim dijeliti jer me sram.
Ovdje dolazim do kraja osnovne škole. U to vrijeme kupujem PS3 i registriram se na svoj prvi forum - Gameplay. Vjerojatno se neki sjećaju, moj nickname tamo bio je
"AEGEON". Sukladno s time, na PS3 prvi account mi se zvao
"AEGEON135". I da, brojevi nisu značili ama baš ništa.
Naime, u to vrijeme bio sam dosta opčinjen latinskim, pa sam kupio jedan mali riječnik. Do imena sam došao prelistavanjem latinskih imena bogova pri kraju riječnika, to mi je bilo jako fora. Sada ako potražite riječ Aegeon u riječniku, nećete naći ništa.
Zašto?
Pa zato jer sam ga misspellao!
Pravo ime boga mora bilo je "AEGAEON", no ja to nisam skužio dobrih par mjeseci nakon što sam nickname napravio, možda i više. Ni sam ne vjerujem. No dobro, Aegeon mi se i više sviđalo, bilo je malo lakše za izgovoriti, ako ništa...
Ne.
OVO IME... Nitko nije mogao izgovoriti. Kada bih igrao neki Kalodjuti multiplajer s ekipom s foruma ili nekim random klincima s naših područja, kad bi na mikrofonu spomenuli moje ime, uvijek su pogriješili. Uglavnom su ga ljudi doslovno čitali "Aegeon" (čita se "Egeon" molim lijepo), i tu gledam i na neke od vas jer sam igrao s vama davnih vremena. Bilo je svačega, neki ga ni nisu mogli izgovoriti, ali ostao mi je u sijećanju jedan klinac koji me u gejmu zvao "Aragorn". Nadam se da je dobio naočale na vrijeme.
Je li itko čuo za MusicShake? Website sa programčićem pomoću kojega ljudi mogu "stvarati" pjesme. Neću reći komponirati ili miksati, producirati jer je taj program realno bezveze. Može se mijenjati tonalitet i postaviti harmonijska progresija a nakon toga korisnik samo bira i slaže gotove melodijske sampleove. Jako ograničeno. No tada mi je bio zgodan i napravio sam desetak stvari, a tako i account -
"NEW AGE"... Nema veze sa žanrom ni ikakvim pokretom. Začudo, ovaj sam nick smislio u par minuta i išao s tim.
Ovaj sljedeći nickname nisam koristio dugo, ali bio je ime jednog accounta na PS3. U to vrijeme bio sam u Modnation Racers điru, kreirao staze, a na jednom websiteu radio male igre pomoću level kreatora.
Logično, nazvao sam se... :
"TheCreativeGuy" (ili nešto tako, opet se ne mogu sa sigurnošću sjetiti).
: :
Doslovno se smijem kao urnebesni espanjol kad se toga sjetim. Zbilja cringeam od same pomisli.
Ipak, glavninu mojeg internet vremena koristio sam nickove AEGEON i ELECTRONICUS.
Pa da napokon kažem kako je došlo i do ovoga nicknamea (i zašto ga još nisam promijenio).
Način na koji sam stvorio ELECTRONICUS je zanimljiv. Kao prvo, trebalo je biti unikatno koliko je moguće. U to vrijeme njegovo guglanje je izbacilo samo nekoliko spominjanja. Jedno je bio neki moog album "Age of Electronicus", a drugi neki blog o liku koji je volio izrađivati različite elektroničke uređaje kad je bio klinac. Budući da sam još uvijek volio latinizme, želio sam da nickname opet bude nešto na latinskom, ali ne već postojeće ime. Želio sam da bude u isto vrijeme i moderno. Ukratko, ime Electronicus mi je došlo spontano, a nakon njegovo guglanja i posjete spomenutog bloga naišao sam na izraz "Homo Electronicus", što bi se moglo prevesti u povezanost čovjeka i elektronike, kao nasljednika Homo Sapiensa. To je uglavnom bila ideja, nešto kao što je Kojima spomenuo Homo Ludensa. Bio sam zadovoljan s njim i prvi put ga upotrijebio na Next Level forumu te je i na ovim forumima ostao do dan danas budući da me svi znaju pod njim, pa da ne kompliciram stvar. Doduše, da mi je bilo dovoljno mrsko promijenio bih ga, ali koristio sam ga na još različitih mjesta i za njega me vežu lijepe uspomene pa ga još uvijek koristim.
U zadnje vrijeme na nekoliko mjesta koristim novi nick koji izbacuje 0 pretraživanja jer je potpuno izmišljen, ali neću ga otkriti.
Ima ih još puno, ali dosta njih nisam dugo koristio pa ih se i ne sjećam. Stavio bih ovdje još bar imena accountova s 9gag-a : jer sam tamo objavljivao neke popularne dank meme stripove, ali ne mogu ih se sjetiti. Uglavnom, s obzirom da je to 9gag, malo je reći da su bili debilni, no to mi je i bila namjera.
To je to od mene. Red je na vas. Možda otkrijemo i neke stare hejtane članove iz doba Gameplaya. Ili netko započne post s "Moje prvo ime na forumu bilo je Crob..." pa bude suza i veselja.