doctorfreak A o čem ti pričaš? Sad je po tebi hvalevrijedno što se prkosi Rusiji a Amerika nije do nedavno radila zločine u Siriji u drugim zemljama? To je ok? ajde molim te.
Znači, bolje bi bilo ne sankcionirati Rusiju, ponoviti greške prošlosti i dopustiti nekontrolirani sukob da tinja na kontinentu koji sadrži neke od ekonomski najsnažnijih zemalja svijeta samo zato što prije nije sankcioniran SAD? Nije sankcionirana ni Rusija za kemijske napade koje su vršili u Siriji.
Idemo stati na loptu i biti realistični. Sirija nema jednaku važnost kao Ukrajina, koliko god to hladno i grubo zvučalo. Rat u Siriji neće gurnuti svijet na rub ekonomske depresije, dok rat u Ukrajini može. Zbog toga je nastala i snažna reakcija na rat koji je destabilizirao čitav svijet.
Nije da branim Ruse, ali kako bi se ti osjecao da ti kod iloka kruži vojna srpska flota kod granice?
Misliš da ih ne braniš, ali ponavljaš njihov narativ. Rusija je ta koja od 2014. ima vojsku na granici i teritoriju Ukrajine. NATO nema veze s Ukrajinom.
Kada god vidim link na tportal, znam da me čeka vrhunac novinarstva. Nije me ni ovaj put razočaralo. Ovo je dno dna od članka koji na temelju dvije izjave pokušava okarakterizirati ideju sankcija kao uzaludnu. Kao prvo, imamo jedan jedini primjer iz Njemačke u kojemu citiraju Reuters bez da nude čitav članak Reutersa na uvid. Kao drugo, koriste primjer UK-a bez da uzimaju u obzir da oni trenutno imaju najgore moguće cijene zbog Brexita i bježanja od EU te glasovanja za Torijevce čije su se izborne kampanje financirale iz istih izvora kao i Bolsonarove, Orbanove i LePenine – iz ruskih banaka. Oni nemaju pristup europskim financijama i sami su si krivi za apsolutno sve što im se događa. Također, direktno se uspoređuju podaci bez uzimanja u obzir tadašnju stopu inflacije, prosječne plaće, broja građana itd. Ne može se na temelju dva ili tri podatka zaključiti čitava slika jedne socio-ekonomske krize. Nije im prvi put da imaju ovakve objave jer im je publika upravo ona koja na svaku akciju protiv Rusije reagira s: "Ali Amerika!"