Daleko su Rusi zaglibili da bi se sad samo tako povukli i priznali poraz od države koja nikada nije slovila za svjetsku vojnu silu. Doduše, nisu ni doživili da im Amerikanci i Nato savezi doniraju i upumpaju stotine milijardi dolara vrijedno oružje s kojim kad se sve sabere i jesu dosegli jedan novi nivo vojne sile, pa su se zaraćene snage trenutno koliko toliko izjednačile.
Deadwalker Ukrajinci taktički nadigrali Ruse uvjerivši ih da će napasti na jugu, Rusi se regrupirali dolje i onda ih napali na istoku gdje se nemaju sada s čime braniti
Ja sam čitao negdje da su taj Intel dobili od Amerikanaca. Rusima se poturila ideja o kontraofanzivi prema Jugu, i nakon što su satelitima vidili da se na Jugu formiraju trupe za odbranu, dali su Ukrajincima vojni prijedlog da uzmu nezaštićen Sjeveroistok i Istok, i na taj način stvore obruč oko Južnog dijela. Ne znam da li je informacija tačna, ne mogu se sjetiti na kojem sam sajtu pročitao, ali me ne bi čudilo da jeste.
AGM88 Američke rakete redovno gađaju područja gdje su Ruski radari, pa im vojne trupe ostaju odsječene bez ikakvog kontakta, pretežno dobivaju presretnute/pogrešne informacije, a vojni ukrajinski avioni rade značajno olakšan posao.