Fico Meni je kriviti SAD za situaciju u Ukrajini i pričati o tome kako je Rusija prisiljena na ovo upravo simpatiziranje Rusije.
Kriviti SAD ≠ simpatiziranje Rusije. I malo tko uopće ovdje piše da je Rusija to prisiljena napravit, a ako se i pisalo, većina je odustala od te ideje koliko vidim. Ne možeš mi gurat riječi u usta, posebno kad mi je Rusija osobno najmanje draga nacija na svijetu.
Biden je star i senilan, nema nikakav autoritet u svijetu i sasvim je znakovito zašto se ovo događa u njegovo vrijeme. Kao i njegova potpredsjednica koja je tu gdje jest samo zbog retorike i britkog jezika, tipična populistička političarka bez iole kapaciteta. Sramotno je da najveća svjetska sila nije uspjela iznjedriti dvoje sposobnih lidera. I SAD je odgovoran, naravno da je odgovoran. Blitz je najbolje to opisao, ako trebam birat između dvije (ili tri) sile koja će vladat svijetom i kojima ću se prikloniti, uvijek biram SAD. I zasad nisam zadovoljan kako se nose sa situacijom.
EDIT: Evo, bravo i za Milanovića. Njegova je retorika bila da je Rusija prisiljena reagirat prema Ukrajini, ali s agresijom današnjeg tipa to je palo u vodu.