Ovo je napola pitanje, a napola pišem samo da se izjadam. Od 11. mjeseca tražim PS4 Pro i na svakom kutu me sabotiraju. Ne znam jesu masoni. Početkom 11. mjeseca naručim preko Njuškala od lika. Po informacijama i broju sam mu znao pravo ime, ime firme, sve, dakle male šanse da je prevara, 2000 kuna za konzolu staru 1.5 godina, 2 kontrolera, punjač i par igara. Super. Kaže šalje u ponedjeljak, u utorak bi trebala biti tamo. U petak ja njega zovem da pitam jel poslao jer nije došla, kaže on poslao je u srijedu. Ok. Čekam ja još, nazovem ga opet u sljedeću subotu jer nema ničega sad već 2 tjedna i pitam jel mu možda što rekao GLS. Kaže da nije. Ok. Ja sam vrlo strpljiva osoba i pričekam još tjedan dana, nema ničeg i ljubazno mu pošaljem poruku bi li mi mogao poslati broj paketa pa da ne moram njega maltretirat nego GLS. Ignorira me lik, ignorira mi pozive, gotovo. Da budemo jasni nisam mu ni kune poslao, lik mi je zbog ničega potrošio mjesec dana života, čak bi mi bilo draže da me pokrao.
Pred Božić normalno botovi aktivni, ljudi masovno kupuju, moraš se javit na oglas unutar 2 minute inače nećeš dobit ništa, osim onih bez kontrolera, one kojima pasta nije promjenjena 5 godina ili one gdje "Sve radi normalno, samo ne čita diskove i gasi se svakih sat dva". Jedan lik mi traži OIB, jedan je bio scammer i šalje mi lažne linkove, jedan mi u zadnji tren spomene da je konzola dobila ban, jedan mi se javi za 4 dana jer ne može nać kutiju i ne može poslat, jedan kaže da mi neće poslat jer mu se javio rođak...
Realno ja tražim oglase koji nude dosta više za manju cijenu, al većina ovih osoba me ni ne pokušava scammat, nego su samo čudaci. Taj koji me tražio OIB, recimo, sam saznao da nije bio scammer, a nudio je PS4 star godinu dana još pod garancijom, 2 slušalice, 2 kontrolera, punjač za 2 kontrolera, PS Move kontrolere, joystick i 7 igara za 2500 kuna. Mislim da bi skoro svatko mislio da tu nešto ne valja da ga se pita za OIB, ali ne, lika su samo vukli okolo koliko i mene pa ga je tražio od kupaca.
Možda se pitate zašto tražim PS4 Pro, a ne peticu. Citirat ću Chapella: "Im broke, my african-american friend, Im broke".. Nisam igrao ništa na konzolama od PS2, a na računalu ništa realno od Assassins Creed 3 tako da imam dosta za nadoknaditi, a ide i mom bratu koji nikada vidio AAA igru nije. Tako da mi savjeti tipa "Kupi peticu" ne znače puno. Gledam i na trgovinama koje prodaju rabljene PS4, tipa Fidia, ali i tamo odu odmah, iako im je cijena opet otišla gore i dobije se samo 1 kontroler.