Raspustit NATO nakon raspada varšavskog pakta?
Pa ja ću se ranit.
NATO je jedina stvar koja sprečava da se ponove devedesete na ovim prostorima, a da je Ukrajina bila u NATOu, ili čak EU, ovog sranja tamo ne bi bilo i svijet bi bio bolje mjesto.
Kolko god netko izvukao sad razloga zašto Ukrajini nije mjesto sa nama, to ne mjenja činjenicu da je Putin neprijatelj i da bi mu to zatvorilo taj koridor djelovanja, a EU bi imala kvalitetnog dobavljača plina, naftnih derivata i ostalih resursa unutar unije.
Da se mene pita, Ukrajina je već trebala biti članica EU, EU je trebala organizirat vlastitu vojsku, umanjujući time potrebu za NATOm i eliminirajući Putinovu laž da je NATO obećao da se neće širiti na istok. Rat, ako bi ga i bilo bi se završio ekspresnom intervencijom na tlu članice EU bez davanja Putinu bilo kakvih mogućnosti spinanja i racionalizacije svojih nedjela.
Da, Ukrajina ima problema s korupcijom, to neki koriste kao razlog zašto ona ne bi smjela bit članica, ali čujem te iste ljude nerjetko da se dive onim nakupinama govana od Orbana i Erdogana koji vode diktature u EU.
Jednostavno ne razumijem bilo kakve pokušaje ovdje da se ocrni EU i SAD i mislim da je apsolutno apsurdno uopće dovoditi u pitanje njih kad je Rusija ta koja je u besramnom kršenju međunarodnih zakona, ljudskih prava i bilo kakvih temelja ljudskosti.
Već je poprilično dobro objašnjeno i stotine puta ponavljano samo na ovom forumu kako Rusija destabilizira svoje neprijatelje propagandom i lažnim vijestima, ali neki još uvijek ponavljaju jedne te iste prazne parole i misle da su slobodoumni, a u biti ih se kontrolira ko male majmune.
Znači imaš dvije strane. Jedna je slobodni svijet, druga su diktatori.
Mi ili oni. Na kraju dana sve spada na to, s tim da Mi želimo suradnju, a oni žele rat.
Svi su slobodni birat kaj hoće, al onda se maknite iz društva koje vam ne paše i odite bit gladni u Rusiju nemojte zajebavat tu više sa parolama kak su ameri nahuškali ruse na europu da ju destabiliziraju ili da bi trebali ignorirat invaziju na europskom tlu jer su to gluposti na razini ravne zemlje.
Zapravo, ravna zemlja ima više smisla jer bar možeš iskoristit ono "ja kad pogledam oko sebe, ravno je", a ovo prvo pada u vodu čim promisliš dvaput.
Daj se zapitaj bokte, probaj si odvrtit scenarije u glavi. Postoji povijest, kroz povijest se događalo svašta, možeš iz toga zaključit šta i kako funkcionira i kak funkcioniraju međunarodni odnosi.
Ovo su kafanske teorije i razglabanja koja uopće ne dozvoljavaju opciju da nisu svi uroćeni protiv malog Denisa hrvata koji nema za dva auta i ne može si priuštit život ako dobije otkaz.